Ženske poročajo o vrtoglavem vrhuncu, ko se moški osredotoči na TA del (in NI točka G)

13. 8. 2023
Ženske poročajo o vrtoglavem vrhuncu, ko se moški osredotoči na TA del (in NI točka G) (foto: Profimedia)
Profimedia

Če še nista preizkusila tega, zamujata VROČO akcijo. P.s. ZELO primerno tudi za solistke. 😉

Nekatere ženske potrebujejo le nekaj minutk ali celo sekund stimulacije klitorisa, da doživijo ščemeč občutek tam spodaj. Pri drugih lahko traja dlje: morda 30 minut predigre, 10 minut penetracije in tri minutke pomoči vibrirajočega prijatelja.

Bistvo je, da se orgazmi močno razlikujejo in nobena ženska ga ne doživi enako kot druge.

Obstaja pa ena točka, za katero ženske poročajo, da jih njena stimulacija lahko pripelje do najbolj intenzivnega orgazma. To so bradavičke, ki so močna erogena cona tako za ženske kot moške (kar pomeni dotikanje, sesanje, lizanje, igranje in na splošno povečano posvečanje pozornosti).

Četudi morda zaradi stimulacije tega dela ne boš doživela orgazma, pa je lahko to dober začetek in popotnica do končne destinacije.

Da bi nekoliko bolje razjasnili užitek, do katerega privede osredotočenost na bradavičke, je Cosmo govoril s tremi ženskami, ki t. i. "nipplegasm" pogosto doživljajo.

Kakšen je orgazem s pomočjo stimulacije bradavičk v primerjavi z genitalnim orgazmom?

Ženska #1: "Orgazem traja dlje, občutek je nekako globji in zame nekoliko manj 'intenziven', hkrati pa bolj zadovoljujoč. Prav tako je potrebno nekaj več časa, kar po mojem mnenju lahko pripomore k intenzivnejšemu orgazmu."

Ženska #2: "Občutek je drugačen od genitalnega. Mislim, da orgazem s pomočjo stimulacije bradavičk traja manj časa kot genitalni, prav tako ta občutek 'vala', ki ga sicer čutim pri genitalni stimulaciji, ni tako izrazit. Orgazem bradavičk je nekako ostrejši in krajši, bi rekla. Kakorkoli, ko doživim slednjega, postane pri meni tudi območje genitalnega predela bolj občutljivo."

Ženska #3: "Zelo podobno, vendar z močnejšim občutkom v prsih  – kot bi bile otečene."

Preberi tudi: Moški, želimo si, da bi nam med seksom pogosteje počeli TO!

Koliko časa je potrebno, da doživiš orgazem?

Ženska #1: "Odvisno! Na začetku je trajalo dlje časa, zdaj pa mi uspe že v petih minutah, v kolikor sem pravega razpoloženja. Lahko pa traja tudi dlje časa, če si to želim. V bistvu gre za to, kaj je komu bolj všeč."

Ženska #2: "Iskreno ne vem, kako dolgo traja, ampak mislim, da približno toliko, kot potrebujem, da doživim orgazem s pomočjo stimulacije klitorisa."

Ženska #3: "Ne preveč dolgo. Morda pet minut?"

Priporočamo še: Moški! Če boš upošteval TO, boš ženski podaril NAJBOLJŠI seks v življenju!

Se je možno 'natrenirati', da doživiš orgazem zgolj s pomočjo stimulacije bradavičk?

Ženska #1: "Ja! To sem začela početi šele sredi svojih 20-ih in potrebovala sem kar nekaj časa. Najboljši nasvet, ki ga lahko dam, je da se trudiš še naprej in poskušaš. Morda ob tem beri kakšen erotičen roman ali pa glej pornič, v kolikor ti pomaga."

Ženska #2: "Nisem prepričana. Rekla bi, da je zadeva podobna tisti, ali lahko ženska doživi orgazem zgolj s pomočjo penetracije ali ne. Verjamem pa, da je možno povečati svojo občutljivost."

Ženska #3: "Mislim, da je vse možno! A vendar bi morali ljudje uživati v svojih seksualnih življenjih, brez da nase vršijo pritisk."

Te morda zanima tudi: Ojoj! Ali lahko gre penis PREGLOBOKO (in ali je to nevarno)? Strokovnjakinja ODGOVARJA!

Obstaja kakšen nasvet/trik za tiste, ki bi si želeli nekoliko več eksperimentirati z igro z bradavičkami?

Ženska #1: "Ko govorimo o tehniki, je zelo podobno stimulaciji klitorisa. Pogosto velja pravilo, da nežnejši kot je dotik, močnejšo reakcijo imaš nanj. Prav tako je dobro, da si postaviš izziv. Poskusi to početi preko koščka mehkega, svilnatega blaga."

Ženska #2: "Najdi partnerja, ki ima resnično rad prsi! Ugotovila sem namreč, da če to počnem sama, ne morem doživeti orgazma. Zgodi se le s partnerjem. Le vzemita si čas za eksperimentiranje ter bodita odprta za različne vrste stimulacije in senzacije."

Ženska #3: "Ne osredotočaj se na to, ali si na poti do orgazma ali ne; preprosto uživaj v tem, kar počneš/počne on."

Preberi še: 5 SEKS(i) stvari, ki bi jih morala obvladati do svojega 35. leta (si že obkljukala vse?)

Priporočamo tudi: "Sem gej, a sem srečno poročen z žensko, in tako funkcionira najin zakon" (resnična zgodba)

Novo na Metroplay: Žiga X Gombač: "Mene tek pomirja, daje mi dodatne zorne kote razmišljanja"