Če bosta počela TO, se bosta ponovno zaljubila (vsak dan znova in znova ❤️)

Ja, tako malo je potrebno, da ohranita iskrico med vama. 🥰

Če bosta počela TO, se bosta ponovno zaljubila (vsak dan znova in znova ❤️) (foto: Profimedia) Profimedia
30. 4. 2020

Čeprav imajo dolgotrajna razmerja in zakoni svoje čare, ni skrivnost, da tista začetna zaljubljenost sčasoma izgine, partnerja pa se oddaljita. A ni treba, da je tako. Obstajajo namreč načini, na katere lahko ponovno obudita strast v razmerju in se vsak dan znova zaljubita.

Tole so sila preprosti in zelo učinkoviti načini, kako lahko to storita:

1. Pogosteje se dotikajta.

Razmislita o tem, kako pogosto sta čez dan v resnici v fizičnem stiku. Raziskave namreč pravijo, da objem pri poročenih parih v povprečju traja le tri sekunde.

Podaljšajta ga na 20 sekund in biokemija v vajinih možganih se bo začela spreminjati, posledično pa se bosta začela ponovno zbliževati.

2. Spita blizu (oziroma bližje!) skupaj.

Visoka raven sproščanja kemikalij v možganih, zaradi katerih se počutimo zaljubljene se zgodi tudi med fizičnim kontaktom v postelji, in to ne samo med seksom.

Že samo, če se med spanjem dotikata s prsti na nogah (kaj šele s celotnim telesom ;)) lahko kmalu začutita iskrico zaljubljenosti.

Preberi tudi: TO bo moški med seksom počel LE, če te resnično ljubi ❤️

3. Recita 'hvala'.

Ko "padeta" v rutino in navade, lahko vse tiste vsakodnevne lepe malenkosti, ki jih počneta drug za drugega postanejo samoumevne. Izkazovanje hvaležnosti je pomembno, da se iskrica med vama ohrani. Poskusita vsak dan najti tri stvari, za katere se bosta drug drugemu zahvalila.

Če želiš dodatno "začiniti" vajino razmerje, pa mu lahko v žep ali pa aktovko skriješ romantično sporočilo z zahvalo.

4. Pogosteje se poljubljajta na usta.

Ko poljub traja najmanj 30 sekund, tvoje telo preplavi topel, omamen občutek, za katerega se lahko zahvališ hormonu oksitocinu.

Zjutraj pred odhodom v službo in zvečer pred spanjem se zato objemajta in poljubljajta vsaj 30 sekund in ponovno se bosta povezala.

Priporočamo še: Če sta skupaj že ceeelo večnost, seksajta TAKO in vajino poželenje bo spet na vrhuncu!

5. Ne pozabita na komplimente.

Pari v dolgotrajnih zvezah se pogosto začnejo osredotočati na negativne stvari, kar se odraža v pritoževanju, žaljenju čustev in nezadovoljstvu z obeh strani.

Spomnita se, zakaj sta se zaljubila in ostala skupaj tako dolgo, ne glede na to, ali gre za fizične, umske ali čustvene lastnosti. Dajta drug drugemu kompliment, pohvalita tisto, kar obožujeta drug pri drugem.

6. Pripravita si presenečenja!

Nekaj novega, razburljivega in presenetljivega bo delovalo kot sveža doza adrenalina v razmerju.

Odpravita se na nenačrtovan vikend izlet, privoščita si večerjo v neki novi restavraciji ali pa v svoji naljubši preprosto naročita jed, ki je še nista poskusila. Karkoli z elementom presenečenja je dobrodošlo!

7. Flirtajta.

V vsakem dolgotrajnem razmerju se prepletata dve osnovni potrebi: želja po občutku varnosti ter želja po nečem novem in razburljivem.

Slednjo lahko zadovoljita že s flirtanjem; na primer, lahko se obnašata, kot da sta se šele spoznala. Flirtanje vključuje tudi pošiljanje opolzkih sporočil ali pa kakršnokoli čutno ali pa zabavno gesto.

Te morda zanima tudi: Moški odkrito: Ženske, s TEM nas boste v hipu zapeljale (ja, tako preprosto je!)

8. Pojdita na zmenek v dvoje.

Opazovanje ljubljene osebe v interakciji s prijatelji ti lahko pomaga, da se spomniš, zakaj to osebo ljubiš. Zmenek v dvoje bo razmerju doprinesel tudi, če bosta pred prijateljema drug drugega pohvalila.

9. Telovadita skupaj.

Skupen trud za izboljšano fizično pripravljenost in postavo lahko poveča fizično privlačnost, hkrati pa tudi čustveno povezanost med partnerjema.

Kakršnakoli skupna fizična aktivnost vama lahko pomaga, da se ponovno zbližata, v razmerju bolj srečna in zaljubljena kot prvi dan.

Po predlogi Cosmopolitan.hr

Preberi še: TEJ obliki ženskega telesa se ne more upreti NOBEN moški (znanstveno dokazano!)

Priporočamo tudi: Moški soglasno: Ženske, TEGA nam med seksom NIKOLI ne počnite (niti pod razno!)