Zapis zgrožene Slovenke: "Prisežem, ne razumem, kako preživiš z minimalcem"

Hmmm ... Se tudi ti strinjaš z napisanim? 😳

Zapis zgrožene Slovenke: "Prisežem, ne razumem, kako preživiš z minimalcem" (foto: Profimedia) Profimedia
27. 1. 2023

"Kako lahko preživiš z minimalcem, to je životarjenje, če me kdo vpraša.

Družina, dva otroka, oba morata hodit na kak krožek, seveda – okoli 70 evrov na mesec za oba, če imaš poceni varianto. Pa oprema, če imaš poceni varianto, na letni ravni vsaj 300 evrov za vsakega. In potem šole v naravi, spet 200 evrov, pa praznovanje rojstnega dne, pa povabljeni so na rojstne dneve, za vsak rojstni dan eno darilo. Obleke, hitro jih prerastejo, če nimaš prijateljev, ki ti nosijo cunje, gre samo za zimsko robo vsako leto uh denarja.

In seveda moraš kupit hrano, otroci, stari 12 let, so kot termiti, če hodita na tekme, daš samo za bencin za eno tekmo 30 evrov. In potem kredit za hišo ali stanovanje, če nimaš tega, pa seveda najem in vsi stroški … Ok, razen redkih izjem, ki seveda podedujejo …

In še to, otroci začnejo šolo s preduro ob 7.20, ti začneš službo ob 8, končaš ob 16 – otroci pa končajo s poukom že ob 13. Kje, za boga, naj bodo ti otroci (6. razred in več), če si ti v službi??

Otroke imet je postalo res, res drago, da ne govorim o višini vrtca, pa o stroških – otroški voziček, otroški sedež, pa plenice, pa seveda zdrava hrana, da se lepo razvijajo. In kje naj pri vsem tem človek kaj prihrani za stara leta, če komaj sproti preživiš.

Oba z možem imava normalno plačo, pa nama gre na koncu mesca pošteno za nohte. Kako res preživite vi na minimalcu?? Kako se znajdete, jaz res ne vem. In potem pride nizka plača in kaj bomo životarili še na stara leta!?"

Hmmm ... Se tudi ti strinjaš z napisanim? 😳

Zapis je bil objavljen tukaj.

"Groza me je, bojim se sama sebe. Vem, da moji občutki niso normalni" (brutalno iskren zapis Slovenke)