SKRIVNOST RAZKRITA: To ga na tebi najbolj privlači

Verjetno si se kdaj že spraševala, kaj na tebi ga najbolj privlači? Ljudje smo si sicer različni, zato nas pritegnejo različne stvari. Novejše raziskave pa so potrdile, da ima tudi biologija zelo pomembno vlogo. Znanstveno dokazano je, da moškim v hipu požene kri po žilah naslednjih 5 stvari na ženski.

SKRIVNOST RAZKRITA: To ga na tebi najbolj privlači (foto: Unsplash/Atikh Bana) Unsplash/Atikh Bana
1. 7. 2018

1. Tvoje ustnice

Rezultati študije Univerze v Manchestru so pokazali, da so ustnice tiste, ki moške najbolj privlačijo. Obarvane z rdečo ali roza barvo, pa bodo njegovo pozornost zadržale še dlje časa. Rdeča barva je sicer že tako ali tako znana kot bolj seksapilna in zapeljiva barva.

2. Nasmeh

Študije so pokazale, da je lep in iskren nasmeh na ženskem obrazu pravi magnet za moške. Moškim so takoj bolj všeč ženske, ki se smejijo, čeprav igrajo tukaj tudi veliko vlogo beli zobje.

3. Visok glas

Visoki glasovi so menda bolj seksi. Tako moški kot ženske povezujejo glas osebe z osebnostjo in privlačnostjo. Neka raziskava je pokazala, da imajo moški radi ženske z visokim (vendar ne piskajočim!), a še vedno nežnim glasom. Visok glas namreč povezujejo z mladostnostjo nasprotnega spola, saj se ženski glas z leti niža in tudi z manjšo postavo ženske, ki naj bi bila v družbi bolje sprejeta.

4. Boki

Moški obožujejo ženske, ki imajo širše boke. To je za njih tudi nek signal, da je ženska plodna in da jim bo verjetno rodila zdrave potomce, ne glede na višino in težo.

5. Obrazna simetrija

Novejše raziskave so pokazale, da je pri izbiri partnerja (ko gre za telesne značilnosti), verjetno najpomembnejša obrazna simetrija. Skladen obraz nam podzavestno sporoča, da ima ta oseba dobre gene. Ljudje s simetričnim obrazom so bolj priljubljeni v družbi, zato lažje sklepajo prijateljstva in najdejo službo. 

Fotografije: Unsplash/Atikh Bana, Profimedia

Preberi še: "Ko je najgloblje v tebi, za dodaten užitek iztegni ..." (top erotični nasveti samo za vaju)

Priporočamo tudi: TEST seksualne inteligence: 8 vprašanj - 8 sekund