"Mama mi je rekla, da sem slaba hči, ker sem ji rekla NE, ko me je prosila, da ..." (zapis razočarane hčerke)

1. 4. 2024
"Mama mi je rekla, da sem slaba hči, ker sem ji rekla NE, ko me je prosila, da ..." (zapis razočarane hčerke) (foto: Profimedia)
Profimedia

Ojoooj, kakšna družinska situacija! 😳

"Moja mama ima najraje mojo mlajšo sestro (stara je 26 let). Jaz sem 7 let starejša od moje sestre. No, ravno prejšnji torek me mama pride prosit za denar. Moja mama trenutno ne dela, živi pa s partnerjem, on ji da za res nujne stvari, ampak kaj preveč ji ne more dati, saj z eno plačo težko prideta skozi.

Ne spreglej:

Ni pa prosila denarja zase, ampak za mojo mlajšo sestro. Tako, moja mlajša sestra ne dela in nikoli ni delala. Ima 3 otroke.

Dobi socialno, tiste otroške dodatke (prvi otrok je star 9, drugi 5 in tretji je star 2 leti in pol). Živi z enim tipom (očetom otrok), ki tudi ne dela – ampak živi v hiši svojih staršev, zato pride kar poceni skozi (plača samo stroške, ki si jih delijo). No ta moja sestra pa socialno + otroške dodatke zapravi … Zase – cunje, nohtki, frizura, čeveljčki, za kavice. Dostikrat v mestu, ko grem iz službe, jo vidim, kako sedi veni v kafičih … Vidim jo skoraj vsak dan.

Jaz imam službo, živim s fantom, stroške si deliva, nekaj lahko prišparava. Vendar sestri sem že dostikrat posojala, ko je bila dolžna denar drugim … na koncu tega denarja nisem videla. Ni nikoli vrnila. Imam minimalno plačo, mama in sestra pa se obnašata, kot da serjem denar.

Ko pa rečem NE, in da sestra ne rabi trošit denarja za traparije, kafiče, cunje … pol pa okoli govorijo, kako sem slaba hči/sestra, ker ne želim pomagat nečakom in nečakinjam.

Saj tisto bi porabila za njih, kaj bi jaz posodila … Najraje bi z mamo im sestro prekinila vse stike, ker me blatita drugim sorodnikom, znancem, … pa še 90 % si zmislita zraven. Govorita, da žalim nečake, da zmerjam sestro in mamo, kar pa sploh ni res.

Dostikrat mi tudi sestra pripelje nečake nenapovedano, torej me ne pokliče in potem pričakuje, da bodo pri meni od petka (od 19.00) pa do nedelje (do 19.00 ali 20.00).

Sem rekla, naj mi tega ne dela, tudi midva s fantom imava svoje življenje. To se je začelo kako leto nazaj in je nekaj časa prihajala vsak vikend, čeprav, sem rekla naj pove, če kdaj želi varstvo (ni nikoli povedala).

S fantom nimava otrok, vendar to ne pomeni, da sva lahko vsak vikend varuški. Je 3 mesece to delala zaporedoma. Dokler pač 1x nisva več odprla vrat. Saj sem jasno povedala, naj pove, če rabi varstvo, in tudi če rabi varstvo, je bilo mišljeno za par ur, ne pa od petka zvečer do nedelje zvečer.

To je delala, ker je rekla, da z njenim tipom rabita oddih … kakšen oddih, če ne delata, samo najmlajši otrok je bil z njo doma, ostala 2 pa v šoli/vrtcu. Z mojim fantom oba delava. On dela še 1 teden zjutraj, 1 teden popoldne, po potrebi še kdaj dela v soboto. Ona pa je fraj večino dni, otroke je puščala med vikendom vedno babici in dedku (fantovim staršem). Potem pa je mama tega njenega tipa začela imeti kar hude zdravstvene težave … Potem pa je otroke začela vozit k meni.

Naj povem, da sestra in fant tudi rada kaj popijeta. In to vsak dan. Magari tisto poceni vino iz tetrapaka. Vendar pijeta vsak dan. Pijeta, kadita že dosti od najstniških let. Malo neha, medtem ko je noseča, pol pa spet.

Res ne vem, kaj naj s tako družino … Najraje bi mamo in sestro totalno ignorirala."

Zapis je bil objavljen na tem forumu.

Preberi še: "Bi morala ukrepati? Moja mama namreč terorizira nosečo ..." (zapis razkurjene Slovenke)

Te morda zanima tudi: "Začel me je zadovoljevati s tem nesprejemljivim dejanjem in zdaj je to moja najljubša predigra" (izpoved)

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