"Potrebovala sva pavzo, da sva spoznala, kaj sva imela" (zgodbe parov, ki so naredili premor v zvezi)

Sta Rachel in Ross iz Prijateljev v resnici vedela, kaj počneta? 🤔

"Potrebovala sva pavzo, da sva spoznala, kaj sva imela" (zgodbe parov, ki so naredili premor v zvezi) (foto: Profimedia) Profimedia
4. 7. 2022

S fantom razmišljata o premoru oziroma sta si ga že vzela? Ja, včasih je tudi to potrebno, saj šele potem vidimo, kako lepo nam je skupaj.

Zato nič ne skrbita; v kolikor vama je namenjeno, bosta vedno našla pot nazaj v objem svoje ljubezni. 💞

To so zgodbe, ki to dokazujejo:

1. Ko sta naredila premor, je spoznala, da si želi z njim biti do konca življenja.

"S zdajšnjim možem sva si na začetku zveze vzela premor. Preden sem ga spoznala, sem bila dalj časa samska, zato sem rada spoznavala nove ljudi in hodila na zmenke. Nisem bila pripravljena na rutino z eno osebo. Ko sem dala pobudo za premor, sem bila prepričana, da potrebujem malo prostora, saj sem imela občutek, da se najino razmerje razvija preveč predvidljivo.

A po nekaj tednih, ko sva bila narazen, sem spoznala, da je imeti doslednost in zanesljivost pravzaprav lepo – in moj mož je bil tip moškega, s katerim si želiš preživeti vse življenje. Še preden sem se dobro zavedla, sem se odločila, in ko sva obnovila razmerje, sem vedela, da je to to."

– Danijela, 32

2. Premor ga je naučil samozadostnosti.

"Na začetku mojega zadnjega letnika na faksu sem imela občutek, kot da zaradi fanta več ne morem preživljati časa s prijatelji. Potreboval je pozornost in počutila sem se odgovorna za njegovo družabno življenje, a nisem mogla prenašati pritiska. Skušala sem ga opozoriti, a vendar so se teden kasneje stvari samo še poslabšale, zato sem mu rekla, da potrebujem pavzo.

Najin premor je trajal tri tedne in čeprav je bilo mojemu fantu zelo težko, je bila to najboljša stvar, ki se je obema kdajkoli zgodila. Mojemu fantu je dala zagotovilo, da me ne potrebuje in da nisem njegova druga polovica. Sama sem prav tako spoznala, da se medsebojno dobro dopolnjujeva in da sva to oba pogrešala."

– Maja, 21

3. Zaradi časa, preživetega narazen, sta spoznala, kako močno se pogrešata.

"Ko sva še hodila, sva imela z zdajšnjim možem nekaj težav v zvezi, ki jih nisva znala rešiti. Odločila sva se narediti premor in razmisliti o tem, kaj si resnično želiva. On se je odselil drugam, jaz pa sem ostala v domačem kraju. Medtem ko sva bila narazen, sva celo šla na zmenke z drugimi ljubmi, a nihče izmed naju ni imel želje, da bi s tem nadaljeval.

Po približno enem mesecu premora sva oba začutila, da se morava pobotati. Čeprav sva spoznala, da težave še vedno obstajajo, sva se ljubila dovolj močno, da sva jih skupaj prebrodila."

– Marisa, 23

4. Potrebovala sta premor, da bi na prvo mesto ponovno postavila ljubezen.

"En teden pred božičem je mojemu fantu zaradi raka umrla mama. Poln žalosti se je takoj zakopal v delo. Žalovanje, pritisk in časovne omejitve so tekom prvih dveh let ustvarili stres v najini zvezi in jo močno obremenili. Sama sem prav tako pustila službo in ustvarila svoje podjetje. Po približno dveh letih zveze sva se skupaj vselila.

Zaradi vsega skupaj nisva več znala drug drugega postaviti na prvo mesto, zato sva vzela en mesec pavze. Šele, ko sva oba stopila korak nazaj, sva spoznala, kaj sva imela ter kaj pogrešava in ceniva drug pri drugem. Najino razmerje še nikoli ni bilo boljše in bolj zdravo, kot je zdaj."

