Po spletu zaokrožil VIDEO moža, ki skrbi za ženo, okuženo s koronavirusom

V dobrem in slabem, v bolezni in zdravju, kajne? 🥰

Po spletu zaokrožil VIDEO moža, ki skrbi za ženo, okuženo s koronavirusom (foto: Profimedia) Profimedia
17. 3. 2020

"Ali kdaj obžaluješ, da sva se poročila?" ona vpraša svojega moža tekom video klica iz njune spalnice na 13. dan, odkar se je okužila s koronavirusom. "Nikoli," ji trikrat ponovi on, ki se nahaja v sosednji sobi. "Obžalujem le, da te v svojem življenju nisem srečal prej."

To je le eden izmed mnogih čustvenih trenutkov iz serije video posnetkov z naslovom 'Our Coronavirus Diary' (v prevodu Najin koronavirus dnevnik), ki prikazuje zgodbo para iz Vuhana, kako se borita z virusom.

Li Ting, medicinska sestra nujne pomoči v osrednji bolnišnici v Vuhanu, se je konec januarja okužila med svojim delom.

Medtem ko je skrbel za svojo ženo, je profesionalni snemalec Hai Tang posnel njuno vsakodnevno borbo.

"Na to sem bil pripravljen, glede na to, da se njena bolnišnica nahaja v epicentru izbruha, nisem pa si mislil, da se bo zgodilo tako hitro. A ker se je zgodilo, se morava s tem pač soočiti s pozitivnim odnosom," opisuje Hai Tang v prvi epizodi, objavljeni 31. januarja.

Ko se je pokazalo, da ima Li Ting okužbo, so bili njeni simptomi blagi in imela je le rahlo vročino. Da ne bi dodatno obremenjevala zdravnikov, hkrati pa preprečila dodatne okužbe v bolnišnici, sta se odločila, da vzameta zdravila in se doma samoizolirata.

"Ta video snemam zato, ker želim dokumentirati najino borbo z virusom in spodbuditi svojo ženo, naj je ne skrbi. Prav tako upam, da lahko pomaga drugim, ki so bili na žalost okuženi. Da se z virusom skupaj soočimo," pravi Hai Tang.

Kot prikazujejo posnetki, po tem, ko sta svojega sina poslala k njegovi babici, Li Ting počiva v postelji, medtem ko njen zvesti mož prevzema vsa vsakodnevna opravila, kuhanje njenih najljubših jedi, razkuževanje stanovanja ter preverjanje ženinega fizičnega in psihičnega zdravja.

Ker živita pod isto streho, sta se izolirala v ločene sobe in komunicirata preko video pogovorov.

Tekom samoizolacije je Li Ting trpela za kašljem, vročino, bolečinami po telesu in izčrpanostjo. Njena fizična bolečina, tesnoba in strah so se združili, zaradi česar se je ves čas počutila razdražljivo. Večino časa se na posnetkih Hai Tang zdi umirjen in zbran ter nežno tolaži svojo ženo in jo skuša razvedriti.

"Sem zelo optimističen in racionalen, kar pa ne pomeni, da nikoli nisem pomislil na to, kako slabo se lahko konča. Preprosto sem se osredotočil na to, kaj vse lahko narediva.

Spomnim se dneva, ko je imela vročino 39 °C in je jokala," se za portal china.org.cn spominja Hai Tang. "Takrat se mi je zdelo, da nobena tolažilna beseda nima dovolj moči. Želel sem jo objeti, ampak se je skrila pod odejo in me prosila, naj grem stran. Bala se je, da bi se tudi sam okužil."

"Tisti dan sem jo peljal v bolnišnico. Na srečo so rezultati testa pokazali, da ni nič resnega, vročina pa se ji je prav tako znižala. Naslednje dni je začela izgledati veliko bolje."

Sedmi dan okužbe je Hai Tang svoji ženi za njuno četrto obletnico poroke na skrivaj pripravil šopek rož in torto. Oboje je postavil na mizo pred vrata njene sobe in se odmaknil.

"Ne vem, kako mu je uspelo to storiti v mestu, ki je popolnoma obstalo in so skoraj vse trgovine zaprte. Skoraj sem začela jokati. Želela sem ga objeti, a tega zdaj še ne morem storiti," je takrat zapisala Li Ting na svojem blogu.

Prav tako je prejela rdečo ovojnico, v kateri je bilo moževo pismo. Pisalo je: 'Ko bo koronavirus mimo, mi lahko s tem pismom rečeš, da te odpeljem kamorkoli na svetu boš želela.'

"Nisem ravno najboljša v izražanju čustev in pogosto izgubim potrpljenje s svojim možem. Ampak resnično cenim vse, kar je storil zame. Ta okužba je bila grozna izkušnja, a vendar mi je pomagala, da sem se možu naučila izraziti svojo naklonjenost," je portalu china.org.cn zaupala Li Ting.

Tukaj si lahko ogledaš video, sestavljen iz kratkih odsekov njunega vsakdana:

TUKAJ pa lahko pogledaš vse epizode, ki sta jih zakonca posnela tekom borbe z okužbo s koronavirusom.

Liin mož je naravnost čudovit človek, kajne? 🥰

Tudi tebi polagamo na srce, da v teh dneh še posebej paziš nase in na ljudi okoli sebe. ❤️

Vse informacije, podatke in kontakte sicer najdete na spletnih straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravje .

Pripravila: N. Š.

Preberi še: Slovenka s koronavirusom: "Bila sem prepričana, da je samo prehlad. Nisem vedela, da najhuje šele prihaja." #OstajamDoma

Priporočamo tudi: Bizaren korona izziv, ob katerem se boš vprašala, kaj ljudem NI JASNO? (je to sploh mogoče?)