Kako preboleti nekoga, ki je tebe že (zdavnaj) prebolel? TALE zapis ti bo dal odgovor!

Globoko vdihni. Preštej do tri. Izdihni.

Kako preboleti nekoga, ki je tebe že (zdavnaj) prebolel? TALE zapis ti bo dal odgovor! (foto: Profimedia) Profimedia
16. 11. 2021

Včasih je osebo težko preboleti, a vendar nam ne preostane nič drugega. Razlogov za to je veliko.

No, trdno se oklepati nekoga, ki te je že zdavnaj prebolel, je zate samouničujoče.

Prizadene samo tebe in nikogar drugega. Preprečuje ti, da bi živela naprej in bila ponovno srečna. Onemogoča ti, da bi zacelila svoje srce.

Preboleti nekoga, ki je tebe že (zdavnaj) prebolel, ne pomeni, da si šibka oseba. To preprosto pomeni, da si izbrala sebe. Pomeni, da izbereš svoj lastni razum namesto nekoga, ki mu več ni mar zate. Izbereš svojo srečo – namesto, da bi se oklepala nečesa, kar ti več ne služi. In to je okej.

Preboleti nekoga je težko, ne glede na to, kako so se stvari zaključile. A to je potrebno storiti. In to narediš tako, da živiš naprej.

Živiš življenje v vsej njegovi lepoti in nepopolnosti.

Naučiš se ponovno odpreti in zaupati ljudem, saj se opomniš, da obstajajo tudi ljudje, ki te ne bodo razočarali. Najdeš nov hobi – ne zato, da bi preusmerila svojo pozornost, ampak kot način za osebnostno rast. Delaš na sebi, da lahko postaneš najboljša različica sebe. Si močna, ampak želiš biti še močnejša.

Določeno osebo preboliš tako, da se poglobiš v svoje lastno življenje. Ne osredotočaš se na to, koliko boljše bi bilo, če bi ta oseba še bila v tvojem življenju. Namesto tega raje ceniš ljudi, ki so še vedno tukaj in ne bodo nikoli odšli.

Ceniš svoje lastno življenje in vse, kar si dosegla. To vse ne bo izginilo preprosto zato, ker te je nekdo prebolel.

Medtem ko boš živela svoje življenje naprej, ne boš niti opazila, kdaj si to osebo prebolela. Seveda bo zahtevalo svoj čas – to je vendarle proces, ampak se bo zgodilo. Naučila se boš, kako živeti brez te osebe, in sčasoma se niti več ne boš spomnila, kakšen občutek je bil, ko je bila v tvojem življenju. Ni ti je potrebno pozabiti in nič ni narobe, če jo boš kdaj pogrešala – a preprosto jo moraš preboleti. To je moč, za katero veš, da jo imaš v sebi.

Preboleti nekoga pomeni ponovno odkriti samega sebe. In v življenju ni nič bolj mogočnega, kot je to.

Po predlogi: Natalie Trznadel

Preberi še: "Bivšega fanta sem vprašala, zakaj sva se razšla, in takšnega odgovora nisem pričakovala niti v sanjah."

Priporočamo tudi: Izpoved poročenega moškega: "Moj zakon je dober, a svojo ženo varam z različnimi ženskami!"