Slovenka Tea, ki je javno spregovorila o koronavirusu, pristala v bolnišnici

Stanje se ji je poslabšalo, tole je sporočila. 😞 Tea, s tabo smo v mislih! 

Slovenka Tea, ki je javno spregovorila o koronavirusu, pristala v  bolnišnici (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
17. 3. 2020

Slovenka Tea, ki je bila ena prvih, ki se je javno izpostavila in spregovorila o svoji okužbi s koronavirusom, je danes na svojem blogu 'Koronavirus - kaj pa zdaj' sporočila, da se ji je stanje poslabšalo

Njeno zgodbo lahko prebereš tukaj -> Slovenka s koronavirusom: "Bila sem prepričana, da je samo prehlad. Nisem vedela, da najhuje šele prihaja." #OstajamDoma

"Včeraj zvečer se mi je stanje zopet poslabšalo. Zdaj se je ob vročini, bolečinah in težkem dihanju pojavila tudi slabost in boleče oči. Termometer še vedno pridno ostaja pod 38°C (po večini se giblje okoli 37,5°C), a je v kombinaciji z ostalimi simptomi tudi nizka vročina naporna.

Do danes tudi nisem točno vedela, kaj so mislili tisti, ki so opisovali občutek, da ti pljuča zaliva voda. Zdaj to na žalost vem," je najprej zapisala na svojem blogu.

Kratek čas za tem je Tea objavila nov zapis, v katerem je sporočila, da je bila zaradi poslabšanja situacije hospitalizirana.

"Stanje z dihanjem se je tako poslabšalo, da sem o tem obvestila zdravnico. Takoj po koncu pogovora so me klicali iz urgence v Velenju in mi sporočili, da pome prihaja reševalna ekipa, ki me bo odpeljala v bolnišnico.

Prišli so iz ZD Celje in dobro zaščiteni gospodični, ki sta bili z mano res neverjetno prijazni, sta mi pomagali v reševalno vozilo. Ena izmed njiju mi je celo omenila, da me je videla po televiziji in tudi ona rekla, da je prav, da se ljudi opozarja na situacijo. Vsaj nekaj dobrega, ane?," je začela svoj drugi zapis.

"S prvimi meritvami je bilo malo težav, saj je med voznjo okoli nas vse ropotalo in srce je tako malo težje poslušati. Odpeljali so me v bolnišnico Maribor na infekcijski oddelek, kjer so me takoj peljali v sobo v izolaciji. V njej sta dve postelji, na eni je spala gospa, ki je tu 2. dan, pred sobo pa je predsova, kjer se lahko zdravniki oblečejo v zaščitna oblačila. Reševalki sta se tu poslovili in res sem jima iz srca hvaležna za prijaznost."

"V sobi so mi najprej izmerili vitalne znake, s pritiskom smo imeli zopet malo težav ker moje telo očitno ne želi izdati ničesar. Številk si nisem točno zapomnila, rekli pa so mi, da so normalne. Vročina ostaja pri 37 stopinj. Vzeli so mi kri, tri epruvete iz roke, nato pa so mi jo vzeli še direktno iz arterije.

Poskusili so na desnem zapestju, a je moje telo še vedno trmarilo, zato so se prestavili na levo. Tak odvzem krvi boli bolj in je načeloma hitreje mimo, vendar pa so morali pri meni poskusili trikrat, da je kri končno pritekla. Zdaj sem pač cela popikana in zavita. Razložili so mi, da bi si naj pacienti v nadaljevanju vitalne znake jemali sami, da poskrbimo, da so zdravniki čim manj izpostavljeni možnosti okužbe.

"Ko so zdravniki zapustili sobo si enostavno nisem mogla več pomagati in po licih so pritekle prve solze. Dobro vem, da je komu drugemu huje. In tudi jaz bi rada čimprej odstopila posteljo nekomu, ki jo bolj potrebuje. Zaenkrat mi pa ne preostane drugega, kot da čakam na nadaljnja navodila, opravili pa bi naj tudi rentgen pljuč, ki so pri meni najbolj zaskrbljujoča."

Tea svojim sledilcem še polaga na srce: 

"Vsem tistim, ki še vedno skačete okoli po nepotrebnih opravkih, OSTANITE DOMA! Vsi tisti, ki pa ste že doma, vam želim, da tam tudi ostanete, saj se vožnja z rešilnim vozilom sicer mogoče komu sliši razburljiva, ampak bolnišnica pa zagotovo ni zabavna. (Sploh če je bilo rečeno, da bodo opravili samo pregled in te poslali domov, zdaj pa nimaš s sabo ničesar, razen knjige in polnilca za telefon, ki si ga vrgel v torbo zadnjo sekundo.)"

Tein blog sicer lahko prebiraš TUKAJ.

Vse informacije, podatke in kontakte sicer najdete na spletnih straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravje .

Preberi še: ''Imam koronavirus, in tole je v vsem tem najtežje'' (iskrena izpoved) #OstajamDoma

Priporočamo tudi: Po spletu zaokrožil VIDEO moža, ki skrbi za ženo, okuženo s koronavirusom