Raziskovalci ugotovili, da bo vajin seks najboljši, če bosta to počela na TE DNEVE

Za-ni-mi-vo! Se strinjata? 😏

Raziskovalci ugotovili, da bo vajin seks najboljši, če bosta to počela na TE DNEVE (foto: Profimedia) Profimedia
16. 2. 2023

Valentinovo je že mimo, a to še zdaleč ni dan, na katerega se ljudje množično predajamo romantičnim situacijam, med drugim tudi mesenim užitkom.

Nedavna raziskava pri Lovehoney, opravljena med več kot 2000 osebami, je namreč pokazala, da so v letu tudi drugi dnevi, ki v nas zbudijo spolno slo.

Medtem ko jih 53 % na valentinovo najraje preizkuša nove položaje, jih je kar 64 % priznalo, da so radi 'divji' tudi na svoj rojstni dan, odstotek manj pa jih je razkrilo, da jih zelo 'podžge' tudi, če ima rojstni dan njihov partner.

Zanimiv podatek je morda tudi to, da si jih 13 % za rojstni dan kot posebno darilo zaželi seks v troje.

Zakaj pa raje seksamo v času praznovanj oziroma praznikov?

"Socialni psihologi že dolgo vedo, da lahko močna čustva včasih zamenjamo za spolno vzburjenje, hkrati pa lahko prav čustva spolno vzburjenje dodatno okrepijo," pojasnjuje dr. Justin Lehmiller, socialni psiholog in raziskovalec na Kinseyjevem inštitutu.

TO je razlog, zakaj so izjemno PRIVLAČNI ljudje tako pogosto SAMSKI (ne, ni tisto, kar misliš)

"Če se nahajaš sredi razburljivega praznovanja, ko je tvoje telo v stanju povečanega splošnega fiziološkega vzburjenja (npr. tvoj srčni utrip je povišan), in se temu pridružijo znaki za spolno vzburjenje (npr. srečaš privlačno osebo), se poveča možnost, da boš razpoložena za seks," dodaja. "Poleg tega ljudje ob praznovanju pogosto uživajo alkohol in v majhnih do zmernih odmerkih lahko alkohol deluje kot afrodiziak, saj zmanjšuje spolne zavore."

Raziskava je prav tako pokazala, da so razlogi, zakaj se jim zdi seks na te dneve boljši, najpogosteje to, da takrat preizkušajo nove položaje, da seksajo dlje in da to počnejo večkrat na dan.

Pa vendar, medtem ko nas večina rada seksa prav na praznike, kot sta rojstni dan in valentinovo, pa nekateri prej kot vzburjenje ob misli na to občutijo pritisk.

Kar 36 % jih je namreč pod pritiskom, da bi na ta dan *morali* seksati in se še posebej izkazati, ker gre za posebno priložnost.

"Ko začneš seksati zaradi obveznosti, lahko to zmanjša tvojo spolno željo v bodoče, saj obstaja verjetnost, da ta seks ne bo odličen. Obvezen seks lahko v tvojem spolnem življenju povzroči več težav, kot jih reši," zaključuje dr. Lehmiller.

Znanstveniki ustvarili MOŠKO kontracepcijsko tabletko, celo UČINKOVITEJŠO od ženske