Ženske, ki so SREČNO zaljubljene, imajo skupno ENO (nepričakovano) lastnost

Za to obstaja celo znanstveni dokaz! 🥰

Ženske, ki so SREČNO zaljubljene, imajo skupno ENO (nepričakovano) lastnost (foto: Profimedia) Profimedia
7. 9. 2022

Povezava med dobrim razmerjem in pozitivno samopodobo je večja, kot si morda misliš!

V kolikor si nekoliko manj samozavestna, ima lahko to velik vpliv na tvojo srečo in posledično ljubezensko razmerje.

Študija iz leta 2013 je namreč pokazala, da so ženske, ki so zadovoljne s svojim telesom, bolj verjetno tudi srečnejše v razmerju. In obratno: ženske, ki so zadovoljne s svojim razmerjem, imajo bolj pozitivno samopodobo.

Omenjena študija je bila opravljena na 256 ženskah v starosti med 20 in 45 let. Vse sodelujoče so bile v resnih zvezah, 29 % jih je bilo poročenih, 71 % pa jih je živelo s svojimi partnerji.

Odgovarjati so morale na vprašanja o dietah, samopodobi, samozavesti, zadovoljstvu v razmerju in seksualni intimnosti.

Ženske, ki so bile najbolj kritične do svojega telesa in telesne teže, so bile v svojih razmerjih najmanj srečne. Prav tako so imele nižjo samopodobo in so bile s svojim spolnim življenjem manj zadovoljne.

Preberi še:

"Izsledki raziskave kažejo, da je naše zadovoljstvo s telesnim izgledom, obliko in težo v večji meri povezano s tem, kako srečni smo na tisti najpomembnejših področjih svojega življenja (na primer romantično razmerje), kot pa s tem, kaj nam pravi naša tehtnica," pojasnjuje glavna raziskovalka Sabina Vatter.

A vendar rezultati nujno ne nakazujejo na to, da je pozitivna samopodoba povod za zadovoljivo razmerje. Stvar je veliko bolj kompleksna.

Bolj pozitiven oziroma manj tesnoben temperament na splošno lahko vpliva na zadovoljstvo tako s telesom kot razmerjem. In po drugi strani lahko negotovost ali depresija povzročita negativna čustva do telesa in razmerja. Tovrstne težave posledično vplivajo na odločitve glede zdravja in ljubezni, kar vodi do nezadovoljstva na obeh področjih.

Kako srečna (beri: samozavestna) pa si ti v svojem razmerju? Ne pozabi, da so samozavestne ženske najlepše in najsrečnejše ženske! ❤️

Gif: Giphy.com

Preberi še: PRAVI razlog, zakaj nikoli ne pozabimo svoje PRVE ljubezni (razkrivajo strokovnjaki)

Priporočamo tudi: Astro: Osebe, rojene v teh 5 znamenjih, so največji MANIPULATORJI v ljubezni