To je ČAS v dnevu, ko je seks najboljši (trdijo seksologi!)

Naslednjič, še preden se lotita akcije, poglej na uro ... 👇 (Stavimo, da ni tisto, kar misliš! 😉)

To je ČAS v dnevu, ko je seks najboljši (trdijo seksologi!) (foto: Profimedia, Obdelava: Cosmo splet) Profimedia, Obdelava: Cosmo splet
2. 5. 2022

Seksologi že od nekdaj trdijo, da je naše zadovoljstvo v veliki meri odvisno od tega, v katerem delu dneva seksamo. Zato naslednjič, še preden se ga (ali jo) lotiš zapeljevati, poglej na uro, da preveriš, kakšne možnosti imata za popoln užitek.

Fizičnega bioritma, kamor spada tudi spolnost, ne jemlji za samoumevnega. "Ljudje nismo stroji. V kolikor te partner zavrne, to ne pomeni, da je ljubezen izginila. Njegov libido morda le 'pavzira'," poudarja seksolog Peter Platz.

Zato bodi pozorna, če ura kaže ...

... med 6. in 8. uro zjutraj

Ona: Čeprav je budna, njeno telo še ni pripravljeno na seks. Raven melatonina je še previsoka, njena telesna temperatura pa prenizka. Uživala bo, če jo partner začne buditi s poljubi, a vendar nikar ne sme preskočiti predigre. Naj bo prijetno in počasno.

On: Spolna vzburjenost je na vrhuncu, saj moški potrebuje energijo za nov dan. Na tej točki ženska ne more pričakovati nič več od seksa na hit'rco.

... med 8. in 10. uro

Ona: Ženska je zdaj popolnoma budna in pripravljena na seks. Raven endorfina, hormona sreče, ob tem času v ženskem telesu doseže maksimum, zato ne bo potrebovala dolgo, da se vzburi.

Strokovnjaki pravijo: To je DEL dneva, ko samozadovoljevanje najbolj PAŠE

On: Njegov um je že usmerjen v službo. Raven testosterona se v moškem telesu v tem času že niža in počasi vrača v normalo, zato bi se nekoliko težje 'zbudil'.

... med 10. in 12. uro

Ona: Ženski receptorji za okus so v tem trenutko izjemno izostreni. Prav zato je pozno dopoldan idealen čas za maksimalni užitek v oralnem seksu.

On: Moški ta čas nameni sanjarjenu, kar je tudi razlog, zakaj bi v tem delu dneva raje razmišljal o seksu, kot pa da bi dejansko to usresničil in naredil.

... med 12. in 14. uro

Ona: Ženska aktivnost v tem delu dneva doseže vrhunec, a vendar ta aktivnost nima prav nobene povezave s seksom. V tej fazi se bo ženska težko sprostila in osredotočila na seks.

On: Moški je razpoložen za seks(i) igrice, a vendar je izvedba le-teh v tem trenutku močno odvisna od partnerke. V kolikor je ona slučajno pri volji za skok med rjuhe, bo on dal vse od sebe, da jo zadovolji.

... med 14. in 16. uro (zelo primeren čas za seks)

Ona: Ženski reproduktivni sistem je v tem obdobju popolnoma pripravljen za spočetje. No, ona niti ni preveč pri volji za dolgo in počasno ljubljenje. Raje bi seks na hitr'co, in to s pridihom sado-mazo potez.

Strokovnjaki razkrivajo: S TAKŠNIM moškim ženske doživijo najmočnejši orgazem

On: Semenčice, ki jih proizvaja moški reproduktivni organ, so okoli 16. ure najbolj kvalitetne. To je torej najprimernejši del dneva za seks, v kolikor si želita ustvariti družino.

... med 16. in 18. uro (še bolj primeren čas za seks)

Ona: Večina žensk je v tem času 'nesposobna' za ljubljenje, a vendar se vsekakor ne bi branila seksa na hitr'co na lenobno popoldne.

On: Moški je pripravljen za akcijo, a prav tako ni pri volji za počasen seks. En 'brzinski' seks, ki ga bo sprostil, bi mu prišel vsekakor prav.

... med 18. in 20. uro

Ona: Čas večerje je čas, ko mora ženska nadomestiti pomanjkanje energije. Senzorični živčni končiči v njenih ušesih so ob tem času najbolj občutljivi, zato bo uživala v šepetanju na uho.

On: Moški je v tej fazi osredotočen na dobro večerjo in da se po njej malenkost spočije, kar pomeni, da seks ni ravno na vrhu seznama njegovih prioritet ta trenutek.

... med 20. in 22. uro (najbolj primeren čas za seks)

Ona: Zdaj je najbolj primeren čas za odhod v posteljo in predajanje nežnosti. Ženska je polna energije, še posebej, če je pred tem pojedla dobro večerjo. Pripravljena je prevzeti pobudo. Priporočilo strokovnjakov moškemu: popolnoma se ji prepusti!

Pozabi vse, kar veš o svoji vagini! TAKO boš našla ključ do nepozabnega UŽITKA

On: Moški je v tem delu dneva pripravljen stopiti korak naprej in izpolniti vsako njeno željo. V tej fazi hkrati tiktakata tako moška kot ženska 'spolna urica'.

... med 22. uro in polnočjo

Ona: Raven melatonina se pri ženski okoli polnoči naglo dvigne, telo pa začne toniti v globok spanec. Četudi je morda budna, je njena spolna želja v tem trenutku daleč od vrhunca. A vendar je hkrati voljna za kaj bolj romantičnega, zato ni greh probati. ;)

On: Moški se počuti popolnoma sproščeno, čeprav še ne spi. Lahko bi bil pripravljen celo na dolg in počasen seks. Preprosto mora sprostiti še preostali del energije, da bi lahko mirno in trdno zaspal.

... med polnočjo in 6. uro zjutraj

Ona: Žensko telo potrebuje počitek, a vendar so nekateri ljudje sposobni seksati tudi, če napol spijo. Mnoge ženske, ki še nikoli prej niso doživele orgazma, so ga doživele prav med takšnim seksom. Fenomen je povezan s stanjem popolne sproščenosti, ki se pojavi v snu. No, partner bi seveda moral v tem primeru biti buden, da bi lahko opravil svojo nalogo.

On: Moški v tem času globoko spi, zato bi se morala kar precej potruditi, da bi ga zbudila in ga prepričala v seks.

Preberi še: Naša bralka brutalno iskreno OPIŠE svoj prvi SQUIRTING (in kaj jo je do njega pripeljalo)

Priporočamo tudi: 'Kako dolgo traja seks?' + druga najpogosteje 'googlana' vprašanja o spolnosti