Če te najprej pogleda v TA del telesa, potem si mu zares VŠEČ (in ni tisto, kar misliš)

V kolikor te bo moški pogledal sem 👇, pomeni, da si s teboj želi imeti nekaj več kot samo prijateljstvo.

Če te najprej pogleda v TA del telesa, potem si mu zares VŠEČ (in ni tisto, kar misliš) (foto: Profimedia) Profimedia
20. 9. 2022

Si spoznala nekoga novega, pa nisi prepričana, ali ga sploh zanimaš oziroma privlačiš? To ti bo dal vedeti tako, da te bo pogledal v določen del telesa, pravijo strokovnjaki.

Raziskava iz leta 2017 je namreč pokazala, da ljudje na različne načine "skeniramo" telo druge osebe, in to na podlagi tega, ali ga ocenjujemo kot prijatelja ali pa morda potencialnega partnerja.

Omenjena raziskava je to preverila tako, da je sledila očem 105 heteroseksualnim študentom (obeh spolov), medtem ko so gledali fotografije neznanih žensk oziroma moških in odgovarjali na vprašanja o tem, ali bi z njimi bili samo prijatelji ali kaj več.

"Raziskovanje privlačnosti predvideva, da obstaja točno določena skupina lastnosti, zaradi katere se neka oseba zdi drugim privlačna," pojasnjuje soavtorica raziskave, psihologinja Angela Bahns.

Rezultati so pokazali, da se heteroseksualni moški (in ženske) s pogledom dlje in pogosteje zadržijo pri glavi ali prsih osebe nasprotnega spola, medtem ko ocenjujejo, ali bi lahko bila ta dober partner.

Po drugi strani pa tako moški kot ženske dlje časa in pogosteje pogledujejo proti nogam ali stopalom, ko ocenjujejo neko osebo kot prijatelja.

Preberi še:

"Moški so sicer v raziskavi na splošno večino časa gledali v območje prsi in bokov, ne glede na to, ali so osebo ocenjevali kot potencialnega partnerja ali prijatelja," izpostavlja Bahnsova, "medtem ko so ženske pretežno gledale v prsa in glavo."

Raziskava ugotavlja tudi, da so bili moški, ki so se dlje časa in pogosteje s pogledom zadrževali pri glavi, bolj zainteresirani za razmerje, kar namiguje na to, da gledajo obraze skozi bolj kritične oči.

Po drugi strani pa so bile ženske, ki so se prav tako dlje zadržale pri glavi, predvsem zainteresirane za prijateljstvo.

Gif: Giphy.com

Preberi še: Horoskop: Moški, rojeni v teh TREH znamenjih, veljajo za najboljše LJUBIMCE

Priporočamo tudi: Moški, želimo si, da bi nam med seksom pogosteje počeli TO!