"Prijateljica me izsiljuje, da bo mojemu možu povedala, da sem ..." (klic na pomoč Slovenke)

"Kmalu sem ji zaupala tudi svojo veliko skrivnost, ki je nisem povedala še nikomur ... Zdaj pa je začela pritiskati name."

"Prijateljica me izsiljuje, da bo mojemu možu povedala, da sem ..." (klic na pomoč Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
24. 1. 2023

"Znašla sem se v zelo kočljivi situaciji. Že dobri dve leti prijateljujem z žensko, ki se je izkazala za zelo problematično osebo. Ne vem, ali ima nemara duševne motnje ali je preprosto tako slaba oseba. Ko sva se spoznali, je bila zelo zabavna, znala je poslušati, pa tudi polno zanimivih prigod je imela, tako da sem se v njeni družbi počutila sproščeno in sva se začeli pogosto družiti.

Kmalu sem ji zaupala tudi svojo veliko skrivnost, ki je nisem povedala še nikomur, in sicer, da sem pred poroko prevarala svojega moža z neznancem.

Šlo je za seks za eno noč, spoznala sva se na zabavi, pomenilo mi ni nič, samo nekako zgodilo se je, ker sem imela občutek, da je to moja zadnja priložnost, da sem z drugim moškim, preden se zaobljubim mojemu do konca življenja.

O svoji odločitvi nisem nikoli podvomila, bilo je in šlo je, možu pa seveda nisem nameravala tega nikoli povedati, ker bi ga samo prizadela in naredila škodo. In zakaj? Zaradi nečesa, kar mi ni pomenilo ničesar.

Moža ljubim, odkar sva poročena sem mu zvesta, ne vidim več potrebe po varanju, tako da je moja vest glede tega čista. No, zdaj pa se stvar zaplete.

Prijateljica je bila zelo razumevajoča, ko sem ji povedala to skrivnost. Obljubila mi je, da je ne bo nikomur razkrila. A odkar najin odnos ni več tako dober, mi je začela groziti, da bo mojemu možu povedala resnico.

Priznam, jaz sem tista, ki se je začela oddaljevati od nje, to pa zato, ker sem začela opažati, da je zelo škodoželjna oseba. Njene zabavne zgodbice so sčasoma postajale vedno bolj polne zlobe in nesramnih opazk do ljudi, ki jih je opisovala. Zdi se mi, da sem nekako šele pred časom spregledala njen pravi obraz in ni mi bila več tako všeč. Tega ji seveda sprva nisem povedala.

Upala sem, da se bo s tem, ko se bova manj videli, najin odnos nekoliko ohladil in izzvenel. Očitno pa to njej ni bilo všeč, saj je začela pritiskati name. Naposled sem ji rekla, da se nočem več družiti in takrat je znorela.

Zdaj me izsiljuje s skrivnostjo, ki sem ji jo zaupala, rekoč, če bom prekinila najino prijateljstvo, je nič več ne zavezuje k temu, da mojemu možu ne pove vsega.

Prosim, pomagajte mi, imate kakšen nasvet, kaj lahko storim? Res ne bi rada, da bi mož izvedel za tako neumno stvar, ki se je zgodila pred 14 leti. A s to žensko se tudi ne morem več družiti. Počutim se ujeto, kot da me je priklenila nase. Sploh ne morem razumeti, kako je lahko nekdo tako zloben," se je po pomoč na priljubljeni forum obrnila Slovenka.

Erotični spremljevalec: "Ženske mi plačajo 6000 € na noč, da počnem TO"

Medtem ko so nekateri uporabniki trdili, naj resnico tudi kljub vsemu zadrži zase in poskrbi, da v primeru njenega razkritja obtoži prijateljico, da je nora, so drugi to odločno obsojali.

Tako pa ji je odgovorila neka ženska:

"Ne zagovarjam varanja, daleč od tega. Sem na lastni koži izkusila, kako je, če te partner vara … in ne bi še enkrat. /.../

V tem primeru ne vem, kaj bi lahko resnica dobrega prinesla po 14 letih srečnega zakona? Odnos zagotovo ne bi bil več enak. Se mi zdi bolj smiselno, da to skrivnost neseš s sabo v grob, čeprav nikakor ni prav, kar [si, op. a.] takrat storila."

Kaj pa o tem meniš ti? 🙄

"Ko sem po smrti moža znova šla na zmenek, nisem pričakovala, da bom ..." (izpoved 39-letnice)