"Tašča je 2 dni pazila otroka, a ko sem prišla po njega, sem ugotovila, da mu je naredila TO" (izpoved šokirane Slovenke)

"Partner ji noče nič rečt, ker se noče kregat. Jaz pa bi ji najraje zavila vrat. Tokrat je res prestopila mejo." Kaj meniš ti, je šla babica res predaleč?

"Tašča je 2 dni pazila otroka, a ko sem prišla po njega, sem ugotovila, da mu je naredila TO" (izpoved šokirane Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
2. 1. 2023

"Tašča mi je pazila na otroka (2 letni fantek) 2 dni, ker sem bila v službi, partner je tudi delal cele dneve.

Danes sva šla ponj in opazila, da ga je ostrigla. Ali ga je peljala k frizerju ali ga je sama, ne vem. Partner ji noče nič rečt, ker se noče kregat. Jaz pa bi ji najraje zavila vrat. Tokrat je res prestopila mejo.

Razumem, da nam dosti pomaga, ampak striženje otroka ni njena pravica. Sploh pa ne, brez da bi vprašala za dovoljenje naju s partnerjem. Take stvari se ne dela na lastno pest. 

Jezna sem in si bom v bodoče raje najela varuško. Pač tašča svojega vnuka ne bo dobila v varstvo še en lep čas. Sama si je kriva …" je na forumu zapisala razočarana Slovenka.

"Sedanja mojega bivšega, s katerim imam 4 otroke, mi je PREPOVEDALA, da ..." (zapis jezne Slovenke)

A uporabniki so imeli precej različen pogled na situacijo.

"Ali otrok izgleda slabše kot prej? Če ti gre to res na živce, ji povej, ne pa da jo šimfaš po forumih in si užaljena. Verjetno pa je imela dober namen," je zapisal eden.

"Moje mnenje je, da se moraš z njo pogovoriti. Obvezno. Ni treba s povišanim glasom, ampak lepo diplomatsko. Da si opazila, da ima otrok novo frizuro. Da bi si želela drugič, da ga sama pelješ k frizerju in da je to tvoja izbira, ker si mama. Da prosiš, da boš to v prihodnje urejala z otrokom ti.

Imam štiri predšolske vnuke in mi na kraj pameti ne pade, da bi jih strigla ali peljala k frizerju. Mislim, da je to del spoštovanja do mlade družine. Ne priporočam pa ti, da zaradi tega ignoriraš taščo. Očitno ni vedela, da si je privoščila preveč. Zato ji raje lepo povej, kot da si jezna in ji odteguješ vnuka," je po drugi strani dodala druga.

Tretja pa je v tem videla šele začetek nadzora: "Prvo so lasje, pol pa še kaj. Mic po mic se nabira. Pogovorit se z njo v mirnem tonu, pa basta."

"Vsekakor se morate pogovoriti s taščo in postaviti meje. Tišina in izogibanje ne bosta pripomogla ničemer, stvari se bodo samo zaostrile. Strinjam pa se z vami, da striženje otroka ni stvar babic, tudi sama imam štiri vnuke, pa mi kaj takega ne bi padlo na pamet," je dodala še ena babica.

"Že res, da lasje rastejo. Vendar to ni domena babic, da si dovolijo striči lase brez dovoljenja staršev. Pa čeprav pazijo vnuke," pa je zaključila neka uporabnica.

Kaj pa o tem meniš ti? Je šla babica res predaleč?

Če boš, ko se ti nekdo prvič PREDSTAVI, naredila TO, nikoli ne boš pozabila IMENA