"Brat in njegova žena večkrat vsak zase počneta TO - sta normalna?" (klic na pomoč Slovenke)

"Zanima me, kako gledate na to. Je to znak za alarm?" 🙄

"Brat in njegova žena večkrat vsak zase počneta TO - sta normalna?" (klic na pomoč Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
7. 2. 2023

"Ali je normalno, da gresta partnerja večkrat vsak zase nekam za par dni? 

Brat in njegova žena imata hišo v Istri. Dopuste preživljata skupaj, čez leto pa gresta večkrat za par dni vsak zase tja. Kot, da se malo umakneta drug od drugega in od vsega. Povesta, da jima ustreza biti malo sam. Zanima me, kako gledate na to. Je to znak za alarm? Moja mami in oči pravita, da se to ne dela in da zakonca morata vse početi skupaj. Toliko govorita o tem, da me že skrbi za brata," je na priljubljenem forumu zapisala zaskrbljena Slovenka.

"Lažem o možu in najinem zakonu, resnica pa je, da ..." (iskren zapis Slovenke)

Kaj so imeli o tem povedati ostali uporabniki?

Mnenja so bila vsekakor deljena ...

"Meni to ni normalno. Sva skupaj že več kot 15 let, 3 otroci, skoz in vedno smo povsod skupaj. Nama na misel ne pride, da bi kdo rabil čas zase, v bistvu midva komaj čakava, da bodo otroci tako veliki, da bova kam kdaj šla čisto sama, na kakšen podaljšan vikend razvajanja. Da bi šla pa kam sama, ne, nikoli," je zapisala ena izmed uporabnic.

... pa vendar so prevladovala tista, ki v takšnem početju ne vidijo nobene težave.

"To je recept za dolg zakon. Pri nas je tako, da se vse zmenimo. Smo trije, pa 11-letnik ne rabi več mame skoz. Midva greva sama dva na tekme v tujino, pa kampirat, pa kake muzeje, ki mamo ne zanimajo. Pa tudi kak city break sama narediva, ker je že tako velik. Kolesariva veliko. Supava. Mama pa je prosta.

Skupaj pa smučamo, delamo viked izlete, 1. maj, šolske počitnice, morje poleti, december pa nekam daleč.

Jaz si enako vzamem cajt zase, grem vsaj 2x ali 3x na leto sam ali s kolegi ali v hribe ali v tujino na koncerte, ali kako tekmo ... Sta oba doma. Rabim ta oddih. Od obeh. Priznam. Pa tukaj ne gre za varanje, ampak odklop glave, nove ideje, mir.

Moja pa enako hodi vsaj ene 2x na leto na kak vikend odklop. Nazadnje je šla v Istanbul s kolegico. Midva pa sama doma. Torej, ne kompliciramo. Nimamo istih hobijev. Tamal ima že turnirje v tujini, ga povečini jaz spremljam.

Zaupanje je glavna zadeva. Varaš lahko kadarkoli. Nima to veze z odmorom," pa je svoje stališče iz lastnih izkušenj pojasnil eden izmed mnogih uporabnikov, ki se s takšnim načinom oddiha strinjajo.

Kaj pa o tem meniš ti?

Če počne TOLE, te ima namen zapustiti (pa ne ve, kako bi ti povedal)