Priznano make-up artistko smo vprašale, katera so najboljša ličila iz drogerije (in to je njen odgovor)

9. 3. 2024
Priznano make-up artistko smo vprašale, katera so najboljša ličila iz drogerije (in to je njen odgovor) (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

Maskara v bleščeči embalaži, rdečilo za lica dražje od čevljev in barvica za oči, ki jo boš preplačala, je standardna vsebina nakupovalne košarice. Po drugi strani pa je skoraj nemogoče zaiti v drogerijo, svojih prstov pa ne sprobati pri odvijanju povsem nove (in res poceni) maskare.

"Maskare so najboljše iz drogerije" spada že pod stare vraže, na koncu pa še vedno upaš, da bo ta, ki si jo kupila v predragi tubi (ampak ima zlat pokrovček!), vseeno naredila tvoje trepalnice tako dolge, da bodo vsi mislili, da imaš umetne. Ali bi morala svoja ličila res kupovati v drogeriji? Je res nekaj na temu, da so ličila iz drogerije pač boljša, kozmetika, ki ima na embalaži ime zvezdnice, pa ne bo naredila tvoje kože sijoče, samo zato, ker ti je bila všeč omenjena zvezdnica?

Za nasvet smo vprašale eno najbolj znanih slovenskih make-up artistk (MUA) Kristino Mandić, ki je delala tudi kot vizažistka na seriji Skrito v raju in oglasu z Davidom Hasselhoffom (😍). Poudarila je, da so najboljši produkti iz drogerije prav tisti, ki se v vsakem primeru hitro posušijo zato ti zanje ni treba odšteti kupčka denarja. Meni, da “vsaka ženska potrebuje Essence maskaro”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ▫️KRISTINA MANDIĆ▫️ (@_kristina.mandic_)

Kaj meniš, da so najboljši produkti iz drogerije ter kateri je tvoj najljubši? 

Essence maskara. Moja trenutna najljubša je "Lash without limits", sama pa jo nosim v rjavem odtenku. Takoj za njo stojita "Lash princess" in "I love extreme" v roza embalaži.

Katera ličila se ti vedno splača kupiti v cenejši drogeriji? 

Nedvomno maskare in šminkice. To so namreč produkti, ki najhitreje prekoračijo svoj rok uporabe in se hitro posušijo. V maloprodaji pa lahko najdeš zelo dobro formulirane šminkice, na primer Loreal ali Milani, pred kratkim pa sem navdušena tudi nad S-he formulacijo šmink. V dražji trgovini bi raje investirala za dobro podlago ali pa korektor.

Kaj pa najljubši nadomestek dražjemu produktu?

Trenutno so mi zelo ljubi Douglas brand produkti.

Kako lahko predvidevaš, da bo produkt dober?

En sam produkt žal ne mora ustrezati vsem starostim in tipom kože. Zato predlagam, da pred nakupom sprobaš testni izdelek in preveriš, kakšni sta mazljiivost ter pigmentacija. Ličilo pa ne bo lepo obstalo brez pravilne nege kože, zato je ta najpomembnejša. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ▫️KRISTINA MANDIĆ▫️ (@_kristina.mandic_)

Katerih sestavin se v ličilih vedno izogibaš? 

Pri licilih se izogibam karmina, rdečega pigmenta, pridobljenea iz žuželk, ki ga lahko pogosto najdeš v rdečih šminkah. Hitro lahko namreč povzroči alergijsko reakcijo. Pri izdelkih za nego kože pa se najbolj izogibam takih, kjer je alkohol naveden med prvimi sestavinami ali teh s sintetičnimi dišavami. Trudim se, da je čim več stvari v mojem profesionalnem kovčku z ličili veganskih in “cruelty-free”. 

Bi priporočila še produkt, ki ga iz drogerije potrebuje prav vsaka ženska? 

Produkt za čiščenje obraza in topljenje ličil, vlažilno kremo, ki ustreza tipu kože in kremo z spf faktorjem (najraje 50). Pravilna nega kože pred katerimkoli ličilom! 

Me smo že izbrskale vse Essence maskare, (skoraj) nikoli več pa ne bomo pozabile na rutino čiščenja obraza. In sončno kremo. 

Te morda zanima še: To je 7 domačih živil, ki imajo 'anti-age' učinek (in najbrž jih že imaš doma)

Preberi še: To so razlogi, zakaj bi morala uporabljati kremo za oči (in na to do zdaj še nisi pomislila)

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu