Če počne TOLE, te ima namen zapustiti (pa ne ve, kako bi ti povedal)

Četudi mu je težko izustiti, dejanja pogosto povedo več kot besede!

Če počne TOLE, te ima namen zapustiti (pa ne ve, kako bi ti povedal) (foto: Profimedia) Profimedia
5. 2. 2023

Da si želiš konec razmerja, zmeraj ni enostavno povedati – še posebej, če do druge osebe še zmeraj gojiš določena čustva, jo spoštuješ in je ne želiš prizadeti. A vendar je včasih lažje na hitro "potegniti obliž" in opraviti s tem, kot ostati v razmerju, ki nima prihodnosti. Četudi je te besede težko izustiti, pa lahko že po obnašanju prepoznamo, kdaj razmerje drvi v prepad.

Takole se bo obnašal moški, ki te ima kmalu namen zapustiti:

1. Zapira se vase in zdi se, kot da ga moraš v pogovor ves čas siliti.

Se ti zdi, da moraš iz njega ves čas vse "vleči"? Se počutiš, kot da ga zaslišuješ, samo zato, da bi ti namenil nekaj besed? Moški, ki ni srečen v razmerju, se običajno ne bo želel s partnerjem pogovarjati nič več kot le o nujnih stvareh, in to pomeni, da bi te moralo skrbeti.

2. Ves čas se skuša prepirati, te kritizira za vsako malenkost in je na splošno do tebe nesramen.

Nič, kar počneš, ni več dovolj dobro? Za to obstajata le dva razloga, zakaj bi se moški želel do nekoga tako obnašati: ali je nasilnež, ki te sovraži in te zlorablja ali pa skuša doseči, da ga boš zapustila. Ne glede na to, za kaj gre, je bolje, da se od njega odmakneš.

3. Ves čas se zdi vznemirjen, razburjen in slabe volje.

Čeprav je lahko to znak depresije, je lahko tudi pokazatelj, da v razmerju več ni srečen. Konec koncev ljudje, ki imajo radi svoje partnerje in uživajo v njihovi družbi, v njih najdejo tudi srečo.

4. Ko sta skupaj, ves čas preverja svoj mobitel, videti je zamišljen in zdi se, kot da je tam pod prisilo.

Si že bila kdaj na kakšni zabavi, na katero reeees nisi želela iti? Verjetno se spomniš, kako si se trudila domisliti nekega izgovora, da lahko čimprej odideš, pa ti ni uspelo. No, tukaj je enako, s to razliko, da ne gre za zabavo, ampak razmerje.

5. Pogosto se ob njem počutiš bolj osamljeno kot takrat, ko si sama.

Na splošno gledano, če tako čutiš, je to zato, ker je pravzaprav res. V kolikor se resnično počutiš sama v vajinem razmerju, je vajina zgodba bila že zdavnaj zaključena.

6. Opažaš, da te je prenehal vabiti na dogodke kot svojo "+1".

Včasih te je z veseljem peljal na službene zabave in poroke svojih prijateljev, zdaj pa tega več ni. To se pogosto zgodi takrat, ko te želi postopoma "odstraniti" iz svojega družabnega življenja in sčasoma oditi.

7. Ujela si ga, kako se norčuje iz tebe in za tvojim hrbtom o tebi govori slabe stvari.

To je eden izmed znakov, ki kaže, da morata narazen takoj zdaj. V "najboljšem" primeru do tebe nima nobenega spoštovanja in te brez težav poniža, da bi on izpadel boljši. V najslabšem pa se počuti nesrečno in ujeto v razmerju, a se ti preveč boji povedati resnico. Kakorkoli, takšno vedenje ni sprejemljivo.

8. Nič, kar mu je včasih bilo všeč, se več ne obnese.

Pripraviš mu njegov najljubši obrok in tega niti ne opazi. Trudiš se povedati kakšno šalo, ki jo je včasih oboževal, a niti ne trzne. Če se nič, kar si počela včasih in ga je osrečevalo, več ne obnese, je vajina zgodba morda že zaključena.

9. O prihodnosti razmerja več ne govori.

Ko smo v razmerju že nekaj časa, pride vedno pogosteje na vrsto tudi pogovor o (skupni) prihodnosti ter tem, kam bosta šla na dopust, koliko otrok bosta imela in podobno. Karkoli že je, če sta o tem govorila že prej, zdaj pa se pogovoru o tej temi izogiba, je to lahko znak, da s teboj več ne vidi prihodnosti.

Morda trenutek, ko spoznaš, da lahko svojega partnerja prepoznaš v kar nekaj zgoraj opisanih znakih, ni najlažji. A najbolje je, da se o tem čimprej pogovorita in zadevo zaključita (oziroma ugotovita, kaj je v resnici vzrok takšnega obnašanja), saj se bodo stvari sicer le še poslabšale.

Preberi še: "Hvala, ker si me zapustil, da sem se lahko naučila imeti rada sebe"

Priporočamo tudi: Če si rojena v TEH znamenjih, konec zveze preživiš z lahkoto