"Moja mama noče paziti svojega vnuka, v kolikor ji NE PLAČAM" (izpoved žalostne ženske)

"Ko sem vse to razložila mami, je rekla, da mi bo zaračunala TOLIKO na uro, plus zamudne obresti." 😳 Kaj meniš, bi babice res morale zastonj paziti svoje vnuke?

"Moja mama noče paziti svojega vnuka, v kolikor ji NE PLAČAM" (izpoved žalostne ženske) (foto: Profimedia) Profimedia
2. 2. 2023

Stara sem 29 let in mamo sem prosila, če bi mi pomagala skrbeti za mojega novorojenčka, da se lahko vrnem v službo, saj se je moja porodniška zaključila. Naj povem, da je moja mama stara 64 let ter je že od leta 1992 gospodinja in skrbi za dom, kar pomeni, da od takrat ni nikoli delala.

Mojo prošnjo je zavrnila, češ, da je prestara in da je že vzgojila svoje otroke.

Dodala je tudi, da če sem si resnično želela tega otroka, bi morda morala premisliti o tem, da bi tudi sama ostala doma, kot je to storila ona, medtem ko moj partner hodi v službo in skrbi za vse kot v "tradicionalni" družini, ter da če je uspelo njej in mojemu očetu, lahko tudi nama.

Pa vendar, pravkar smo prišli iz pandemije, obeta se nam morebitna recesija, zato ni variante, da bi s partnerjem lahko preživela le z enim prihodkom. /.../ Prav tako sem jaz tista, ki služi več in imam več študentskih dolgov. Trenutno živiva v majhnem enosobnem stanovanju in si dajeva denar na stran, da bi se preselili v dvosobno, ko bo otrok malo zrastel in bomo potrebovali več prostora.

Ko sem vse to razložila mami, mi je nato rekla, da mi bo zaračunala 18 € na uro za vsako uro, ko bo skrbela za mojega dojenčka, plus zamudne "obresti", če bova zamujala s prihodom ponj.

Prav tako ji moram dati sedež za avto, voziček, stekleničke in pravzaprav vse dvojno, kar imava doma, da bo lahko otrok to uporabljal, ko bo pri njej. Iz osebnih razlogov v moj dom noče niti stopiti (k nama je prišla le enkrat, pa s partnerjem živim že 5 let, ona pa je 15 minut vožnje stran).

Želim prihraniti denar, da lahko poplačava dolgove, in ne želim ji toliko plačati, prav tako pa ne investirati v dvojne potrebščine, saj bo to le pomenilo še več dolga za naju. Razmišljam, da bi dojenčka preprosto vpisala v dnevno varstvo, saj bodo skupni stroški nižji, pa tudi bližje bi bil domu. Imava takšni službi, da ne moreva delati od doma, zato obupno potrebujeva varstvo. Vsi v najini družini delajo polni delovni čas in nama ne morejo pomagati.

Sem torej jaz pras*ca, ker želim od svoje mame, ki je, ponavljam, ves dan doma (verjemite mi, ne počne ničesar, razen gledanja televizije in kuhanja), da skrbi za mojega dojenčka zastonj, medtem ko se s partnerjem trudiva popraviti najino finančno stanje?

Vir: Reddit

"Sestra bo svoji sedmošolki plačala TO - menda jih imajo vse sošolke!" (zapis zgrožene Slovenke)