Strokovnjaki enotno: "TA nenavaden ritual lahko drastično izboljša vajino seksualno življenje"

Če še nista, poskusita to še danes! 🙊😍

Strokovnjaki enotno: "TA nenavaden ritual lahko drastično izboljša vajino seksualno življenje" (foto: Profimedia) Profimedia
16. 6. 2021

Prakticiranje hvaležnosti je danes izjemno priljubljeno, in to z razlogom. Številne raziskave namreč odkrivajo vedno več blagodejnih učinkov izražanja hvaležnosti, od blaženja stresa do izboljšanja kvalitete spanca.

In kaj pravijo najnovejše ugotovitve? Boljši seks v razmerju.

Študija, nedavno objavljena v reviji Social Psychological and Personality Science, je namreč pokazala, da bolj ko ljudje doživljajo in prejemajo hvaležnost v razmerju, večja verjetnost bo, da bodo želeli svojemu partnerju nuditi seksualni užitek.

3 nove (zelooo) seksi stvari, ki jih nujno
preizkusi ta mesec

V čem se skriva motivacija oziroma želja po tem?

Kot piše mindbodygreen.com, pa so pretekle študije pokazale, da imajo ljudje z večjo skupno spolno močjo srečnejše in boljše spolno zadovoljujoče odnose.

Nekatere so odkrile celo, da imajo ti ljudje tudi na splošno večjo željo po spolnosti in se lažje vzburijo.

Kako torej povečati to zaželeno kvaliteto skupne spolne moči?

Raziskovalci pravijo: bodimo bolj hvaležni.

Slednji so namreč omenjeno teorijo preizkusili na treh ločenih študijah in ugotovili, da ljudje, ki so bili v razmerju bolj hvaležni, so imeli tudi več skupne spolne moči.

To je TOP pesem za tvojo SEKS playlisto
(glede na ASTRO znak!)

Ko smo hvaležni za svoje razmerje, smo običajno tudi bolj entuziastični glede vseh drugih stvari, ki ga ohranjajo zdravega in trdnega. Sem spada tudi seks. Bolj smo pozorni na partnerjeve spolne potrebe in jih skušamo zadovoljiti, hkrati pa smo znotraj celotnega procesa tudi sami bolj zadovolj(e)ni.

Če torej hvaležnost pomaga pri krepitvi skupne spolne moči, posledično pa povečuje tudi spolno zadovoljstvo obeh partnerjev, je potem popolnoma logično predpostaviti, da bi lahko bila prav hvaležnost tista ključna sestavina vzajemnega zadovoljstva v razmerju.

Pa vidva, ali v razmerju in življenju nasploh dovolj pogosto izrazita hvaležnost?

Gif: Giphy.com

Preberi še: "Sumim, da imata moj mož in prijateljica afero, a mu ne morem očitati, saj ..." (resnična zgodba)

Priporočamo tudi: Sta že preizkusila položaj 'poskočna žlička'? V njem boš dosegla najbolj INTENZIVEN orgazem doslej