Ekskluzivna reportaža: "Obiskala sem teden mode v Londonu in si ogledala eno najbolj pričakovanih modnih revij iz prve vrste"

29. 2. 2024
Neja Krampl Mastnak (foto: Instagram @nejakrampl)
Instagram @nejakrampl

Prinašamo ti glavne utrinke iz modne revije, razkrijemo pa ti tudi, koga vse smo opazili med obiskovalci.

Minuli teden se je v Londonu odvil težko pričakovani teden mode oziroma 'Fashion Week', katerega pa je letos prvič obiskala tudi naša novinarka Neja Krampl Mastnak. Ker je vabila na največje šove izredno težko dobiti, saj so rezervirana za svetovno znane zvezdnike, vplivneže z milijoni sledilcev in največje novinarske hiše na svetu, so se priprave na teden mode začele že kar nekaj časa nazaj. Po močnih prizadevanjih in številnih napisanih mailih, smo končno dobili odgovor – prejeli smo vabilo na modno revijo priljubljene znamke Annie’s Ibiza.

Več o znamki Annie’s Ibiza

Čeprav znamka morda v Sloveniji še ni toliko poznana, je Annie’s Ibiza v zgolj parih letih po svetu pridobila izredno priljubljenost. Danes njene kreacije nosijo svetovno znane manekenke, pevke in igralke, med njimi Kate Moss in njena hčera Lila Moss, Kim Kardashian, Rita Ora, Cara Delevingne, Dakota Johnson, Millie Bobby Brown, Peggy Gou, Vittoria Ceretti in številne druge.

Ustanoviteljica blagovne znamke Annie Doble, ki je bila med drugim predstavljena že v največjih svetovnih revijah, kot so Vogue, The Times, Forbes in drugih, je sicer svojo pot začela leta 2018. Takrat je odprla majhno trgovino v starem delu mesta Ibiza, kjer je začela prodajati svoja unikatna in ročno izdelana oblačila. Zaradi eklektičnih in redkih vintage kosov, je Annie postajala vse bolj priljubljena na modni sceni, opažati pa so jo začela tudi največja imena v industriji. Danes je še posebej poznana po svojih zvestih zbirkah oblikovalskih in vintage kosov, vse od prenovljenih oblek iz prtov iz 50. let prejšnjega stoletja do vintage nakita znamk Dior in Chanel iz 70. let. Njene kreacije ponujajo dovršeno mero ekstravagance, živih odtenkov in inovativnega dizajna, ki ga je nemogoče prezreti. Ob tem pa Annie poudarja, da je njen glavni cilj zagotoviti, da imajo vsi njeni izdelki najmanjši možni ogljični odtis, da je večina oblačil ročno izdelana v Veliki Britaniji ter da so vse tkanine etično pridobljene.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Annie’s Ibiza (@anniesibiza)

Veliki dan: Modna revija Annie’s Ibiza

Ko je končno nastopil dan modne revije, je bilo potrebno urediti še zadnje detajle – brezhibno dodelati naš stajling, najti inspiracijo za makeup in frizuro ter se pripraviti na enega najpomembnejših šovov, kar smo jih kadarkoli obiskali. Odločili smo se za klasično črno kratko obleko, usnjen daljši plašč in škornje s krokodiljim vzorcem, ki so se ujemali z YSL torbico z enakim potiskom. Ko smo bili pripravljeni, smo se odpravili na zahodni del Londona, do anglikanske cerkve St Mary Magdalene Paddington, kjer je potekala modna revija.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Neja Krampl Mastnak (@nejakrampl)

Naša novinarka Neja Krampl Mastnak, ki je obiskala modno revijo Annie’s Ibiza

Že takoj ob prihodu nas je osupnila veličastnost neogotske cerkve z visokim stropom in izjemnimi detajli. Po tem, ko so nas posedli na svoja sedišča, smo opazovali povabljence, ki so nas navdušili s svojim stilom in karizmo, vsi pa so nestrpno pričakovali začetek modne revije. Kmalu za tem so se prižgale luči in šov se je začel.

Čipka, vezenine, biseri in bleščice – vse to je poosebljala nova eterična kolekcija Annie’s Ibiza, v kateri je oblikovalka brezhibno združila zgodovinske kroje z modernimi trendi. Modno revijo je otvorila manekenka, ki je nosila čudovito obleko s perlami, ki je spominjala na pajkovo mrežo, v kombinaciji z ujemajočim se pokrivalom. To ji je dajalo gotsko privlačnost, ki se je brezhibno ujemala z ozadjem, za številne pa je ravno ta kreacija bila zvezda večera.

Profimedia

Navdušili so nas tudi preostali ročno izdelani videzi, brez besed pa nas je pustila razkošna zelena obleka, ki je posnemala bujno trato. Eden glavnih navdihov modne oblikovalke za njeno najnovejšo kolekcijo sta bili namreč ravno ljubezen do narave in toplina poletnih noči, nam je zaupala. Poleg omenjene kreacije je v zelenih odtenkih bilo še nekaj njenih kreacij, prav vsaka izmed njih pa nas je tako rekoč očarala.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Annie’s Ibiza (@anniesibiza)

Predvsem nam je bilo všeč tudi to, da je oblikovalka na modni reviji predstavila vsestranskost njenih kreacij – nosile so jih namreč tudi nekatere plus-size manekenke, s katerimi je Annie dokazala, da se lahko v njenih kosih najde prav vsaka ženska, ne glede na njeno velikost in obliko telesa.

Preostale videze iz modne revije si lahko ogledaš spodaj:
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Annie’s Ibiza (@anniesibiza)

Po končani modni reviji je na pisto stopila tudi modna oblikovalka Annie Doble, ki je nosila čudovito krajšo obleko z ozkim zgornjim delom ter zanimivim potiskom. Požela je bučen aplavz in jasno je bilo, da je s svojo glamurozno kolekcijo navdušila prav vse prisotne.

Profimedia

Med povabljenci so v prvi vrsti še posebej izstopale priljubljene TikTokerke Chiara King, Hana Martin in Flo Robertson (bolj znana kot @glambyflo), ki imajo skupaj skoraj 10 milijonov sledilcev.

Vse so nosile kreacije Annie’s Ibiza, na sami lokaciji pa so posnele številne TikToke, ki si jih lahko ogledaš spodaj:

@chiaraking

Same dress different fonts.

♬ sonido original - • Thiare • - Nouh

@hanamartinx

we are indeed, just girls🎀

♬ Unwritten - Natasha Bedingfield

Skratka, izkušnja Londonskega tedna mode je bila nepozabna in neizmerno smo hvaležni, da smo si lahko omenjeno kolekcijo ogledali v živo ter občutili modni vrvež v milijonskem mestu. To pa še ni vse – kmalu ti namreč razkrijemo, kam se odpravljamo naslednjič. Ne zamudi!

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu