'Sem tam spodaj dovolj OZKA zanj?' + 6 odgovorov na tvoje kočljive intimne SKRBI

26. 7. 2023
'Sem tam spodaj dovolj OZKA zanj?' + 6 odgovorov na tvoje kočljive intimne SKRBI (foto: Profimedia)
Profimedia

Ali veš, kakšna rožica nudi največji užitek? Preveri! 😉

Tudi če si dovolj sproščena, da s prijatelji govoriš o svojem spolnem življenju, obstajajo verjetno teme – kot so nenavadne pohotne misli in želje –, ki bi te spravile v zadrego celo pred najboljšimi prijateljicami. Toda hej, zato imaš Cosmo.

Strokovnjake smo prosili, da nam zaupajo svoje mnenje o nekaterih najbolj nezaslišanih ženskih skrbeh glede seksa. Preberi jih in mogoče se boš potem počutila dobro tudi, ko te bo prijela najbolj nenavadna in nenadna pohota.

Skrb št. 1: "Nisem prepričana, da sem tam spodaj dovolj ozka.''

Resnica: Nobena vagina ni enaka drugi, tako kot so si različni tudi oči, nosovi, ustnice, roke, nenazadnje tudi penisi ... Pa vseeno smo si tam spodaj precej podobne.

Seveda moški lahko opazijo majhne razlike (tudi ti jih opaziš pri njih), a to ni nič, kar bi ti lahko povzročalo stres, ker so razlike tako majhne. Če čuti, da je spodaj preveč prostora, je to najverjetneje zato, ker je spodaj – hm – on bolj majhen.

Skrbi te, da boš postala preveč ohlapna spodaj zaradi pretirane uporabe. Vagina je zelo elastična in se ne bo raztegnila zaradi živahnega spolnega življenja. Edina stvar, ki jo lahko razvleče, je rojstvo otroka, a tudi to v manjši meri (Keglove vaje pa še vedno delajo čudeže).

Ko prebereš to, se boš samozadovoljevala samo še na delovnem mestu!

Cosmo namig: Da boš tudi spodaj čim bolj fit, čim večkrat (lahko tudi 20-krat na dan) delaj Keglove vaje – stiskaj in sproščaj mišice, ki jih uporabljaš za zadrževanje lulanja, vaje pa lahko nadgradiš tudi z uporabo vaginalnih kroglic.

Stiskaj jih tudi, medtem ko bo on v tebi – oba se bosta počutila božansko in lahko boš doživela tudi intenzivnejši orgazem.

Poskusiš lahko tudi super položaj, s katerim boš ustvarila več trenja: ulezi se na bok, stegna imej tesno skupaj, on pa naj prodira od zadaj.

Skrb št. 2: "Včasih mi med seksom reče: 'Primi ga, prasička,' in takrat mi je zelo nerodno, včasih me kar vse mine."

Resnica: V veliko porničih, ki jih tako radi gledajo fantje, so scene, v katerih moški govori agresivne, dominantne stvari svoji ljubimki. Lahko gre le za poskus ponazarjanja teh scen.

Samo po sebi to ni nekaj slabega (nekatere ženske moško grobo govorjenje vzburja), pomembno je le, kaj ti čutiš do tega. Če te moti, mu povej, kako se počutiš ob takšnih besedah in da te umazani seks odbija, ko se bosta nehala ljubiti.

Cosmo namig: Naslednjič mu povej, katere besede te vzburjajo – če ti zastaviš ton, s kakršnim bi se takrat rada pogovarjala, bo hitro ponovil za tabo. Moški si želijo osrečiti žensko, če jim je le kaj do nje, zato nehajo delati tisto, kar ji ni všeč, če to seveda vejo.

Skrb št. 3: "Mislim, da mu ni všeč moja oralna tehnika.''

Resnica: Mogoče ni več toliko zavzet med tvojimi oralnimi podvigi ali ga ne veseli preveč, ko se zadnje čase seliš na jug.

Če je res manjkrat navdušen, se verjetno dogaja ena od dveh stvari: ali si postala z usti robotka, posledica pa je malce zdolgočasen ljubimec, ali pa tako kompliciraš glede gibov svojih ust in toliko oklevaš, da tudi on zaradi tega postane nesproščen. Ne glede na vse – če misli, da tebi to ni všeč, tudi on najverjetneje ne bo užival, ko se boš trudila tam spodaj.

Cosmo namig: Če kažeš nav­du­šenje in imaš seksi odnos do oralnih užitkov, bo ob tvojih oralnih spretnostih lahko samo ječal od ugodja. Ne bo le ponorel, ko bo začutil, da je zate noro vzburjajoče, ko se z usti bližaš njegovemu zakladu, tudi pritoževanje mu ne bo prišlo na kraj pameti.

Skrb št. 4: "Zelo všeč mi je, ko me med seksom šeška ali vleče za lase. Skrbi me, da to ni normalno.''

Resnica: Zaradi tega bi se morala počutiti manj nenormalna: kar 70 odstotkov bralk Cosma namreč pravi, da so pripravljene poskusiti nekaj porednega - ne sramuj se torej nikdar več!

