"Spoznala sem krasnega moškega, ki pa ima eno motečo stvar" (klic na pomoč Štajerke)

7. 7. 2024
"Spoznala sem krasnega moškega, ki pa ima eno motečo stvar" (klic na pomoč Štajerke) (foto: Profimedia)
Profimedia

 "Ne vem, kaj naj si mislim. 🙈 Meni osebno je to huda ..."

"Sem samska, spoznala samskega moškega (ločenca), 50 let starosti. Komunikacija na nivoju, spoštljiv, kulturen, ločen 4 leta, bil poročen 10 let, en otrok. Priznal [mi je, op. a.], da je v življenju imel cca. 20 žensk … vključno s partnerko, s katero je bil poročen 10 let. Ne vem, kaj naj si mislim. 🙈 Meni osebno je to huda cifra 🙈, sicer pa mi je zelo všeč," je na priljubljenem forumu zapisala ženska in ostale člane prosila za njihova mnenja glede tega.

Kasneje je dodala še: "Imava veliko skupnih vrednot in stvari, tako da sva v vseh ostalih stvareh zelo kompatibilna in se štekava. 🙂 Samo to priznanje o cca. 20-ih me je malo presenetilo. Je pa vsaj po resnici povedal, kar je tudi plus. Za nekatere ženske to ni big deal, nekatere imamo pa pomisleke. Ljudje smo si različni in vsak ima o tem svoje mnenje. 🙂"

Preberi, kaj so ji odgovorili drugi:

- "Čisto previsoka številka, že 10 je deal breaker zame. Lahko se druživa in ga spoštujem kot sočloveka, to je pa to. Me je čisto preveč strah bolezni, pa tudi taki imajo drugačno mentaliteto od moje in zagotovo se ne bi ujela, kar bi čas pokazal, a zakaj ga gubiti z nekom, s katerim veš, da nisi na isti valovni? /.../ Brez obsojanja, samo moje mnenje, da ena ženska, ki je imela enega, ne more biti z nekom, ki jih je položil 30 in več. Ne razmišljata enako, nimata enakih vrednot, kar se bo pokazalo na drugih področjih, če bosta želela kaj bolj resnega skupaj."

- "To pa res ni neka cifra za tipa, če med 16 in 24 letom večino časa nisi v nekih resnih vezah, hitro spiš z dvema, tremi na leto, v osmih letih je to recimo 20 žensk, pa še 2-3 resne veze, je 23, pa da si potem poročen, je 24, pa potem, ko si pri 40-ih ločen, da imaš samo eno na dve leti, jih je še 5 do 50. leta in si en dva tri na 30. Kje so pa pol še sindikalni izleti, pa ljubezni na morju, pa novoletne zabave. Tko da ne zdej pretiravat, tip je star 50 let, pošljite ga na test za spb, če vas to skrbi, ne pa bit čistunski, kot mlad tip si od družbe sprogramiran, da jih moraš čim več kresnit in traja leta, da poštekaš, da ni v tem fora."

Ne spreglej:

- "Ločen pri 46, poročen pri 36, recimo v resni zvezi z bivšo ženo pri 32, prvi seks pri 16, do 32 je to 16 let, torej je imel 1.2 partnerki na leto. Jaz sem jih imela od 15 do 25 enih 20, od 25 do 55 pa enega, ki je še vesel, da znam seksat in vem, kaj hočem v postelji."

- "/.../ To ni nobena huda cifra. Tip ima lahko eno samo, pa bo ničvreden, lahko jih je imel pa sto in boš ti zadnja. Ocenjuj ga po drugih atributih, ne cifri partneric."

- "Pa kaj potem. Četudi bi jih konec koncev 100. Če je moški pri 50-ih v glavi 'pošlihtan',  ko se odloči za neko resno zvezo, če nima psihičnega bremena in ne vleče psihično čustvene prtljage iz preteklosti v novo resno zvezo, ni odvisen od alkohola, drugih substanc, je pa rad seksal in še vedno rad seksa (kar je samo velik plus, pomeni, da je pri 50-ih še vedno kako potenten, kar pa je dandanes velik problem že pri mnogo mlajših moških), skrbi za svoje zdravje, izgled, nima pivskega trebuha. Terna."

Povprečen moški naj bi si v življenju želel 18 spolnih partnerk.

Želja po večjem številu spolnih odnosov je dokazano večja pri moških in razlog za to se skriva v procesu evolucije. Spolni mehanizmi so namreč posledica evolucije in tako moški kot ženske smo skozi čas razvili spolne strategije, ki so še danes delujoče ter se razvijajo in prilagajajo kontekstu. Razumevanje razvoja spolnih strategij nam lahko pomaga odgovoriti na mnoga vprašanja glede spolnosti, ki si jih zastavljamo še danes. Več o tem si preberi v članku Razkrivamo: S koliko ženskami si želi povprečen moški v resnici spati (in zakaj)?

Raziskava iz leta 2016, ki jo je objavil tudi britanski Telegraph, je sicer pokazala, da je najbolj idealna številka spolnih partnerjev pri njihovem (potencialnem) spolnem partnerju 10.

"Deset je perfektna številka," je povedala ena izmed žensk v raziskavi, "dobro je imeti moškega, ki v postelji ve, kaj ženski ugaja."  Tiste, ki so imeli več kot 10 spolnih partnerjev, so sodelujoči v raziskavi označili kot promiskuitetne, tiste, ki so jih imeli manj, pa za "spolno neizkušene"

Raziskava je dala tudi nekaj drugih izjemno zanimivih rezultatov:

  • 8-12 spolnih partnerjev je bil daleč najbolj pogost odgovor, ko so sodelujoče vprašali, koliko je za njih idealno število spolnih partnerjev pri potencialnem ali obstoječem partnerju. To številko je izbralo 38 odstotkov žensk in 37 odstotkov moških.
  • Vse številke nad 20 odbijajo tako ženske kot moške. Izbralo jo je le 3 odstotke žensk in 4 odstotki moških.
  • Le 35 odstotkov žensk je želelo vedeti, koliko jih je pred njimi imel njihov moški.
  • In le 30 odstotkov moških je želelo vedeti, koliko jih je pred njimi imela njihova ženska.

Kakšno pa je tvoje mnenje o tem?

Preberi še: "Punca me je prevarala z mojim bratom, moja družina pa je nato storila TO" (resnična zgodba)

Te morda zanima tudi: Na Hrvaškem cveti navtična prostitucija, največji najemniki jaht za orgije pa ... Slovenci?!