"Pogosto sanjam, da varam svojega partnerja" (in to je razlog, zakaj se to dogaja tudi tebi)

8. 7. 2024
"Pogosto sanjam, da varam svojega partnerja" (in to je razlog, zakaj se to dogaja tudi tebi) (foto: Profimedia)
Profimedia

Svojega izbranca imaš neizmerno rada, a v tvoje speče misli se občasno pretihotapi oseba, ki ni on. Varanje je zate nedopustno, zato podvomiš o ljubezni, ki jo čutiš do njega, in si zastaviš logično vprašanje - kaj to pomeni? 

Razlaga je pravzaprav precej kompleksna - ali enostavna, kakor vzameš. Ena od novejših raziskav je pokazala, da je že 60% žensk vsaj enkrat sanjalo, da vara svojega partnerja. Sanje o tem, da se prepuščaš strastem s svojim privlačnim prijateljem ali sodelavcem, celo bivšim, ne pomenijo nujno, da si tega v resnici želiš. Kot je povedala psihologinja in strokovnjakinja na področju razmerij Karin Anderson Abrell, gre pri tovrstnih sanjah bolj za to, kako tvoji možgani predelujejo tvoje dnevno razmišljanje in izkušnje. 

Si morda tisti dan srečala svojega bivšega ali pa si videla nekaj, kar te je spomnilo nanj? Sanje o varanju partnerja z bivšim lahko preprosto pomenijo, da se tvoji možgani vračajo tja, kjer so že enkrat bili, in ne pomeni nujno, da si ponovno želiš biti z njim. Podobno pa velja za sanje s popolnim neznancem. Si včeraj na ulici videla neznanega in čisto seksi neznanca? Njegova privlačnost te je tako prevzela, da je ostal v kotičku tvojih možganov, ponoči pa se je pričakovano sprehodil še po tvojih sanjah. 

Lahko si torej malenkost oddahneš …

Naj ti še povemo, da so sanje o varanju ene izmed 5 najpogostejših sanj, zato ni nič presenetljivega, da so doletele tudi tebe. Ljudje smo po naravi radovedna bitja, ki nenehno čutijo - občutki pa so lahko zavedni ali nezavedni ... ampak ne pobegni nam še tako hitro!

Če so te sanje vseeno precej ponavljajoče, stopi korak nazaj in razmisli, kaj se dogaja v tvoji glavi: Ali partnerja res ljubiš tako močno, kot misliš? Zakaj vedno sanjaš isto? Zakaj se v sanje še vedno pretihotapi bivši ali popoln neznanec? Morda v aferi v sanjah vidiš lastnosti ljubimca, za katere želiš, da bi jih imel tvoj partner? Si pomislila, da tvoje spolne potrebe niso zadovoljene?

Morda te sanje ne pomenijo nič, lahko pa ti tvoja podzavest poskuša povedati, da nekaj ni čisto tako, kot bi moralo biti. Samo pomisli – v sanjah ni posledic, s katerimi bi se morala soočiti v realnosti, zato se tam zgodi marsikaj.

Ne spreglej: