"Hvala, ker si me zapustil, da sem se lahko naučila imeti rada sebe"

"To je bila najboljša stvar, ki jo je nekdo kadarkoli naredil zame."

"Hvala, ker si me zapustil, da sem se lahko naučila imeti rada sebe" (foto: Profimedia) Profimedia
5. 1. 2022

Ko sem bila stara 16, si nisem mogla predstavljati, da bi na sobotni večer čepela sama doma. Raje bi umrla, kot pa izpustila zabavo ali druženje s prijatelji. Moja glavna prioriteta so takrat bili prijatelji in fantje in to je bilo to. Lahko bi rekli, da so bile moje prioritete takrat precej slabe, in z vami se 100 % strinjam.

Nisem vedela, kako je biti popolnoma sam.

Verjetno mi ni treba poudarjati, da so mi družina in prijatelji zmeraj stali ob strani, a vendar se prav zaradi tega nisem bila nikoli prisiljena soočiti z osamljenostjo. Preprosto ni bilo potrebe po tem. Imela sem čudovito življenje, obkroženo z veliko ljudmi, ki so me imeli radi in jim je bilo zame mar, da se mi s tem demonom ni bilo treba soočiti ... vsaj ne takrat.

Ko se je začel bližati vpis na fakulteto, sem začela spoznavati, da bom morala začeti od začetka. Spoznati bom morala nove prijatelje, hkrati pa se potruditi ostati blizu starim, saj so v tistem trenutku bili vse, kar sem imela. Prvi letnik je bil zame šok in bila sem tik pred tem, da obupam. Nikoli nisem imela težav s spoznavanjem novih prijateljev, saj sem bila zelo družabna in sem bila rada v družbi drugih ljudi, a tokrat je bilo drugače.

Do konca prvega letnika sem se že pobrala in se začela počutiti bolj samozavestno.

Spoznala sem fanta, ki mi je pomagal, da sem se spet postavila na svoje noge. Največjo napako sem naredila medtem, ko sva bila v zvezi. Napaka ni bila to, da sva bila skupaj, ampak to, da mi je odvračal pozornost, ko sem skušala spoznati nove prijatelje. V tistem času sem imela več prijateljev kot takrat, ko sem začela študirati, a vendar se še vedno nisem počutila dovolj gotovo.

Čez celotno poletje sem svojo osredotočenost iz sklepanja prijateljstev z drugimi preusmerila v razmerje, ki sem ga imela s svojim fantom. Ves svoj čas in srečo sem vložila vanj, pri tem pa se nisem zavedala, da se lahko vse v sekundi spremeni.

Na začetku drugega letnika se je moja najhujša nočna mora uresničila.

Ves tisti čas in čustva, ki sem jih vložila v najino razmerje, so šli 'po gobe', ko se je odločil, da je konec. Ja, bila sem strtega srca in zlomljena, a tisto, kar mi je rekel tik pred koncem, me je zadelo. "Najti moraš tisto, kar tebe osrečuje, in se dobro počutiti tudi takrat, ko si sama." Želela sem ga sovražiti za vedno in si ves čas govorila, da ne ve, o čem govori.

A te besede so tisto, kar mi je pomagalo spremeniti življenje na bolje.

Minila nista niti dva tedna, odkar sva šla narazen, ko sem se odločila prijaviti na enomesečno študentsko izmenjavo med poletjem. Ni mi bilo mar, kdo gre in če bom tam koga poznala, saj bo to trenutek, ko se bom sprijaznila s tem, da je biti sam okej. In točno to sem storila. Po enem mesecu poglabljanja vase sem se domov vrnila kot boljša, modrejša oseba.

Neverjetno je, kakšen vpliv ima lahko že malo samorefleksije na dušo in um. Spoznala sem, da ob sebi ne potrebujem nekoga 24/7 in da sem bila v popolnoma neznani državi brez ene osebe, ki bi jo poznala, pa sem to še zmeraj bila jaz.

Zdaj, ko je potovanje mimo, sem še zmeraj jaz, a vendar se je v meni nekaj spremenilo in pripravljena sem, da ponovno najdem svojo srečo.

Prevod po Savanni Stevie

Preberi še: "Ko sem prevarala svojega fanta, sem spoznala, da za to nisem sama kriva, in TO je razlog ..."

Priporočamo tudi: Strokovnjaki razkrivajo: s partnerjem bi morala pogosteje "seksati NA SUHO" (TO je razlog!)