"Groza me je, bojim se sama sebe. Vem, da moji občutki niso normalni" (brutalno iskren zapis Slovenke)

"Kar zameglilo se mi je pred očmi ..."

"Groza me je, bojim se sama sebe. Vem, da moji občutki niso normalni" (brutalno iskren zapis Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
25. 1. 2023

"Ravno smo zaključili z adaptacijo hiše in v njej ves čas živeli. Vsak, ki je kdaj šel čez to, ve, da je za znoret za*ebano. Trpijo medsebojni družinski odnosi, kdor reče, da ne, laže.

Ko smo zaključili, je bilo potrebno čiščenje. Poleg skrbi za družino, službe, nabave in pač vsega, kar večina žensk počne vsak dan, [me je čakalo op. a.] še generalno čiščenje in urejanje hiše.

On pa, kot da je že vse zrihtano. Iz službe domov na kavč. Ko bi mi vsaj pri pripravi hrane pomagal. Nič, popolnoma nič. Edino iz trgovine prinese kakšno malenkost, če mu naročim. In tako iz dneva v dana.

En dan sem čistila kavč on pa je sedel na pručki in buljil v TV, kot običajno. On meni, če bom kmalu končala, ker bi rad v miru gledal televizijo, da se sprosti po službi.

Kar zameglilo se mi je pred očmi. Zagnala sem se vanj z vso silo. S pručko vred je poletel čez pol sobe. Že dolgo nisem čutila takega zadoščenja.

Večkrat mi pade na misel, da bi ga kar udarila, skrbi me le, da potem ne bi mogla prenehati. Groza me je, bojim se sama sebe. Vem, da moji občutki niso normalni.

Sem se že prijavila k psihologu, pa vendar me zanima, če se je komu že kaj podobnega zgodilo.

Sicer imava v redu zakon, malo gore, malo dole, ampak plujeva, tale prenova pa je iz mene zbezala občutke in reakcije, za katere sploh nisem vedela, da sem jih zmožna," je brutalno iskreno na priljubljenem forumu priznala Slovenka.

"Morda bi možu končno morala zaupati skrivnost, ki me razžira" (izpoved Slovenke)

Te zanima, kakšne odgovore je dobila?

1.

"To se ti dogaja, ker je vsega preveč. Če bi sproti spuščala težave s sprotnim vpitjem, potem do tega ne bi prišlo. Vem, ker je podobno pri meni."

2.

"Stvari so se ti nalagale in na koncu je moralo ven iz tebe. Povej mu, kaj te bremeni, da si sama za vse in ne zmoreš več in da pogrešaš več njegove pomoči. Ne potrebuješ psihologa, samo njega, da te vzame resno in da te razbremeni pri določenih opravilih, potem se bo vse izboljšalo, tudi tvoje počutje."

3.

"Napiši seznam, kaj je potrebno vse postoriti v enem dnevu in si enakovredno razdelite delo. Moj bivši je tudi mislil, da ko smo končali z gradnjo, da je njegov prispevek v celoti zaključen. Par let sem ga samo opazovala, kako se po službi razkomoti na kavču in ne migne s prstom za nič. Zdaj mu je boljše, ko je z drugo in spet jovo na novo v gradnji."

4.

"Jah, jaz sem vzela čistilni servis. Mislim, da ni bilo več kot 300 eur. Da bi zraven dveh malčkov (brez varstva) še pucala, pomoje še sedaj ne bi bili vseljeni."

Kaj bi ji pa svetovala ti?

Ja, tudi ženske doživimo EREKCIJO (in to je VSE, kar moraš vedeti)