Že veš, koliko je z vodenjem Eme zaslužil Klemen Slakonja? Imamo ŠTEVILKE! 💸

Ja, TOLIKO je s svojim vodenjem letošnje Eme zaslužil Klemen Slakonja!

Že veš, koliko je z vodenjem Eme zaslužil Klemen Slakonja? Imamo ŠTEVILKE! 💸 (foto: Instagram/Klemen Slakonja) Instagram/Klemen Slakonja
2. 3. 2020

Letošnja Ema je ponovno pritegnila nekoliko več pozornosti. Lansko leto je Slovenijo šokirala pevka Lea Sirk z "Ne morem fa**ng verjet!", letos pa so se mnogi obregnili ob "Jezusu Kristusu" aktualne zmagovalke Ane Soklič.

No, kot vsako leto, so pozornost pritegnile tudi številke izbora.

"Stroški za posamezne nastope so v domeni izvajalcev," so za spletni portal Slovenske novice potrdili pri RTV Slovenija.

Kot poročajo, si izvajalci sami plačajo avtorje pesmi, studijske stroške, obleke, stiliste, spremljevalne vokaliste, plesalce, potne stroške (za prihod na vaje in nazaj, tudi stroške prenočitve), stroške malice in celo parkirišče.

Prav tako se morajo v času vaj in Eme odpovedati vsem svojim nastopom. Sicer pa je udeležba na izboru za vse nastopajoče brezplačna.

Za razliko od njih pa ostali sodelujoči dobijo svoj kos pogače.

Tako je za vodenje Eme voditelj Klemen Slakonja prejel honorar v višini 1.500 evrov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Klemen Slakonja (@klemenslakonja) on

Višina honorarja očitno ostaja stalnica že leta, saj sta si ga dve leti nazaj voditelja Eme 2018, Raiven in Vid Valič, kar delila. On je takrat prejel 1.250 €, ona pa 750 € bruto.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Soklič (@annasoklich) on

"Za sodelovanje na Pesmi Evrovizije imamo že nekaj let predviden približno enak proračun 120.000 evrov," sicer pojasnjujejo pri RTV Slovenija. "Stroški so pretežno odvisni od zmagovalne skladbe oziroma izvajalcev, ki sodelujejo pri nastopu, ter od destinacije, kamor delegacija potuje, ter žreba za vrstni red, ki nam določi dolžino bivanja v mestu organizatorja prireditve," pravijo.

"Vsaka radiotelevizija, udeleženka Pesmi Evrovizije, mora nujno imeti v delegaciji tri člane – to so vodja, pomočnik vodje in predstavnik za stike z mediji –, tako je tudi pri nas. Preostali člani pa so povezani z zahtevnostjo oblikovanja nastopa," še dodajajo na RTV Slovenija.

Presenečena? Se ti zdi honorar 1.500 € malo ali veliko? 🤔 Mi, priznamo, se ga ne bi branili! 😅

Preberi še: Lina Kuduzović (Ema): V Švici bo začela z imenitno NOVO službo (ne gre za PETJE!)

Priporočamo tudi: Denis Dame: Ne boš verjela, kako je videti danes (povsem SPREMENJENA!)