S teboj bomo delili odgovore na vsa vprašanja o (ženskem) zdravju, ki si si jih zastavljala v zadnjem letu (pa si jih nisi upala vprašati drugih).

Če si se nam že pridružila na preteklih štirih Cosmo konferencah, potem veš, da se Cosmo dekleta REEEEES znamo zabavati ob dobrih vsebinah. In če obisk Cosmo konference tokrat načrtuješ prvič, ti lahko povemo, da ti zagotovo ne bo žal!

TUKAJ lahko pokukaš, kako smo se imeli na 4. Cosmo konferenci #SamaSvojaŠefinja:

Tudi letos ti Cosmo uredništvu pripravlja kopico dobih vsebin, izvrstnih predavanj z vrhunskimi predavatelji, luštnega druženja in polno roza kotičkov, kjer boš izvedela za vse novosti, ki si jih do zdaj morda spregledala.

Tema letošnje konference?

Žensko zdravje, pri čemer bodo strokovnjaki z različnih področij odgovarjali na najbolj pereča vprašanja o zdravju in dobrem počutju žensk.

Kdaj?

8. oktober 2022.

Kje?

V Mestnem Muzeju Ljubljana.

Program:

Tudi letos smo zate pripravili dva sklopa predavanj, okroglih miz in delavnic, na katerih bodo nastopili strokovnjaki različnih (zdravstveno obarvanih) področji. V celoti si ga lahko pogledaš tukaj.

Vstopnice:

Cena vstopnice je 25 evrov, svojo pa si lahko priskrbiš s klikom tukaj.

Program

* Pridržujemo si pravico do sprememb programa.

Z nami bodo

mag. Uršula Reš Muravec

dr. med. specialist ginekologije in porodništva

mag. Uršula Reš Muravec je priznana specialistka ginekologije in porodništva, ki poleg kliničnega dela deluje tudi kot mentorica kolegom zdravnikom ter piše strokovne članke s področja ženskega zdravja. Svojo pot je začela v Bolnišnici za ženske bolezni in porodništvo v Postojni, dodatno pa se je iz svojega področja izobraževala tudi na Kings College v Londonu. Je avtorica številnih strokovnih in znanstvenih člankov v tujih in domačih revijah in knjigah ter članica nekaterih domačih, evropskih in svetovnih zdravstvenih združenj.

Petra Parovel

diplomirana kineziologinja, AFP prehranska svetovalka, osebna trenerka, in ustanoviteljica blagovne znamke SWY

Petro Parovel najverjetneje poznaš z Instagrama, kjer ji trenutno sledi več kot 80 tisoč ljudi, morda pa ne veš še, da je Petra po izobrazbi diplomirana kineziologinja. Je tudi AFP prehranska svetovalka, osebna trenerka, ena najbolj priljubljenih vplivnic pri nas in ustanoviteljica blagovne znamke SWY. Svojo zgodbo je Petra začela kot ljubiteljica fitnesa z željo po spremembi življenja, kar jo je peljalo na pot osebnega trenerstva in dalje v svet podjetništva, kjer je leta 2020 pod znamko SWY Brand oblikovala kolekcije športnih oblačil, v katerih se prav vsaka ženska lahko počuti udobno in lepo.

Simona Fabjan

nekdanja profesionalna odbojkarica in personalizirana prehranska svetovalka

Simona Fabjan je nekdanja profesionalna odbojkarica na mivki, ki je med svojo kariero odkrila tudi drugo strast: prehrano. Svoje znanje je pozneje nadgradila s študijem na Biotehniški fakulteti in diplomo Mednarodnega olimpijskega komiteja iz prehrane športnikov, kjer je imela priložnost sodelovati z najboljšimi prehranskimi svetovalci in raziskovalci iz sveta športne prehrane. V zadnjih letih je svojo karierno pot posvetila študiju funkcionalne prehrane, ki temelji na celostni obravnavi problema ter iskanju ključnega vzroka za zdravstvene težave.

Ana Debevc Prašnikar

zdravnica in specialistka interne medicine, z dolgoletno prakso v kardiologiji

Ana Debevc Prašnikar je zdravnica in specialistka interne medicine z dolgoletno prakso v kardiologiji. Že med študijem je ohranjanje vitalnosti in iskanje načinov, kako podaljšati mladostno delovanje telesa, postalo njena raziskovalna ljubezen, ki jo že leta širi med prijatelji in znanci. Je tudi ustanoviteljica bloga in nadvse priljubljenega Instagramn profila @antiageanasan, za katerega si želi, da bi postal dnevnik njenih odkritij in razbijal mite o zdravstvenih stanjih, o katerih hočemo vedeti več, pa ne moremo pridobiti uporabnih informacij znotraj trenutnega zdravstvenega sistema.

