"Žena ni vedela, da sem še vedno na liniji - ob tem, kar sem slišal, se mi je porušil svet" (izpoved moškega)

2. 4. 2024
"Žena ni vedela, da sem še vedno na liniji - ob tem, kar sem slišal, se mi je porušil svet" (izpoved moškega) (foto: Profimedia)
Profimedia

"Mislil sem, da me bo prosila odpuščanja, namesto tega pa mi je rekla, da ..."

"Moja žena me je nevede klicala, medtem ko je seksala s svojim bivšim - ko sem to slišal, mi je šlo kar na bruhanje. Mislil sem, da me bo prosila odpuščanja, če ji povem, da vem. Namesto tega pa je rekla, da ni prepričana, ali želi nadaljevati z najinim zakon.

Star sem 45 let, ona pa 43. Poročena sva 14 let in imava dve hčerki, stari 12 in 10 let. Do nedavnega sem verjel, da je najin zakon srečen. Potem pa je žena odšla na srečanje prijateljev s fakultete, kjer je srečala svojega bivšega. Sicer mi je povedala, da sta obudila svoje prijateljstvo, vendar nisem ničesar posumil. Nakar mi je prejšnji teden rekla, da se bo dobila s prijateljicami na pijači.

Pozneje me je poklicala iz lokala in rekla, naj je ne čakam, ker bo prišla domov pozneje, kot je načrtovala. Vendar nevede ni odložila telefona. Približno pol ure pozneje sem zaslišal jasne zvoke para, ki se je zelo razgrajal. Prepoznal sem ženino stokanje in nato zaslišal moški glas. Žena očitno ni bila več v lokalu.

Ko je prišla domov, sem bil še vedno buden. Bil sem preveč pretresen in preveč slabo mi je bilo, da bi lahko zaspal. Takoj sem ji povedal, kaj sem slišal. Opravičila se mi je, ker me je prizadela, vendar mi je razkrila, da je bila že leta nesrečna in da je ob srečanju s svojim bivšim spoznala, kaj ji manjka. Misli, da me ne ljubi, in pravi, da bi se morala ločiti.

Kljub varanju jo še vedno ljubim in ne želim izgubiti svojih otrok. Želim si, da bi se lahko pretvarjal, da nisem ničesar slišal, in molčal," je zapisal užaloščen moški.

Ne spreglej:

Preberi, kaj mu je odgovorila strokovnjakinja:

"Način, kako ste izvedeli, da vas žena vara, je bil šokanten. Vendar tega niste mogli prezreti. Preprosto bi odložili neizogibno. Če bi si zatiskali oči pred tem odkritjem, ga ne bi odpravili. Namesto tega bi se razbohotilo v osrčju vašega zakona in vplivalo na celotno družino. Afera vaše žene je simptom njene nesreče.

Če želite rešiti svoj zakon, se morate z njo pogovoriti in ji razložiti, da želite poskusiti popraviti vajin odnos, če je to mogoče. Povejte, da ne želite razbiti svoje družine. Svetovanje o odnosih bi vam lahko pomagalo, če se bo s tem strinjala. Če tega ne bo storila, vam bo pogovor s svetovalcem pomagal, ko bosta šla vsak svojo pot."

Zakaj ženske varajo?

73 % žensk, ki so svojega partnerja kdaj prevarale, trdijo, da so to storile, ker so se počutile v razmerju zapostavljene. Med drugimi so v ospredju predvsem naslednji razlogi:

  • pomanjkanje čustvene podpore,
  • ker se počutijo izkoriščane,
  • pomanjkanje pozornosti
  • ker se dolgočasijo,
  • ker so osamljene,
  • ker niso seksualno zadovoljene.

Statistike tudi kažejo, da sicer moški v varanju še vedno prednjačijo (22%), a tudi ženske vedno pogosteje skačejo čez plot (14%).

Strokovnjakinja na področju razmerij Tracey Cox nad statistikami ni presenečena in pravi: "Veliko žensk se počuti osamljene, pa čeprav so v zvezi. Resnica je tudi, da mnoge svojega partnerja ne morejo zapustiti, ker si tega finančno preprosto ne morejo privoščiti. Zato velikokrat iščejo uteho v naročju drugega moškega."

A včasih je prav afera tista, ki povzroči, da razmerje ponovno zaživi, dodaja, "saj opomni tistega, ki vara, kako boleče bi bilo, če bi izgubil svojega partnerja. Vendar v večini primerov afera popolnoma uniči zvezo, ki se pod težo občutka krivde, nikoli ne opomore. Zato varanje ne priporočam. S težavami v partnerskem odnosu se je treba soočiti z iskrenim pogovorom in odprto komunikacijo. Če pa si v razmerju popolnoma nesrečen, ni prav nič narobe s tem, da se od partnerja posloviš in začneš novo poglavje svojega življenja."

Preberi še: "A je to normalno?? Moja tašča od svojega sina zahteva ..." (klic na pomoč Celjanke)

Te morda zanima tudi: Si v zvezi s psihopatom, ampak tega sploh ne veš? Bodi pozorna na te znake, saj so za njih značilni

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