– Alisa, 29

5. Premor ju je spomnil, zakaj sta se sploh zaljubila.

"S fantom sva si vzela premor, saj sva bila skupaj že od faksa in čutila sva, da potrebujeva nekaj časa, da se posvetiva sebi in postaneva bolj neodvisna. Prav tako nama komunikacija več ni šla dobro od rok, kar je vodilo do prepirov.

Premor je trajal pet mesecev in v tem času sva se videvala z drugimi, preživljala čas s prijatelji in se o sebi naučila marsičesa. Opomnil naju je, zakaj se v resnici imava rada in da želiva biti skupaj. Vsako razmerje zahteva trud in bila sva odločna, da se oba želiva potruditi."

– Veronika, 26

6. Burno razmerje je naposled vendarle vodilo do srečnega konca.

"Z možem sva si v času, ko sva hodila, vzela kar nekaj premorov. Eni so trajali nekaj dni, drugi tudi nekaj mesecev. Vedno sem bila jaz pobudnica premorov; bilo me je strah obveze in skrbelo me je, da ga zavajam, če nisem 100 % predana najini zvezi.

Ker sem mislila, da moram v glavi imeti načrtovano že celotno prihodnost, sem imela občutek, da je lažje vse skupaj končati. Kljub temu se je vse dobro izšlo, saj sva zdaj poročena že več kot šest let."

– Hana, 29

7. Po premoru nihče izmed njiju več ni imel dvomov.

"S fantom sva se prvič začela videvati, ko sem bila jaz v prvem letniku faksa, on pa v zadnjem. Kasneje se je zaradi službe začasno preselil v drugo mesto in se v tem obdobju ni bil pripravljen ustaliti oziroma biti v resni zvezi, zaradi česar sva se osredotočila vsak na svoje življenje.

Po štirih mesecih narazen sva spoznala, da nama je skupaj najlepše. Vsakič, ko sva bila s kom drugim, sva si želela, da bi bila drug z drugim. Odkar sva ponovno skupaj, brez kančka dvoma verjamem v najino razmerje, njegovo predanost in vse, kar imava. On je moja skala. Še nikoli nama ni bilo lepše."

– Zoja, 25

8. Po skoraj enem letu premora sta danes srečnejša kot kdajkoli.

"Po štirih letih zveze me je partner zaprosil. Dogovorila sva se, da se poročiva eno leto kasneje (prej nisva dobila poročne lokacije), a naposled sva poroko preklicala in si vzela kratek premor. Govorila nisva od novembra do junija naslednje leto.

Nakar sva se v naslednjih treh mesecih začela redno pogovarjati in se poigravati z idejo, da bi ponovno poskusila. Vsi najini prijatelji in družina so bili prepričani, da nama bo uspelo, zato so nama rekli, da bi bila skupaj popolna, a vendar sva sama oklevala. Po dolgem pogovoru o tem, kaj vse (drugačnega) lahko tokrat pričakujeva, sva uradno ponovno postala par in danes ne bi mogla biti srečnejša."

– Magdalena, 31

9. Potrebovala sta premor, da sta spoznala, kaj sta imela.

"Po zgolj šestih mesecih zveze se je moj fant že želel ustaliti. No, jaz se še nisem nahajala na tej točki v svojem življenju – videvala sem se namreč z več fanti – zato sem dala pobudo za premor.

V (naslednjih) šestih mesecih, ko sva bila narazen, sem spoznala, kako dober fant je v resnici bil in kako lepo nama je bilo. Prosila sem ga, naj me vzame nazaj, in mu povedala, da sem spoznala, da na svetu ni boljšega, kot je on!"

– Brigita, 32

Po predlogi Candice Jalili

Imena oseb so spremenjena.

Preberi še: Se nahajaš v enostranski zvezi? TAKOLE se lahko prepričaš! (5 zelooo očitnih znakov)

Priporočamo tudi: TO je EDINA stvar, ki je v zvezi bolj pomembna od ljubezni (jo imata? 🥰)