5 SEKS(i) stvari, ki bi jih morala obvladati do svojega 35. leta (si že obkljukala vse?)

V mislih imej zmeraj sebe, počni tisto, kar imaš rada in uživaj maksimalno!

5 SEKS(i) stvari, ki bi jih morala obvladati do svojega 35. leta (si že obkljukala vse?) (foto: Profimedia) Profimedia
18. 8. 2020

Pa kar preidimo k bistvu. Kot piše Cosmopolitan.hr, je raziskovanje pokazalo, da ženske po 35. letu najbolj uživajo v seksu.

Razlog za to naj bi bil po besedah znanstvenikov boljše poznavanje svojega telesa, svojih želja in potreb. In prav zaradi tega danes s teboj delimo 5 ženskih "pravil", ki bi jih morala obvladati oziroma usvojiti do svojega 35. leta:

1. Počni tisto, kar imaš rada.

Seks je zelo intimno in strastno dejanje dveh oseb. Užitek, ki ga prinese s seboj, je neverjetno doživetje, a vendar le, če počneš tisto, kar ti odgovarja. Čisto okej je reči "ne", hkrati pa se ne boj preizkusiti nečesa novega.

Preberi tudi: "Vem, sliši se grozno, ampak raje, kot da seksam z možem, počnem TO!" (izpoved Cosmo bralke)

2. Eksperimentiranje ne bi smelo biti tabu.

Zaupanje med partnerjema, ki sta v resni in dolgotrajnejši zvezi, lahko še kako vpliva na kvaliteto seksa. Ko se dve osebi dovolj dobro poznata, so manjši eksperimenti v seksu več kot dobrodošli. Preizkušajta, kombinirajta in uživajta.

Priporočamo še: "Kako naj partnerja naučim, da me pripelje do orgazma?" (nasveti žensk, ki ga VEDNO doživijo)

3. Nikoli (ampak res nikoli) brez zaščite.

Poleg preprečevanja nezaželene nosečnosti, se je dobro zaščititi tudi pred spolno prenosljivimi boleznimi, ki so v zadnjih letih veliko pogostejše, kot si morda misliš. To se še posebej nanaša na sveža razmerja in nove intimne partnerje. Ni vredno tvegati.

4. Rada imej svoje čvrsto telo.

Žensko telo je prelepo in nikakor se ti ga ni treba sramovati. Je zelo močno orožje, ki se mu ne more upreti niti en moški. Poigraj se s svojim seksapilom in uživaj v tem, kar imaš, saj nekaterih stvari in trenutkov ne moreš dobiti oziroma zavrteti nazaj.

Te morda zanima tudi: Moški soglasno priznali, kaj jih PRIVLAČI veliiiko bolj kot tvoje OBLINE (si vedela?)

5. Ne hiti!

Seks je lahko zelo zanimiv in lahko traja celo noč ... ali dan. (Ja, prav si prebrala!) Namreč, ne vrti se vse samo okoli osrednjega dejanja, ampak so tukaj tudi številne malenkosti pred njim in po njem. Igra zapeljevanja, predigra, vroče pavze, crkljanje po seksu. Možnosti je ogromno in lahko so zelo zanimive in zabavne. Uživajta v samem odnosu ter raziskujta svoje želje in potrebe.

Preberi še: "Sem gej, a sem srečno poročen z žensko, in tako funkcionira najin zakon" (resnična zgodba)

Priporočamo tudi: Kako veš, ali ga sploh zanimaš? Najprej te bo pogledal v TA del telesa (si vedela?)