O, joj! To je vrsta raka, za katero naj bi bolehal kralj Karel III. (in stanje je veliko hujše, kot smo mislili)

2. 4. 2024
O, joj! To je vrsta raka, za katero naj bi bolehal kralj Karel III. (in stanje je veliko hujše, kot smo mislili) (foto: Profimedia)
Profimedia

Joj, s takšnimi novicami pa res nismo želeli začeti tega tedna. 😞

Slaba dva meseca po tem, ko je palača javnost obvestila, da so med operacijo prostate kralju Karlu III. diagnosticirali raka, je v javnost prišla novica o tem, za katero vrsto raka naj bi kralj zbolel. 

Ne spreglej:

Kralji dvor je novico o kraljevi diagnozi objavil 6. februarja, in čeprav predstavniki za stike z javnostjo kraljeve palače tedaj vrste raka niso razkrili, so kljub vsemu razkrili, da naj bi šlo za zgodnji stadij bolezni ter da se kralj že zdravi. Le kratek čas po objavi novice, se je tedaj oglasilo nekaj angleških znanstvenikov in povedalo, da bi ob takšni operaciji prostate, kot jo je bil deležen kralj, lahko odkrili raka na mehurju, a novice kraljevi dvor ni nikoli potrdil. 

Zdaj je medij InTouch ekskluzivno objavil novico, da se monarh bori z rakom trebušne slinavke, pred njim pa naj bi bili po napovedih zdravnikov le še dve leti življenja.

Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo

Dvor poročanja medija seveda ni komentiral, prav tako o tem ni spregovoril noben član kraljeve družine, so pa v članku zapisali, da na dvoru vsi vedo, da je to res, ter da je 'javna skrivnost', da je kraljeva bolezen veliko hujša, kot se jo predstavlja javnosti.

Kralj se sicer, za razliko od Kate Middleton, vsake toliko pojavi v javnosti in s tem prepreči, da bi se med ljudmi začele širiti teorije zarote. Med prazniki se je kralj celo udeležil maše ob veliki noči in s tem izredno razveselil vse njegove podpornike. Kralj sicer sledi vsem priporočilom njegove zdravniške ekipe, vir pa je celo povedal, da je kralj pripravljen poskusiti katerokoli obliko zdravljenja, ki bi mu za nekaj let podaljšala življenje.

Profimedia

Da stvar sploh ni tako nedolžna, kot so jo predstavniki kraljeve palače predstavili medijem, nakazuje tudi dejstvo, da se je Karel III. že lotil aktivnega formaliziranja svojega nasledstva, čeprav omenjeni formalni postopki zdaj niti približno niso bili v načrtu. Kdo bo kralja nasledil pravzaprav ni nobeno vprašanje - njegov naslednik je glede na uradno lestvico nasledstva seveda princ William, za njim pa njegov sin princ George.

Morda te zanima še: "A je to normalno?? Moja tašča od svojega sina zahteva ..." (klic na pomoč Celjanke)

Preberi tudi: Peter Prevc zdaj naglas in brutalno iskreno povedal tisto, kar njegova sestra Nika ni želela

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