To je URADNO najbolj priljubljen SEKS trend v letu 2020 (sta ga že preizkusila?)

Spletni iskalniki pravijo, da ljudje v letu 2020 najraje seksamo takole! 👇

To je URADNO najbolj priljubljen SEKS trend v letu 2020 (sta ga že preizkusila?) (foto: Profimedia) Profimedia
7. 5. 2020

Od posledic dogajanja v zadnjih mesecih, ko se je življenje bistveno umirilo, se vsi še nekako nahajamo v tej "umirjeni energiji".

In tako umirjen je (in še bo) v letu 2020 tudi seks!

Letos se je namreč na vrhu seznama – lahko bi rekli nekoliko nevsakdanjih – seksualnih praks znašel tantrični seks (in njemu soroden taoistični seks).

Tako tantrični kot taoistični seks posebno pozornost posvečata estetskemu užitku ljubljenja. Tukaj je posebno to, da morajo oči ostati odprte, saj tako seks izkusimo tudi vizualno, hkrati pa se lahko globoko zazremo partnerju v dušo.

Tantrični seks je meditativen, spontan in intimen. 

Osnovna teza tantre je, da spolni odnos človeka povzdigne v sfero božanskosti, če se ga ne loteva z umom, temveč s srcem in telesom.

Bistvo je, da se samega dejanja lotita korak za korakom, saj sta lahko le tako popolnoma prisotna v danem trenutku in se povežeta tako s svojim telesom kot drug z drugim. In to ima lahko ogromen vpliv na seks.

Te morda zanima tudi: Razkrivamo, kaj Indijke počnejo za daljši in močnejši ORGAZEM (tega si boš želela!)

Pri tantričnem (in taoističnem) seksu se osredotočamo na podaljšani užitek, in sicer tako, da odlašamo z ejakulacijo in negujemo žensko energijo, kolikor dolgo je mogoče.

Začnita z medsebojno masažo

Tantrični spolni odnos se začne z dolgotrajno masažo ženskega in moškega spolnega organa. Poudarek med masažo je predvsem na dihanju (obvladati je potrebno vsaj osnove pravilnega jogijskega dihanja).

Rezultat te prve faze je spoznavanje sebe in partnerja, medsebojnih želja in potreb. Poglobljeno vzajemno zaupanje omogoča predanost, ki je potrebna za nadalnje korake – bujenje čaker (energetskih centrov) in prežemanja z energijo.

Preberi še: Če bosta počela TO, se bosta ponovno zaljubila (vsak dan znova in znova ❤️) ali pa Ta TRIK z jezikom mu bo med oralcem popolnoma zmešal glavo!

Seks, pri katerem orgazem nima posebne vloge

Tantrični seks je v bistvu oblika seksualnega rituala, v katerem predstavlja počasen odnos brez orgazma pot za doseganje božanskega. Potentna orgazmična energija, ki se giblje skozi telo, namreč lahko dvigne raven človekove zavesti do neslutenih višav.

Partnerja se torej skozi tantrični odnos učita, kako se izogniti orgazmu in kanalizirati energijo, ki se pri tem osvobaja, namesto da bi jo razpršila naokoli.

Tantra spremeni pogled na partnerski odnos. Odkriva nam, da tisto, kar iščemo zunaj sebe v odnosu, že obstaja v nas samih.

Tisti, ki jo redno izvajajo, so manj odvisni, ljubosumni in nevrotični, saj so bolj nagnjeni k harmoniji, zabavi in energičnosti. Naučili so se, kako strah preobraziti v ljubezen in se popolnoma prepustiti.

Gif: Giphy.com

Preberi še: Edino TAKŠEN moški je lahko najboljši partner (preveri, preden se mu zaobljubiš!)

Priporočamo tudi: "Drug drugemu sva sklenila biti 'poskusni partner' za bodoče zveze in nato se je zgodilo ..." (čudovita zgodba o ljubezni)