"Sem gej, a sem srečno poročen z žensko, in tako funkcionira najin zakon" (resnična zgodba)

"Si želim, da on ne bi bil gej? Ja, včasih. A ne bi si želela biti z nikomer drugim," priznava ona.

"Sem gej, a sem srečno poročen z žensko, in tako funkcionira najin zakon" (resnična zgodba) (foto: Profimedia) Profimedia
16. 8. 2022

Amanda in Skyler Sorensen, mormona in Utaha, imata zelo nekonvencionalen zakon: on je gej, ona pa heteroseksualka. A vendar njun zakon funkcionira.

26-letni par je pred časom postal viralen, ko je Skyler na Twitterju v svojem opisu (bio) napisal: "Gej in srečno poročen s čudovito žensko."

Pri mormonih je namreč zveza med moškim in žensko ključna, da bi po smrti prišel v nebesa.

"Želiva le zagovarjati dejstvo, da je tudi to opcija, v kolikor čutiš, da ti odgovarja. Gejem in lezbijkam znotraj cerkve je zelo težko," je Amanda pojasnila za New York Post.

Par se je spoznal pred petimi leti, ko sta se oba prijavila v neko skupino v Salt Lake Cityju, kjer se lahko mladi mormoni spoznajo.

Ne Skyler ne Amanda se nista pretirano rada družila, in to je bilo tisto, kar ju je pravzaprav povezalo, sta priznala.

Po šestih mesecih prijateljevanja sta uradno oznanila svojo zvezo. Že kmalu zatem pa je prišlo do mnogih konfliktov, povezanih s Skylerjevo seksualnostjo ... dokler nista spoznala, kakšen bo naslednji korak.

"Tekom odraščanja se je zmeraj zavedal, da nikoli ne bo z moškim. To je bila vedno njegova obsodba, njegovo prepričanje in njegovo hrepenenje," je povedala Amanda.

Označujoč ga kot demiseksualnega, je Amanda o njunem seksualnem življenju povedala: "Nisem prepričana, ali oba v popolnosti razumeva, kako in zakaj, ampak to med nama definitivno funkcionira."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Skyler and Amanda Sorensen (@sky_and_manda) on

"Ta seksualna privlačnost je rezultat mnogih eksperimentov in ogromno vaje ... seveda se tudi midva soočava z izzivi, kot vsi zakonci, a to, da sem jaz gej, ni največja težava v najinem zakonu. Največja težava je komunikacija, pač normalne zakonske stvari," pojasnjuje Skyler.

"Si želim, da Skyler ne bi bil gej? Ja, včasih. A ne bi si želela biti z nikomer drugim," priznava Amanda.

"Zmeraj sem si predstavljal, da bom v življenju spoznal žensko, se z njo poročil, imel otroke in jih vzgajal," dodaja Skyler. Njun prvi otrok, Milo, se je rodil v 25. tednu in je žal 24 dni po rojstvu umrl.

"To odločitev sva sprejela skupaj," odgovarja Skyler na vprašanje o sprejemanju njunega dogovora. "Prosiva le za enako odobravanje in razumevanje, po čemer prosijo tudi drugi ljudje v LGBT skupnosti. Saj sva dva odrasla, ki sta v to privolila."

Preberi še: "Na Tinderju sem spoznala fanta, nato pa ugotovila, da je MRTEV že pol leta"  (resnična zgodba)

Priporočamo tudi: "Vem, sliši se grozno, ampak raje, kot da seksam z možem, počnem TO!" (izpoved Cosmo bralke)