Poglej, kaj se zgodi, če zobno pasto naneseš na nohte na rokah!

Iskreno: nikoli si nismo predstavljali, da je zobna pasta uporabna še za kaj drugega, kot pa za umivanje zob. Preveri teh 20 neverjetnih trikov!

Poglej, kaj se zgodi, če zobno pasto naneseš na nohte na rokah! (foto: Profimedia) Profimedia
3. 4. 2022

Poleg tega, da je njen glavni namen čistiti zobe, ti lahko zobna pasta pomaga tudi pri vseh drugih opravilih. Tukaj je 20 nenavadnih načinov uporabe zobne paste (odkrili smo jih na spletni strani wakeuphelthy.com), ki bodo olajšali tvoje vsakdanje aktivnosti. Ko jih enkrat spoznaš, si boš želela kupiti dodatno tubo paste zgolj za uporabo spodnjih zvijač. Preberi to!

20 nenavadnih načinov uporabe zobne paste, ki bodo olajšali tvoje vsakdanje aktivnosti:

1. Lak za nohte

Si vedela, da lahko zobno pasto uporabiš za odstranjevanje laka na nohtih? No, sedaj veš. Bonus je ta, da bodo tvoji nohti sveže dišali. Ha!

2. Poliranje srebra

Uporabi zobno pasto za učinkovito in varno čiščenje dragocenih srebrnih predmetov. Vse, kar moraš storiti je, da srebrne predmete zdrgneš z nekaj paste. To je to!

3. Avtomobilske luči

Očisti avtomobilske žaromete. Zdrgni jih z nekaj zobne kreme in njihov videz bo skoraj kot nov!

4. Stare klavirske tipke

Uporabi zobno pasto za čiščenje umazanih starih klavirskih tipk. Presunjena boš nad rezultatom!

5. Čevlji

Z nekaj paste za zobe lahko očistiš celo umazanijo s čevljev. Brez skrbi jo lahko uporabiš za vse vrste obuval.

6. Plavalna očala

Dejansko zelo uporaben trik! Z uporabo zobne paste za čiščenje plavalnih očal boš hkrati dosegla, da se tvoja očala ne bodo meglila. Zakaj? Ker bo pasta na očalih pustila tanek sloj.

7. Vodni madeži na mizi

Vzemi malo (res malo!) paste in z njo odstrani trdovratne vodne lise na kuhinjski mizi.

8. Madeži črnila na majici

Nihče ne mara madežev črnila na oblačilih, saj je slednje precej težko odstraniti. A pozabi na to! Na popackano majico nanesi nekaj zobne paste in pusti, da se čez noč posuši. Naslednji dan majico operi, kot to običajno počneš.

9. Madeži zaradi barvanja las

Očisti brisačo, na katero si spravila barvo, ko si si barvala lase. Postopek je enak kot pri odstranjevanju madežev črnila z oblačil.

10. Piki komarjev

Da boš zmanjšala draženje in srbenje, ki ga povzročijo piki komarjev, nanesi na slednje nekaj zobne pase. Deluje, kaj?

11. Mozolji

Si že poskusila z odpravljanjem mozoljev in aken s pomočjo zobne paste? Samo naneseš na izpuščaj in pustiš, da se posuši čez noč.

12. Železo

Čiščenje in obnavljanje sijaja železa še nikoli ni bilo tako preprosto! Namig: zobna pasta.

13. Mobilni telefon

Naj bo tvoj pametni telefon s pomočjo majhne količine zobne paste videti kot nov!

14. Neprijeten vonj čevljev

Po mnenju nekaterih lahko nekaj zobne paste in stara zobna ščetka pomagata pri odpravljanju neprijetnega vonja tvojih čevljev. Poskusi!

15. Madeži na preprogi

Ni potrebe za paniko, če novo preprogo poliješ s kavo ali vinom. Madeže zdrgni z nekaj zobne kreme in z lahkoto jih boš lahko odstranila.

16. Umazane roke

Ista sestavina, ki vsak dan očisti tvoje zobe in osveži ustni zadah, ima lahko enak učinek na umazane in smrdljive roke. Kaj poskusi odstraniti vonj po rezanju čebule.

17. Termovka

Če isto termovko ali stekleničko za vodo uporabljaš dlje časa, lahko postane precej smrdljiva. Rešitev za neprijeten vonj je lahko kombinacija zobne paste in vode. Steklenico napolni z vodo, dodaj malo paste za zobe in dobro pretresi.

18. Opraskani CD-ji in DVD-ji

Če boš zdrgnila popraskan CD ali DVD z zobno pasto, ki si jo nanesla s pomočjo robčka, bo ta znova igral, ko bi bil nov.

19. Praske na avtomobilu

Zdrgni praske na svojem avtomobilu z zobno pasto in mehko krpo. Zasijal bo!

20. Lepljenje plakatov

Ja, drži! Poster lahko na steno prilepiš tudi z zobno pasto, če slučajno nimaš pri roki lepila. Na hrbtno stran plakata nanesi nekaj zobne kreme in ga prilepi na izbrano mesto na steni. Na ta način pri odstranjevanju ne boš poškodovala stene. Fantastično, kajne?

Preberi še: Maja Malnar razkrila recept za raven trebušček (potrebuješ le 5 minut) in Povabljena na poroko? Naredi si uslugo, teh 5 stvari NE obleči!

Priporočamo tudi: 5 fantastičnih trikov za nego las to pomlad