'Ali lahko med nosečnostjo uporabljam vibrator?' JA, ampak samo, če upoštevaš TOLE!

Če med nosečnostjo uporabljaš vibrator, moraš biti na to še posebej pozorna! Pazi nase. ❤️

'Ali lahko med nosečnostjo uporabljam vibrator?' JA, ampak samo, če upoštevaš TOLE! (foto: Getty Images) Getty Images
25. 1. 2022

Med nosečnostjo zelo pogosto pride do povečanega pretoka krvi v genitalijah. In kaj to pomeni? Intenzivni orgazmi! Pravzaprav nekatere ženske priznavajo celo, da so med nosečnostjo doživele najboljše orgazme v njihovem življenju. No, po drugi strani pa obstajajo tudi takšne, ki imajo v tem obdobju območje genitalij preprosto preveč občutljivo, da bi bile pripravljene na kakršnekoli igrice.

Kakorkoli, dokazano je, da lahko doživljanje orgazmov med nosečnostjo (tako kot tudi nasplošno) pomaga znižati stres, hkrati pa seks lahko še bolj učvrsti vez med partnerjema, bodočima staršema.

Kako pa je z uporabo vibratorja med nosečnostjo?

Najprej je dobro, da se o tem posvetuješ s svojim zdravnikom oziroma ginekologom. V kolikor od njega dobiš zeleno luč za uporabo seks igračk med nosečnostjo, je druga zelo pomembna stvar ta, da svoj vibrator ves čas (ampak res ves čas!) ohranjaš čist.

Ženske, rojene v teh 4 znamenjih, bodo v 2021 postale MAMICE 🤰🏼

Namreč, v kolikor uporabljaš neočiščen vibrator, obstaja možnost vnosa bakterij, ki so lahko zelo škodljive. Uporaba čistega vibratorja in podobnih seks pripomočkov pomaga preprečiti vaginalne okužbe.

Med nosečnostjo z vibratorjem izjemno nežna!

Pomembno je, da si med nosečnostjo zelo pazljiva in nežna, ko uporabljaš seks pripomočke, ki jih vstavljaš v nožnico. Pazi, da vibratorja ne potisneš pregloboko, prav tako pa se izogibaj tistim z ostrimi robovi.

Razlog za to ni, da bi lahko na tak način poškodovala placento ali nerojenega otroka, ampak gre le za preventivo, s katero lahko preprečiš morebitno nelagodje.

To si o nosečnicah v resnici mislijo njihovi partnerji

Prav tako obstaja možnost lažnih popadkov po orgazmu, ki sicer niso nevarni, a lahko povzročijo bolečino. Zato bodi pazljiva.

Kdaj med nosečnostjo NE SMEŠ uporabljati vibratorja?

Ženskam, ki med nosečnostjo doživljajo razne komplikacije, kot so predležeča posteljica, več zarodkov, okužbe sečil, šibkost materničnega vratu, vaginalne krvavitve in možnost prezgodnjega poroda, se priporoča, da se izogibajo seksu, še posebej pa uporabi seks igračk.

Tukaj je spet pomembno, da se o tem pogovoriš s svojim ginekologom in ugotoviš, ali imaš morebitne komplikacije (za katere predhodno še nisi vedela, seveda).

Znanost pravi: To so najboljša leta za materinstvo

Prav tako je dobro, da si z vibratorjem nekoliko bolj nežna v prvem trimesečju, saj je v tem obdobju verjetnost za spontani splav največja. A to nikakor ne pomeni, da lahko uporaba vibratorja sproži splav, ampak le, da moraš biti dodatno previdna in vsekakor poskrbeti, da je le-ta dobro očiščen, saj tako preprečiš kakšno morebitno okužbo.

Povzeto po Heleni Lorimer 

Preberi še: 3 triki, kako "natrenirati" svojega moškega, da bo naredil VSE, kar boš želela

Priporočamo tudi: OMG! Oboževalci so prepričani, da je Tanja Žagar s TEM posnetkom potrdila 2. nosečnost 😍