Preizkusi najnovejši TikTok trik, s katerim boš preprečila, da bi ti solze uničile make-up (obvezno ga preizkusi)

17. 3. 2024
Preizkusi najnovejši TikTok trik, s katerim boš preprečila, da bi ti solze uničile make-up (obvezno ga preizkusi) (foto: Profimedia)
Profimedia

Tvoj make-up nikoli več ne bo pokvarjen! 🥰

Večina žensk pozna tisti grozen občutek, ko se jim začnejo solziti oči in solze počasi uničujejo ličila, ki so si jih pravkar nanesla. Na srečo je TikTok znova odkril trik, ki se zdi tako preprost in uporaben: nanos vazelina v bližino oči. Mimogrede, uporaba vazelina v lepotni rutini je večnamenska: uporabimo ga pred nanosom parfuma, da vonj ostane obstojnejši, kot podlago za puder, za suhe ustnice, za krepitev obrvi ... 

Ne spreglej:

Med lepotnimi vplivnicami se je pojavil nov trend, ki trdi, da uporaba vazelina v očesnih kotičkih lahko prepreči solzenje oči v hladnem vremenu in posledično razmazovanje ličil. TikTok uporabnica Ayaatmishaal je pohvalila trik in ga v videoposnetku z 2,2 milijona všečkov označila za "NAJBOLJŠO stvar, ki me je TikTok kdajkoli naučil", medtem ko se je TikTok uporabnica Yazmooremakeup, ki ima več kot 70.000 sledilcev, pošalila: "da je to odličen trik", ko je v videu z več kot 230.000 ogledi vazelin nanesla na notranje kotičke očesa.

Video si lahko pogledaš tukaj:

@vickichanmd #tearing #tears #wateryeyes #ophthalmology #ophthalmologist ♬ original sound - Vicki Chan MD

Strokovnjaki to pojasnjujejo takole: "Vazelin je zelo hidrofobna spojina, kar pomeni, da se slabo meša z vodo." Zdravnica dr. Ilana Forchheimer pravi, da vazelin "ustvarja oviro in nekako 'lovi' solze, kar omejuje odtekanje ličil." Čeprav bi ti ta trik lahko rešil ličila, pazi, da vazelina ne naneseš na vodno črto ali solzni kanal. Vodna črta je mesto, kjer se odpirajo žleze lojnice, zato lahko nanašanje vazelina na napačno mesto poškoduje oči. Prav tako ne smeš pretiravati s količino vazelina, saj lahko to povzroči težave.

Ta trik zato uporabljaj le ob posebnih priložnostih in bodi pazljiva, da ne boš vazelina nanesla tja, kamor ga ne smeš!

Morda te zanima še: Ekskluzivna reportaža: "Obiskala sem teden mode v Londonu in si ogledala eno najbolj pričakovanih modnih revij iz prve vrste"

Preberi tudi: Pozabi na maksi torbice, zdaj boš oboževala ta trend praktičnih torbic, ki smo jih oboževale pred leti