Če sodeluješ ob nekaj ploskih po riti, je to znak, da imaš rada norčije v postelji. In še znanstvena razlaga tvojega užitka: ko si vzburjena, tvoje telo sprošča endorfine, zaradi katerih pekoče ploske po riti čutiš kot prijetno trepljanje.

Razlog, zakaj ti je lahko všeč igrivo vlečenje las: tvoje lasišče ima na tone živčnih končičev in vlečenje tvojih las, medtem ko si vzburjena, jih lahko aktivira.

Cosmo namig: Če ti je preveč nerodno prositi svojega moškega, da počne te stvari, mu pokaži, po čem hrepeniš. Narahlo mu povleci lase, medtem ko se poljubljata, ali ga ploskni po riti, medtem ko se dajeta dol. Najbrž ti bo vrnil uslugo.

Skrb št. 5: "Resnično ljubim svojega moškega, toda pravkar sem se zbudila iz strastnih sanj, ki jih je popestrila vroča punca!''

Resnica: Ne skrbi – to, da si sanjala poredne sanje o punci, še ne pomeni tvoje (nove) spolne usmerjenosti. Ženska spolnost je manj toga kot moška, in zato ni nič čudnega, da ženske privlačijo ali celo vzburjajo druge ženske. 

To, da o nečem fantaziramo, še ne pomeni, da bomo fantazijo tudi uresničili. Večina ljudi bi pobrala šila in kopita, ko bi imela priložnost neko fantazijo uresničiti.

Gre za povsem vsakdanje in zdravo raziskovanje naše seksualnosti ter doseganje vzburjenosti. Hkrati so fantazije odlična priložnost, da uresničujemo najbolj skrite spolne želje v varni intimi domišljije. Sprejmi torej svoje sanjarjenje in v tem uživaj in nikar se ne obremenjuj z nadležnimi skrbmi.

Cosmo namig: Namesto da na to poskušaš pozabiti, uporabi svoje vroče sanje tako, da boš popestrila vajino zvezo. Svojemu moškemu povej, da si imela res zelo vroče in nenavadne sanje. Ali se še spomniš, kako likom v risankah skočijo oči iz očesnih jamic, jezik se jim odkotali do tal, skozi ušesa pa jim vre sopara?

Približno takšen bo tvoj fant, ko mu boš podrobno opisala svoje vroče sanje. Kaj se mu bo zgodilo tam spodaj, pa preveri kar sama.

Skrb št. 6: "Včasih se malce polulam, ko mi pride.''

Resnica: Med orgazmom, ki ga povzroči draženje točke G, veliko žensk spusti malce tekočine, ki je čutiti kot urin, vendar je v resnici bistra tekočina, ki jo imenujemo ženski ejakulat, ki ga (žal) ne moreš preprečiti.

Če to vseeno poskušaš, se boš lahko tako močno zapletla v svoji glavi, da ti ne bo moglo priti, tega pa si vsekakor ne želiš.

Cosmo namig: Če si res pre­pri­čana, da gre za urin, čeprav se to skoraj nikoli ne zgodi, poskrbi za to, da boš vedno izpraznila mehur pred ljubljenjem. Če se tvojemu moškemu to zdi 'bljak', ga spomni, da po navadi tudi on naredi lužico, ko pride njemu.

Skrb št. 7: "Vsak dan se samo­zado­voljujem in bojim se, da sem zasvojena s svojim vibratorjem.''

Resnica: Dobra novica: nisi zasvojena in ni se ti treba odpovedati vsakodnevnemu času, ki ga nameniš le svojim užitkom, da le vsega svojega življenja ne prilagajaš le še njim, ne glede na posledice.

Slaba novica: lahko se preveč zatekaš k dobrim stvarem. Če se prepogosto zanašaš na seksualno igračo, lahko postaneš preveč navajena na en pristop do orgazma. To lahko povzroči, da boš manj zmožna uživati raznovrstnost z resnično osebo.

Z drugimi besedami – tako močno se lahko navadiš na orgazme na baterijo, da ti postane težje doseči orgazem na človeški pogon. Ta pa je - roko na srce, po navadi še vseeno veliko lepši, se strinjaš z nami?

Cosmo namig: Vsaj pri polovici svojih posteljnih igric uporabljaj roke. Morda bo trajalo malo dlje do velikega orgazma, toda rezultati bodo toliko bolj zadovoljujoči, poleg tega pa boš svoje spolno igračkanje spet popestrila z novimi prijemi.

Če te še vedno skrbi, se poskušaj izogibati samozadovoljevanju na dneve, ko veš, da boš s svojim moškim. Zaradi pričakovanja in poželenja boš nestrpno čakala na njegov dotik.

Napisala: Petra Arula

Fotografije: Profimedia

Preberi še: Zaročil jo je z babičinim prstanom, ONA pa pravi, da je prstan OGABEN! Je res tako grd?

Priporočamo tudi: Raziskave pravijo: To je 20 najbolj POREDNIH imen (je med njimi tudi tvoje? 😉)