Si vedela? Decembra se razide NAJVEČ parov, in TO je razlog (+ 3 nasveti, kako to preprečiti)

Najbolj kritičen dan prihaja že zelooo kmalu (še pred božičem!). 😱

Si vedela? Decembra se razide NAJVEČ parov, in TO je razlog (+ 3 nasveti, kako to preprečiti) (foto: Profimedia) Profimedia
11. 12. 2022

Dobrodošla v mesec, ki velja za najbolj veselega v letu, a hkrati najbolj "priljubljenega", ko gre za razpadanje razmerij.

Alley Pascoe, novinarka spletnega portala bodyandsoul.com.au se je odločila raziskati, zakaj je temu tako in prišla do zelo zanimivih ugotovitev!

Decembra se konča največ razmerij v letu, pri čemer je 11. v mesecu najbolj udaren dan.

Tim digitalnih statistikov je namreč pregledal vse online podatke in zaključil, da se vrh vseh razhodov zgodi točno dva tedna pred božičem.

Jasno je, da bi naj božič bil vesel, čaroben, romantičen, a vsi dobro vemo, da v resnici prinese tudi marsikateri stresni in tesnobni trentek.

Simone Milasas, strokovnjakinja na področju razmerij, tako pravi, da bi lahko višja številka razhodov v decembru bila posledica dodatnih pritiskov in močnejših čustev, ki jih prinese praznično obdobje.

"December je čas, ko se razmerja soočijo z veliko različnimi stvarmi," pojasnjuje.

"Pričakovanja glede božiča in praznovanja novega leta so zahvaljujoč filmom in medijem velika. Ljudje se začnejo spraševati, kaj si v resnici sploh želijo." Včasih je odgovor na to vprašanje ... samski stan.

Ne glede na to, ali gre za občutek groze ob misli na to, da moraš praznike preživeti s partnerjem (ali celo z njegovo družino), napako v opitem stanju, ki si jo storila na službeni božični zabavi ali pa nepremišljeno darilo (nihče si ne želi sesalca za božič, nihče!), je pravzaprav precej logično, da je december najbolj "priljubljen" mesec za razhode.

Preberi še:

Nekaj je na tem, saj se ob koncu leta vsi nekoliko ustavimo, ponovno premislimo o svojem življenju in razmerjih ter razmislimo o prihodnosti. In po vsem tem, kar nam je leto 2020 že 'serviralo', po besedah Milasasove lahko pričakujemo največ razhodov doslej!

"Mislim, da se bo leto končalo z ogromno ločitvami – in ogromno dojenčki. Ljudje bodisi najdejo neko moč v razmerju ali pa pravo nasprotje: spoznajo, da v resnici sploh nimajo več radi svojega partnerja," pravi.

"December je pravi čas, da se vprašamo, ali res svoje življenje živimo na polno, in ali naše razmerje nanj pozitivno vpliva. Če je odgovor ne, potem veš, kaj storiti," zaključuje Milasasova.

Kako preživeti december, brez da bi se razšla?

Spodaj delimo top nasvete zgoraj omenjene strokovnjakinje, ki vama bodo pomagali, da bosta tako noč starega kot dan novega leta preživela skupaj.

1. Bodi ranljiva

Postavi partnerju vprašanja in bodi iskrena glede tega, kaj si želiš. V kolikor je vajino razmerje še sveže, se pogovorita o prioritetah. Drug drugega vprašajta, kaj bi želela početi za božič. Se vama zdi pomembno, da ta čas preživita z družinama ali pa želita biti sama?

2. Pozabi na pričakovanja

V kolikor imaš v prazničnem času prevelika pričakovanja glede svojega partnerja, te zelo verjetno čaka veliko razočaranje. Prenehaj razmišljati preveč vnaprej in bodi prisotna v trenutku.

3. Poskrbi za vznemirjenje

Se še spomniš filma 50 prvih poljubov, v katerem sta Drew Barrymore in Adam Sandler vsako jutro začela na novo? Tako bi morali živeti vsi, namesto da gojimo zamero do partnerja, ker prejšnji dan ni naredil nekaj, kar smo mu naročili. Vzemi si trenutek, poglej partnerja in mu reci: "Tako hvaležna sem zate. Kako imam lahko takšno srečo?"

Gifi: Giphy.com

Preberi še: Naš bralec iskreno: 'Ful mi je všeč, če ne vem, s kom seksam' (o FETIŠU seksa na slepo)

Priporočamo tudi: O, sh**! Naša bralka si je želela SEKSI avanturo iz diskoteke, dobila pa TOLE 👇🏼