'Kako dolgo traja seks?' + druga najpogosteje 'googlana' vprašanja o spolnosti

Ta vprašanja kažejo, kako MALO v resnici vemo o seksu ... in mi imamo odgovore na njih!

'Kako dolgo traja seks?' + druga najpogosteje 'googlana' vprašanja o spolnosti (foto: Profimedia) Profimedia
9. 4. 2021

Kljub temu da naj bi o seksu že veliko vedeli – še posebej, če smo že dalj časa spolno aktivni – pa statistika iskanj na Googlu kaže, da še vedno vemo zelo malo.

Izbrskali smo nekaj najbolj zanimivih najpogostejših vprašanj o spolnosti, ki jih je Google v letu 2018 uvrstil v sam vrh tovrstnih vprašanj, in zraven dopisali odgovore. Izvoli, naj ti bo v pomoč!

Kje je točka G?

Najlažje jo najdeš tako, da se uležeš in sprostiš – odprava na tvojo prvo misijo do točke G zahteva predvsem potrpljenje in veliko vztrajnosti. Začni s tem, da daš noge udobno narazen in pokrčiš kolena, saj je tvoja vagina v tem položaju odprta in lažje dostopna.

Z dlanjo, obrnjeno navzgor, vstavi vanjo dva prsta tako, da konici prstov narahlo pritiskaš ob sredinski del zgornje vaginalne stene (to je tista, ki je bližja tvojemu popku). Ne veš, kaj moraš iskati? Iščeš rahlo gobast oziroma rahlo nagrbančen predel, podoben nebu v tvojih ustih. Opisujejo ga tudi kot rahlo hrapavega, kot bi na območju gladke površine našla predel, ki ima teksturo oreha.

Več o točki G pa smo pisali že tukaj.

Kako jo pripeljati do orgazma?

Seveda si vsak moški želi, da bi lahko svojo partnerko pripeljal do vrhunca, ki ga ne bo nikoli pozabila. Želiš, da tvoja doživi res močan orgazem? Potem sledi(ta) tem navodilom!

Sicer pa naj bi za enega najbolj intenzivnih občutij veljal orgazem materničnega vratu. Nekateri točko "M" celo imenujejo nova točka "G". TAKO ga doživiš!

Kako se znebiti genitalnega herpesa?

Genitalni herpes je virus, ki se ga ne da pozdraviti za vedno, vendar se lahko zdravi simptome. Povzroča izbruhe običajno bolečih mehurčkov in se prenaša z neposrednim stikom kože.

Ginekolog ti bo predpisal protivirusno zdravilo, ki bo pospešilo zdravljenje. Po zdravljenju ginekologa povprašaj za zdravila, ki bodo pomagala preprečiti nadaljnje izbruhe in zmanjšati možnosti, da herpes preneseš na svojega moškega.

Več o genitalnem herpesu ter kaj je resnica in kaj mit, pa preberi tukaj.

Kako se znebiti genitalnih bradavic?

Ginekolog ti bo predpisal kremo, s katero se jih običajno lahko znebiš v osmih tednih. Če to ne bo delovalo, jih bo zažgal ali zmrznil v svoji ordinaciji. Toda medtem ko se boriš proti virusu, se lahko pojavijo nove bradavice.

Tukaj lahko prebereš več o virusu HPV in genitalnih bradavicah, ki jih povzroča.

Kaj je gonoreja?

To tiho okužbo povzroča bakterija, ki živi v spermi, predsemenski tekočini in vaginalnih izločkih. V nekaj tednih konča napredovanje v vagini in gre nato naprej v tvoj reproduktivni sistem.

Verjetno ne boš čutila ničesar ali le rahlo skelenje med lulanjem, bolečino v spodnjem delu trebuha in zelen, rumen ali izcedek gnojne barve s krvjo. Okužbo lahko pozdraviš z antibiotiki, ampak le, če jo odkriješ dovolj zgodaj. Sicer lahko napreduje in vpliva na neplodnost.

Kako dolgo traja seks?

O tem je nedavno v članku "Koliko minut traja PRAVI seks?" pisal naš novinar. :)

To je le nekaj najpogostejših vprašanj o spolnosti, smo pa našli tudi takšna, ki so nas nekoliko začudila, nekatera pa tudi dodobra nasmejala:

  • Kako ročno povečati penis?
  • Kako izmeriti penis?
  • Kako zanositi?
  • Kako seksati?
  • Kako se ljubiti?
  • Kako jesti muco?
  • Kako narediti otroka?

Je tudi tebe presenetilo, kako malo (očitno :)) v resnici vemo o spolnosti?

Preberi še: Zdaj je uradno! Moški TOLIKO časa preživijo na stranišču iz enega razloga, in to ni velika potreba

Priporočamo tudi: Kako se izogniti neprijetni tišini na prvem zmenku? Postavi mu TO vprašanje!