Si kupila ŠAMPON, ki ti NE odgovorja? Namesto na laseh ga uporabi TAKO👇

Kozmetiko, ki ti ne ustreza, lahko uporabiš na mnogeee 'kul' načine!

Si kupila ŠAMPON, ki ti NE odgovorja? Namesto na laseh ga uporabi TAKO👇 (foto: Profimedia) Profimedia
6. 4. 2021

Če se ti doma potikajo zate popolnoma neuporabni kozmetični izdelki, jih ne vrzi v smeti!

Zate imamo namreč top ideje, kako lahko izdelke, ki ti samo stojijo v kopalnici, uporabiš na najbolj koristen način.  

#1 Šampon

Dober šampon, ki ustreza tvojemu lasišču, zna biti prava loterija, se strinjaš? Če si pri nakupu udarilo čisto mimo in ti je izbran šampon povzročil samo prhljaj, ga namesto za lase uporabi za ročno pranje perila in otroških igrač.

Odličen bo za vse občutljive kose, kot so modrčki, čipke in hlačne nogavice, z njim pa lahko očistiš tudi vse svoje pripomočke za ličenje.

V primeru, da si s šamponom kupila še popolnoma neuporaben balzam za lase in/ali masko, lahko oboje uporabiš namesto pene za britje. 

Preberi še:

#2 Krema za obraz

V kolikor te je kupljena krema, ki je veliko obetala, čisto razočarala, jo uporabi kot kremo za roke, pete ali komolce. V primeru, da ti kožo draži, pa z njo namaži svoje usnjene modne kose.

#3 Piling za obraz

Kot veš, mora biti piling za obraz zelooo nežen. Če si kupila pregrobega in ga na obrazu ne želiš uporabljati, ga raje uporabi za piling rok ali nog.

#4 Balzam za ustnice

Vsaka je že kdaj kupila popolnoma neuporaben balzam za ustnice, ki tvojim razpokanim ustnicam ni pomagal čisto nič. Uporabi ga raje za nego obnohtne kožice. 

#5 Serum za obraz

Veš tisti serum, ki si ga kupila z upanjem, da bo na tvojem obrazu naredil čudež, rezultat pa so bili mozolji ali rdečica? Ne zavrzi ga, saj ga sedaj veliko bolj potrebujejo tvoje roke. Preden zvečer pred spanjem naneseš kremo za roke, spodaj "natapkaj" obilno količino seruma.

#6 Deodorant v spreju

Neučinkovit deodorant je prava nočna mora, a daj mu še eno priložnost. Uporabi ga na stopalih zvečer pred spanjem, da boš naslednji dan preprečila potenje in neprijeten vonj.

V poletnih dnevih pa ga lahko uporabiš tudi na notranji strani stegen, če te muči njihovo neprijetno drgnjenje.

#7 Losjon za telo

Losjon za telo, ki te je razočaral ali pa si se ga naveličala, lahko uporabiš na mnoge načine. Z njim lahko ukrotiš naelektrene lase, odstraniš ostanke lepila, ga uporabiš namesto pene za britje ali z njim neguješ usnjene izdelke.

#8 Olje za nego telesa

Tale trik z oljem, ki ti ne odgovarja, testiraj kar v času karantene, ko imamo vsi malce več časa. Z njim namaži podplate, okoli ovij vrečko za zamrzovanje in si nadeni bombažne nogavice. Pusti delovati pol ure, lahko tudi uro, in rezultat te bo naravnost navdušil.

Lahko ga tudi uporabiš za mazanje škripajočih tečajev na vratih ali ključavnic, po končani karanteni pa se lahko lotiš tudi verige na kolesu.

Uporabno, se strinjaš? 🙊

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: William in Kate karanteno popestrila z objavo REDKIH fotografij svojega doma

Priporočamo tudi: Poglej, kaj se zgodi, če zobno pasto naneseš na nohte na rokah!