"Lažem o možu in najinem zakonu, resnica pa je, da ..." (iskren zapis Slovenke)

"Lažem, ker mi je nerodno povedati po resnici, da se je možu ..."

"Lažem o možu in najinem zakonu, resnica pa je, da ..." (iskren zapis Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
6. 2. 2023

"Veljava za ljubeč in razumevajoč par z dobrim zakonom, z urejenimi financami in z vsem, kot mora biti. Nad možem so sploh vsi, ki ga spoznajo in ki ga poznajo, navdušeni. Velja za dobrovoljnega zabavljača, ki bi za svoje ljudi premikal gore.

Do nedavnega je bilo res tako, življenje sva imela urejeno, imela sva se super. Ko je mož zamenjal službo, pa se nama je vse začelo rušiti kot hišica iz kart.

Prišel je v ekipo mladih ljudi, praktično mulcev, vsem bi bil lahko skoraj fotr, ki so samski ali vsaj brez otrok. Po novem ne hodi domov po službi, vedno zavijejo še na pijačo, dve ali tri, grejo h kateremu od njih igrat računalniške igrice, ob petkih pa košarka, ki traja pozno v noč.

Njegov življenjski stil se je že začel poznati na najinih financah, pustimo, da se obnaša kot kreten. Hoče biti kot oni in izpade bedasto. Moja prigovarjanja in prošnje ga prav nič ne ganejo. Vse dneve in večere sem sama, tudi za stare prijatelje in sorodnike nima več časa.

Ker mi je nerodno povedati po pravici, da se je možu odpeljalo, da ima očitno hudo krizo srednjih let, lažem.

Lažem o tem, da med vikendi hodi prijatelju pomagati prenavljati vikend, saj mi je groza, da bi kdo izvedel, da rajši dneve preživlja z mladimi sodelavci, kot z družino in prijatelji. Skrbi me, da letos ne bomo prišli skozi z nakupom avtodoma, ker ne bomo imeli denarja, saj je možev prispevek zelo, zelo manjši, kot je bil.

Bi morala možu postaviti ultimat? Kaj pa, če ga bo ignoriral? Tega me je najbolj strah, saj bi potem morala priznati, da je najin zakon v riti, mož kot podivjan otročaj, denar pa nama kopni kot sneg na topel sončni dan," je na priljubljenem forumu zapisala zaskrbljena Slovenka.

Hahahaha! Ljudje brez dlake na jeziku razkrili najbolj BIZARNE razloge za KONEC razmerja

"Zna bit kriza zgodnje druge pubertete to pri moškem, ja. Pri meni bilo podobno – v 5ih letih propad zakona in družine, po 12 let prej vse OK in obvladljivo, kar se alkohola tiče – kot bi mu spodrezal noge ... Tako je šlo navzdol. Alkohol je hudič. Zasvoji tudi prej popolnoma stabilne – problem pri takih, ki imajo dobro službo, plačo in tudi redne pivske sodelavce, je pa še hujši – ko je vsak dobro zaključen posel razlog, da se ga nažrejo – že med delovnim časom se pije pri njihovem kosilu med delovnim že buteljke, pa potem za volan – tudi kazni padale iz tega razloga, ja, tudi odvzem vozniške.

Ali pa potem, pred zaključkom službe, ko cugajo iz zalog, ki si jo namerno ustvarijo v internem 'minibaru' v službeni omari v službeni pisarni, ali pa kje v kakšnem lokalu potem nadaljujejo 'casual Friday'. Denar ima tudi tak, seveda, pa prikriva potem, skriva bančne transakcije, ko gre po 150–200 EUR za en pivski horuk s sodelavci, ko 'poje kartica' (to se pije konjake in starane rume po najvišji tarifi na primer, eni še cigare …). Bolj se bliža tak moški 50-im, bolj je kriza. Sploh ni nujno, da je tudi k*rbarija zraven – samo ta klinčev alkohol. Tega je ogromno v višje-srednjih do visoko kastnih službah med sodelavci. Alkohol zasvoji možgane, uniči zakone, zveze, družine, … Vse, za kar si se trudil preteklih 15 let," ji je odgovorila uporabnica s podobno izkušnjo.

Pred časom smo sicer pisali tudi o Slovenki z do neke mere precej podobno težavo. Več o tem (in kako ji je takrat svetovala neka druga uporabnica) preberi tukaj.

Kako bi ji pa svetovala ti?

Zveza, v kateri je med partnerjema TOLIKO let razlike, bo (zelo verjetno) VEČNO trajala