O, ne! Slovenska VPLIVNICA okužena s KORONAVIRUSOM (poglej njeno video-izpoved!)

Virus Covid-19 ima tudi ta znana slovenska Instagramerka ... 👇

O, ne! Slovenska VPLIVNICA okužena s KORONAVIRUSOM (poglej njeno video-izpoved!) (foto: Instagram.com/tajacekuta) Instagram.com/tajacekuta
25. 3. 2020

Trenutno smo v drugem tednu samoizolacije, številka obolelih narašča, svoje zgodbe pa deli vedno več ljudi. Tokrat s teboj delimo video, ki ga je na svojem Instagramu objavila slovenska vplivnica Taja Cekuta

Še pred nekaj dnevi je Taja takole svoje sledilce pozivala, da se pridružijo iniciativi #OstajamDoma:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by T A J A C E K U T A® (@tajacekuta) on

... sedaj pa je sporočila, da je bila testirana pozitivno za Covid-19.

Tole je povedala:

"Odločila sem se, da danes spregovorim o koronavirusu. Vem, da je zelo aktualna tema, da vsi mediji poročajo o tem in da imate vsega že vrh glave. Tudi jaz nisem imela namena o tem govoriti, dokler nisem izvedela, da je moj test za novi koronavirus pozitiven. Na podlagi tega sem se odločila, da tudi sama spregovorim o tem.

Pred tremi dnevi sem začela opažat simptome, ampak sem mislila, da gre zgolj za prehlad. Bolela me je glava, kašljala sem, nos sem imela zamašen, poleg bolečin v pljučih in mišicah pa sem imela tudi povišano temperaturo. 

Nisem si predstavljala, da bi šlo lahko za koronavirus.

Vseeno sem se napotila v bolnico. Pred vstopom so mi izmerili temperaturo, dali masko in rokavice ter predali navodila o gibanju po bolnišnici. Namestili so me v sobo in vzeli bris s pomočjo kovinske palčke, ki so jo potisnili skozi nos. Občutek je bil res neprijeten. 

Dali so me tudi na preiskave za srce in mi vzeli kri, nato pa sem pet ur čakala na rezultate. Po čakanju so me napotili domov in povedali, da mi ni nič, a da mi bodo naknadno sporočili rezultate brisa, kljub temu, da predvidevajo, da je negativen.

Zvečer so me klicali z obvestilom, da je bil moj test vseeno pozitiven in mi predali navodila, ki jih moram upoštevat, glede na to, da sem okužena z virusom Covid-19.

Doma moram uporabljat svoje stranišče, obroki potekajo ločeno, gibam se lahko le po naši parceli. Tudi starši bodo doma in ne bodo šli v trgovino, saj bi s tem lahko ogrozili druge. 

Kasneje so me klicali še iz Ljubljane, saj sem morala predat vse informacije - kje sem se gibala in s kom sem bila v stiku."

Taja sicer živi v Celju, kjer naj ne bi bila potrjena še nobena okužba, svoje sledilce pa opozarja, da virus ni tako nedolžen za nikogar, niti za mlade. Pravi, da je na trenutke težko tudi njej in ima težave z dihanjem.

"Namen videa ni, da bi jamrala in govorila o svojem počutju, ker virus vsak drugače prenaša - nekateri nimajo simptomov, nekateri jim imajo in se med seboj razlikujejo. Hotela sem povedati to, da sem bila kužna že teden prej, ko simptomov še nisem imela, in sem bila v strahu, da bo kdo drug okužil mene.

Bodite previdni - tudi če nimate simptomov ni nujno, da ne prenašate virusa, ki je zelo nepredvidljiv. Upoštevajte vsa pravila in ostanite doma, ker je to zelo pomembno tako za vas kot za vse okoli vas. Ostanite zdravi."

Tukaj pa si lahko pogledaš celoten video:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by T A J A C E K U T A® (@tajacekuta) on

*Prepis je bil oblikovno urejen.

Taja, želimo ti čimprejšnje okrevanje! #OstajamDoma

Preberi še: Kitajka, ki je 7. teden v karanteni, razkriva, kaj nas čaka v prihodnjih tednih
Priporočamo tudi: Slovenka Tea, ki je javno spregovorila o koronavirusu, pristala v bolnišnici