Tako SAMA odstraniš PERMANENTEN lak za NOHTE (brez, da bi uničila naravne!)

Ko so saloni zaprti in tvoja kozmetičarka ne obratuje, ti pa imaš en noht polomljen, ostali pa so že čisto predolgi, ti bo prišel prav ta nasvet ... 👇

Tako SAMA odstraniš PERMANENTEN lak za NOHTE (brez, da bi uničila naravne!) (foto: Profimedia) Profimedia
22. 3. 2020

Verjetno se lahko strinjaš, da karantena pušča sledi tudi na našem zunanjem videzu. In, čeprav to v tem trenutku ni najbolj pomembno, se večina izmed nas jezi na narastek (nikoli prej lasje niso tako hitro rasli, kot v karanteni in brez možnosti obiska frizerja, kajne?!), permanentni nohti so predolgi za normalno življenje, trepalnic pa skoraj nimamo več. 

Lasje in trepalnice lažje počakajo, tvoji nohti pa se ob nepravilnem odstranjevanju lahko močno poškodujejo ...

Zato smo strokovnjakinjo za manikiro, Giulio Vitto, vprašale, kaj lahko tej zagati storimo same doma. 

Sassy Ariana Grande GIF

Brez pilice ne gre

Za pravilno (in predvsem neškodljivo) odstranjevanje permanentnega laka boš potrebovala kvaliteto pilico z oznako 180 ali več. Večja kot je te številka, nežneje bo pilica delovala na tvojih nohtih. 

Kdaj odstraniti umetne nohte ali permanentni lak?

Ko te nohti zaradi dolžine in velikega izrastka začnejo motiti, je čas za odstranjevanje ali vsaj krajšanje. Še en pokazatelj, da je tvoja manikira pripravljena na slovo pa je, ko permenentni lak začne odstopati ob izrastku, kar boš najlažje opazila, če boš poskusila navzdol potisniti konico nohta.

Obstajata dve možnosti odstranjevanja ...

Nohte lahko oviješ v vato, namočeno z acetonom. Podobne tehnike se lotevajo mnoge kozmetičarke, da 'stopijo' permanentni lak in nato nadaljujejo s piljenjem. 

Lahko pa se odločiš za suho odstranjevanje permenentne manikire, kjer noht najprej skrajšaš na želeno dolžino, nato pa se lotiš površine nohta. Lak odstranjuj z nežnimi potegi zgolj v eno smer in pazi, da ne poškoduješ še svojega naravnega nohta.

Najbolj pomembna je nega!

Nohti rastejo počasi in ob poškodovani povrhnjici bodo potrebovali kar nekaj časa, da bodo spet močni in brez znakov piljenja. Ko zaključiš s piljenjem in odstraniš vse sledi salonske manikire svoje nohte namaži z lakom za krepitev nohtov ali vsaj običajnim prozornim lakom, če nimaš drugega. Za piko na i nohtom privošči še olje, ki bo poskrbelo tudi za nohtno kožico.

Family Guy Phone GIF

Fotografije: Profimedia, GIHPY

Preberi še: Ti tvoj NOS ni všeč? TO so naredile ZVEZDNICE, ki niso želele na operacijo
Priporočamo tudi: Si praskaš lasišče, ko imaš umazane lase? Ne boš verjela, zakaj to v RESNICI počneš