TO je razlog, zakaj veliko žensk zanosi decembra (in ne, NI tisto, kar misliš)

December je magičen mesec. Tudi za ženske, ki bi rade zanosile. Zakaj?

TO je razlog, zakaj veliko žensk zanosi decembra (in ne, NI tisto, kar misliš) (foto: Profimedia) Profimedia
2. 12. 2020

Razlog se ne skriva le v številu prazničnih zabav in dejstva, da več časa preživimo v udobju doma, kar lahko vodi v bolj pogoste posteljne aktivnosti. ;)

Pravi razlog se skriva v kakovosti spermijev in jajčec.

Kaj pravijo raziskave?

V nedavni raziskavi, v kateri so iskali korelacijo med spremembami letnih časov in zanositvijo, so ugotovili, da kakovost spermijev predvsem v poletnih mesecih upade, prav tako pa naj bi dolžina dneva poleti (slabše) vplivala tudi na kakovost jajčec. Pozimi se situacija obrne na bolje.

Portal Daily Beast je prav tako objavil statistiko, da v tednu pred božičem beležijo kar dvakrat večjo prodajo kondomov.

Matt Stiles, ki ustvarja pri spletnem portalu The Daily Viz, pa je objavil še raziskavo, kjer je z zbranimi podatki o rojstvih v Ameriki, med leti 1994 in 2014, ugotovil, da je najpogostejši rojstni datum 9. september, tik za njim pa 19. september. To pomeni, da se največ spočetij zgodi med 17. in 27. decembrom.

Preverili smo še kakšna je situacija v Sloveniji. Na spletni strani Statističnega urada Republike Slovenije smo našli lestvico, na kateri lahko vidimo, da se med prvimi dvajsetimi mesti po pogostosti rojstnih dni, kar enajstkrat pojavi eden izmed septembrskih datumov (na 3. mestu je datum 20. 9.). Zanimivo, kajne?

Kaj pa, če je vse res?

V kolikor lahko verjamemo izvedenim raziskavam (kljub temu, da nobena ni bila nobena izvedena v Sloveniji ali Evropi), lahko rečemo slednje.

Če spadaš v skupino žensk, ki tudi slučajno še ni pripravljena na otroka, potem decembra še malo bolj pazi na ustrezno zaščito.

Vsem tistim, ki pa komaj čakate, da bi v naročju zibale svojega otročka, pa želimo čim več decembrskega 'stiskanja'. ;)

Pripravila: Tamara Bastarda
Vir: independent.co.uk

Preberi še: Kaj o vajinem odnosu pove način, kako se najraje crkljata?

Priporočamo tudi: "To dela ženske osupljivo lepe!" pravijo moški