Strokovnjaki razkrivajo: Kar 76 % žensk najbolj privlačijo TAKŠNI moški

No, tole 👇 pa je daaaaleč od tistega "princa na belem konju", o katerem smo sanjale kot deklice. 😅

Strokovnjaki razkrivajo: Kar 76 % žensk najbolj privlačijo TAKŠNI moški (foto: Profimedia) Profimedia
1. 8. 2022

Če so nas pravljice česa naučile, so nas to, da prikupna, dolgolasa in pretirano ženstvena princeska, ujeta v dvorcu, komaj čaka na trenutek, ko jo bo rešil mišičast, močan in možat princ ter jo odpeljal daleč stran proti boljšemu življenju.

Oprosti, ampak žal te moramo postaviti na realna tla. Pravljice so laž. Veliiiiika laž.

Ne glede na to, kaj so nas zgodbice, filmi, romani in celo glasba naučili, vse ženske ne iščejo pretirano možatih moških, ki neustrašno zrejo nevarnosti v oči in se samo nasmehnejo ob misli na poraz.

Študije so namreč pokazale, da ženske bolj privlačijo ...

... "poženščeni" moški!

A to velja zgolj za ženstvene ženske, izsledki raziskave namreč kažejo, da "možate" ženske bolj privlačijo možati moški. To pa ni ravno v skladu s tem, kar nam družba že od otroštva želi vcepiti v glavo, kajne? 🧐

Za vse to je zaslužen spletni portal EliteSingles, ki se je odločil raziskati, kakšen tip moških najbolj privlači ženske (in obratno).

Preberi še:

In študija iz leta 2014 kaže, da kar 76 % (ženstvenih) žensk bolj privlačijo poženščeni moški.

Precej velika možnost, zakaj je tako, je ker ženske več ne čutimo potrebe po tem, da jih mora nekdo "rešiti" ali jih varovati, ker – roko na srce – imamo me to; vse to lahko počnemo same. 💪

Kakorkoli, kar 59 % moških, ki se imajo za "možate" po naravi privlačijo tiste ženske, ki se identificirajo enako kot oni.

"Za zdravo razmerje je ključno, da sta osebi razumevajoči in druga drugo podpirata: ženske in moški s podobnimi osebnostmi se navadno bolje ujamejo, saj imajo podobne potrebe, čustveno inteligenco in običajno stvari dojemajo na podoben način. Vse to jim je lahko v pomoč pri izogibanju konfliktom," pojasnjuje v raziskavi Dr. Wiebke Neberich.

A vendar iskanje 'ta pravega' še zmeraj ostaja kompleksna in zapletena zadeva in čeprav so študije na to temo odlično izhodišče, je konec koncev najpomembnejša kemija med dvema osebama.

Gif: Giphy.com

Preberi še: 5 znakov, da si v resnici z nekom, ki ga imaš LE rada (in NE z nekom, ki ga LJUBIŠ)

Priporočamo tudi: Študentka razkrila, kakšno je v resnici delo na VROČI LINIJI in kaj vse je SLIŠALA (pretresljiva izkušnja)