Strokovnjaki pravijo, da se tega dela telesa ženske največkrat SRAMUJEJO (tudi ti)

Stavit se gremo, da ta del 👇🏼 tudi ti raje skriješ. Imamo prav? 🤔

Strokovnjaki pravijo, da se tega dela telesa ženske največkrat SRAMUJEJO (tudi ti) (foto: Profimedia) Profimedia
31. 3. 2022

Zagotovo tudi sama nisi vedno zadovoljna z lastnim telesom, raziskave pa potrjujejo, da ... 

... kljub osveščanju raznoraznih gibanj o samo-ljubezni in samo-sprejemanju, ženske še vedno izredno negativno razmišljamo same o sebi.

Kar 97% žensk bi naj vsaj enkrat dnevno pomislilo nekaj negativnega na račun lastnega telesa, mnoge pa še vedno dobesedno sovražijo svoje telo. Čeprav se je v zadnjih letih res kar precej spremenilo, tudi v modni in kozmetični industriji lahko opazimo velik napredek, pa nas očitno še vseeno čaka veliko dela.

Nezadovoljstvo zaradi videza ima namreč močne posledice, ki so najprej vidne na tvoji samozavesti, negativno razmišljanje o sebi pa slabo vpliva tudi na tvoje duševno zdravje. Še posebej so za to dovzetna mlada dekleta, ki jih lahko sovraštvo lastnega telesa zaznamuje za vse življenje.

Preberi še:

Katere dele telesa torej ženske na sebi največkrat kritiziramo?

V nedavni raziskavi, v kateri je sodelovalo 2000 žensk, so rezultati strokovnjake naravnost šokirali. Kar dve tretjini žensk je namreč odgovorilo, da iz dna duše sovražijo svoja stopala in je ta del telesa za njih absolutno najgrši.

Omenjeno ugotovitev podpira še dejstvo, da kar vsaka 5 ženska ne želi nositi odprtih čevljev, saj jih ob misli, da bi svetu pokazale svoja stopala, naravnost zmrazi.

No, ostali osovraženi deli telesa pa so kar precej pričakovani. Med njih namreč spada nos, zelo visoko so se uvrstile tudi tanke ustnice, male prsi, trebuh in zobje.

Dekleta, a lahko nekaj predlagamo? Namesto, da razmišljaš o tistem delu telesa, ki ga na sebi ne maraš, vsak dan na sebi poišči 3 stvari, ki jih imaš rada. Obljubimo, tole te bo pobožalo in imela se boš veliko raje.

Čudovita si, nikar ne pozabi tega! ❤️

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: O, ne! Slovenska VPLIVNICA okužena s KORONAVIRUSOM (poglej njeno video-izpoved!)

Priporočamo tudi: WTF! TO je pravi razlog, zakaj je FB poln starih OTROŠKIH fotk (mi smo zgroženi)