"S fantom sva se zaročila, nato pa šok - njegova mama mi je prinesla ..." (izpoved Slovenke)

"S fantom sva se zaročila. Sva sorodni duši, najboljša prijatelja. Razmišljava in čutiva enako. Vsaj do nedavnega sem mislila tako ..."

"S fantom sva se zaročila, nato pa šok - njegova mama mi je prinesla ..." (izpoved Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
25. 5. 2022

"S fantom sva se zaročila. Sva sorodni duši, najboljša prijatelja. Razmišljava in čutiva enako. Vsaj do nedavnega sem mislila tako. Za najine najbližje, bilo nas je osem, sva pripravila kosilo. Prijetno druženje, na katerem sva povedala, da se bova poleti poročila.

Med tednom naju je obiskala njegova mama in mi pod nos pomolila papir za podpisati. Vrglo me je na rit. Prava predporočna pogodba.

Vprašujoče sem pogledala fanta oz. zaročenca, ki me je mirno in hladno vprašal, če tega nisem pričakovala. Neeeee, nisem!!! Lahko bi mi kdaj kaj omenil, ne pa da me kap od šoka pred njegovo mamo.

Fant izhaja iz premožne družine. Sami lepi in uspešni ljudje. Tudi on je precej uspešen. Jaz izhajam iz delavske družine, kjer nihče nima narejene fakultete in se že celo življenje prebijamo iz meseca v mesec, a v resnici nam nič ni hudega. S sestro sva bili vedno lepo oblečeni, hodili smo na morje in na smučanje. Starša sta nama vcepila prave vrednote. Po končani srednji šoli sem se zaposlila v velikem podjetju, si pridobila določena znanja, ugotovila, da to ni zame, riskirala in odšla na samostojna poslovno pot.

Lahko rečem, da mi je z veliko odrekanja, iznajdljivosti in dobre volje uspelo. Na svojem področju sem zelo uspešna in tudi finančno dobro preskrbljena. Od zaročenčeve družine ne potrebujem nič.

Po poroki bom tudi svoje stanovanje obdržala. Lahko ga oddajava. Od viška glava ne boli. Le zakaj torej njegova družina misli, da moram podpisati predporočno pogodbo? Njihov odgovor je, da imajo tako pač oni urejene stvari.

Zaročenca ljubim, zaradi lista papirja ga res ne bi rada izgubila, vendar pa se mi res zdi za malo, da mi ne on ne njegova mama ne zaupata. Vse, kar potrebujem, imam, ustvarila sem si sama. Malo sem si morala olajšati dušo. Prijateljice mi vse pravijo, naj podpišem in dam mir, ker takega fanta pač ne dobi kar vsaka."

Hmmmm, kako pa bi se ti odzvala na to? 🤔

Zapis je bil objavljen na tem slovenskem forumu.

Pretresena Slovenka: "Sestra pokojnega moža želi moj zaročni prstan!"