Pozabi vse, kar veš o svoji vagini! TAKO boš našla ključ do nepozabnega UŽITKA

Čas je, da svojo 'tamalo' spoznaš v popolnoma novi luči!

Pozabi vse, kar veš o svoji vagini! TAKO boš našla ključ do nepozabnega UŽITKA (foto: Louisa Parry, Cosmopolitan Slovenija) Louisa Parry, Cosmopolitan Slovenija
8. 4. 2021

Za trenutek (ali pa kar za vedno) pozabi vse, kar veš o tvoji gospodični tam spodaj, in jo počasi po korakih spoznaš tako, kot se zanjo edino spodobi.

Že od nekdaj je bilo tako, da ko so nas, dekleta, vprašali, kaj imamo tam spodaj, smo ponosno rekle 'luliko' oziroma vagino. A kot za spletni potral bodyandsoul.com.au poudarja psihologinja in seksologinja Chantelle Otten, je vagina le en del anatomije vulve in definitivno ne celotno območje.

In razumevanje vulve je ključ do razumevanja svojega telesa kot celote, hkrati pa lahko močno izboljša tvojo seksualno izkušnjo.

Zato še enkrat: pozabi vse, kar si do sedaj vedela, in spoznaj svojo vagino v popolnoma drugi luči.

"To območje moraš resnično dobro poznati, da bi vedela, kakšno dotikanje ti ugaja, kje držati vibrator in kako partnerju dati vedeti, kje naj se te dotika. Ključ do tvojega lastnega užitka se skriva v tebi," pravi Ottenova.

Moški ODKRITO: "Takšen okus in vonj imajo v resnici VAGINE" (če si se morda spraševala)

Kot prvo, reče se vulva in ne vagina. To vključuje vse zunanje dele, vključno s ščegetavčkom, velikimi in malimi sramnimi ustnicami ter vaginalno odprtino.

Vsemu temu skupaj pravimo torej vulva in kot lahko vidiš, se tukaj skriva ves svet v malem, ki ga (še) moraš odkriti. En način, kako lahko to storiš, se imenuje 'mapiranje' vulve oziroma vagine.

Kaj točno je t. i. 'mapiranje' vagine?

Gre za terapevtsko masažo ali refleksologijo, ki se nanaša na celotno genitalno območje.

"To je proces masiranja območja vulve s pomočjo nežnega božanja notranjih in zunanjih delov, ki ga spremljajo globoko dihanje, sprehajanje s prsti skozi napeta mesta ali mesta, ki ti povzročajo bolečino, in sproščanje napetosti," pojasnjuje Ottenova.

"Po seksu me boli in peče vagina,
ali česa ne delam prav?"

Nič ne skrbi, da potrebuješ kakšnega 'profesionalnega maserja', to lahko zelo preprosto počneš sama!

"Ulezi se na hrbet, upogni kolena, razpri noge in zapri oči. Začni počasi in globoko dihati, da sprostiš vse svoje mišice ter vztrajaj pri dihanju naprej," svetuje Ottenova.

Lahko uporabiš tudi masažno olje in začneš masirati najprej po notranjosti stegen in trebuhu, nato pa se počasi premakneš proti vulvi. Raziskuj njene zunanje dele, kolikor časa želiš, preizkušaj različne gibe in jakosti pritiska, nato pa, ko boš pripravljena, lahko vstaviš svoj prst v vagino.

"Poskrbi, da je dobro lubrificiran," opozarja Ottenova. "Drugo roko položi na svoj trebuh, da začutiš to, kar počneš. Nadaljuj z masiranjem in poskusi najti točke, ki ti povzročajo napetost ali bolečino." Pri tem ti je lahko v pomoč tudi vibrator ali masažna paličica.

Ali je za moške občutek v vagini DRUGAČEN po tem, ko ženska rodi? (ODGOVOR strokovnjaka)

'Mapiranje' vulve ti bo na preprost način pomagalo odkriti, kaj ti je všeč, hkrati pa lahko pripomore tudi pri okrevanju po travmi ali občutku tesnobe, povezanim s tem območjem tvojega telesa.

"V nekaterih primerih je lahko seks neprijeten ali boleč prav zaradi zakrčenosti okoli vaginalne odprtine in mišic medeničnega dna," pravi Ottenova.

'Mapiranje' lahko pomaga sprostiti te mišice, sčasoma pa tudi, da se boš počutila bolj povezano s svojim telesom. Raziskovanje in odkrivanje prav vsakega kotička tvojega telesa je hkrati izjemno pomembno za boljšo samozavest.

Preberi še: 'Po sedmih letih seksa sem svoj PRVI orgazem doživela v TEJ pozi' (užitek zagotovljen)

Priporočamo tudi: Strokovnjaki razkrivajo: S TAKŠNIM moškim ženske doživijo najmočnejši orgazem