2 lastnosti ZAKONOV, v katerih so ženske NAJSREČNEJŠE (se v takšnem nahajaš tudi ti?)

Po besedah srečnih parov naj bi največje zasluge za (ne)srečen zakon pripisovali ...

2 lastnosti ZAKONOV, v katerih so ženske NAJSREČNEJŠE (se v takšnem nahajaš tudi ti?) (foto: Profimedia) Profimedia
19. 8. 2020

... osebi, s katero se poročiš!

Sreča je namreč najbolj pomemben dejavnik za dolgoročen zakon, kar pomeni, da imajo srečni pari srečnejša življenja. To seveda ni nič presenetljivega, in to potrjujejo tudi ugotovitve nemške študije iz leta 2010, ki je podatke zbirala kar 25 let.

Ampak, zakaj torej izpostavljamo tako očitno stvar? Beri naprej.

Ključna "sestavina" srečnega zakona je tvoj partner oziroma t. i. boljša polovica. Če torej iščeš doživljenjsko srečo, poskrbi, da izbereš pravega.

Zgoraj omenjeni nemški raziskovalci so prav tako odkrili nekaj zanimivih stvari o tipu moža, ki bo poskrbel, da bosta srečna do konca vajinih dni. Obstajata namreč dva tipa moža, ki imajo najsrečnejše žene in posledično najsrečnejše zakone.

1. Srečen zakon = čustvena stabilnost

Najprej se je najboljše izogniti ljudem, ki so nagnjeni k tesnobnosti, čustveni nestabilnosti in depresiji. Govorimo o osebi, ki je zmeraj pod stresom, polna skrbi in potrebuje konstantno potrditev.

Ljudje, ki so poročeni s takšno osebo, bodo manj verjetno srečni v primerjavi s tistimi, ki so poročeni z osebo brez omenjenih lastnosti.

Pomembno je torej, da se v vajinem zakonu nahaja čustvena stabilnost (in to velja za obe strani).

Preberi še:

2. Srečen zakon = želja po (srečni) družini

Še ena karakteristika, ki jo je dobro iskati pri osebi, s katero si želiš biti do konca svojih dni, je nekdo, ki daje družino na prvo mesto – pred kariero in ostalimi stvarmi. Ja, govorimo o tistem "staromodnem" družinskem moškem.

Kot ugotavlja zgoraj omenjena študija, so namreč ženske na splošno srečnejše, ko so poročene z moškim, ki na prvo mesto postavi družino. In preživljanje dolgih ur v pisarni z namenom, da lahko svoji družini privoščiš vse in še več, žal ne šteje kot to.

V kolikor ima tvoj dragi (in posledično tvoj zakon) obe opisani lastnosti, pa si zadela na lotu! 😉

Po predlogi Kristin Koch.

Preberi še: 5 SEKS(i) stvari, ki bi jih morala obvladati do svojega 35. leta (si že obkljukala vse?)

Priporočamo tudi: "Sem gej, a sem srečno poročen z žensko, in tako funkcionira najin zakon" (resnična zgodba)