Tanja Španić

Predsednica Združenja Europa Donna Slovenija

Tanja Španić je predsednica Združenja Europa Donna Slovenija, ki je pri 26. letih zbolela za rakom dojk. Po tem se je pridružila Združenju Europa Donna in postala aktivna predstavnica bolnic z rakom dojk na državnem in mednarodnem nivoju. Trenutno je aktivna kot članica več odborov, ki se ukvarjajo z ozaveščanjem o tej bolezni in njenim preprečevanjem. Njena poklicna pot jo je zanesla na področje veterine, doktorirala pa je iz molekularne in vedenjske nevroznanosti.

Maja Grintal

seksologinja

Maja Grintal je seksologinja, ki pod imenom Pleasure Mermaid na spletnih omrežjih odpira teme, ki so preostalim navadno tabu. V središče svojega raziskovanja namreč pogumno in brez zadržkov postavlja spolnost, užitek, spiritualnost ter notranjo rast, s poučnimi in informativnimi vsebinami na Instagramu, TikToku in Youtube pa ljudi vseh starosti izobražuje o tem, kako lahko - tudi v spolnosti - spoznamo in začutimo sebe.

Karin Velikonja

ustanoviteljica Glow In Face Yoga

Karin Velikonja je ustanoviteljica in vodilna inštruktorica programov obrazne joge Glowinface. Danes že svetovno poznan program uči treninga lastnih obraznih mišic za pridobitev bolj zdravega, mladostnega videza in boljšega splošnega počutja, pomaga pa tudi pri rehabilitaciji. Program je Karin že predstavljala v številnih državah po svetu – v Združenih državah, v Veliki Britaniji, v Italiji, na Hrvaškem, celo v Dubaju in na Baliju. Predava v sklopu različnih wellness kongresov, univerzitetnih programov in tudi medicinskih srečanj, z rastjo pa je razvila tudi svojo kozmetiko, proizvode za masažo obraza in kupila svoj novi prostor - prvi holistični studio v Evropi, ki bo vključeval metode naravne metode pomlajevanja obraza, telesa in duha in skrb za splošno dobro počutje.

Daniel Jelovič

osebni trener

Daniel Jelovič je strasten ljubitelj športa, zlasti košarke, ki ga v življenju spremlja že vse od malih nog. Delovanje človeškega telesa je pozneje podrobneje raziskoval tudi med študijem na Fakulteti za šport, praktično pa je meje njegovega delovanja vsakodnevno spoznaval tudi v fitnesu. Leta 2015 je svoje znanje dodatno poglobil z obiskom Združenih držav Amerike, kjer ga je za kariero osebnega trenerja navdihnil priznani osebni trener Chrisa Powell, nakar se je pozneje odločil, da bo tudi sam svoje življenje posvetil temu, da ljudem pomaga izboljšati kakovost njihovega življenja ne samo s področja gibanja in prehrane, temveč celostnega življenskega sloga. Tako je zadnjih nekaj let posvetil nadgrajevanju znanaja na področju fitnesa, prehrane, psihologije in celostnega pristopa v branži osebnega trenerstva. Ne samo v Sloveniji, ampak tudi izven, črpa znanje od najbolj priznanih strokovnjakov na področju fitnesa in wellnesa. S svojo ekipo se vsakodnevno posveča svoji klienteli, kar ga je upravičeno pripeljo do slogana “Najboljša izkušnja osebnega treninga”.

Ana Zrimšek

strokovnjakinja za prehrano žensk v različnih življenjskih obdobjih

Ana Zrimšek je strokovnjakinja s področja prehrane za ženske v različnih življenjskih obdobjih, predvsem v času pred in med nosečnostjo ter po njej. Je ustanoviteljica prehranskega programa Prehrana za dva, ki je med uporabnicami postal priljubljen zaradi svojega individualnega pristopa, številne pa so ga že sprejele kot temelj ustrezne prehrane pred zanositvijo in po njej. S svojimi prehranskimi nasveti oz. t. i. prehranskih coachingom je pomagala že številnim Slovenkam, saj znanje s področja prehranskega svetovanja nesebično deli na svojem Instagram profilu @prehranazadva ter na strokovnih delavnicah po Sloveniji.

Novice

Pokrovitelji