Seksata redno? TAKO pogosto to počnejo najbolj SREČNI pari (100% ni to, kar misliš!)

Preveri, kako pogosto bi morala seksati, da ohranita vajino razmerje srečno in zdravo. ❤ Stavimo, da ni toliko, kot misliš! 😜

Seksata redno? TAKO pogosto to počnejo najbolj SREČNI pari (100% ni to, kar misliš!) (foto: Profimedia) Profimedia
8. 3. 2022

Preden začnemo, si zapomni naslednje: pravega odgovora na to večno vprašanje v resnici ni, saj je količina seksa v nekem razmerju odvisna od posameznikovih potreb, želja in zmožnosti.

Libido se od osebe do osebe razlikuje in ni nujno, da sta s partnerjem na isti valovni dolžini, ko je govora o spolni sli. In vama tudi ni treba biti, pa čeprav je stopnja usklajenosti močno povezana z zadovoljstvom s spolnim življenjem para.

"Bojim se, da nisem dober v postelji" (+ 7 stvari, ki ga skrbijo, pa ti tega NIKOLI ne bo priznal)

No, Cosmo je zanimal tudi znanstveni vidik tega. Kaj misliš, katera je tista magična številka? Dvakrat tedensko? Morda trikrat? Ali pa kar vsak dan?

Strokovnjaki pravijo, da je magična številka ...

... ENA. Tako je, seks enkrat tedensko.

Ugotovili so namreč, da seks enkrat tedensko zadovolji tako osebne kot romantične potrebe obeh partnerjev.

A vendar opozarjajo, da se pari ne bi smeli ravnati po tej številki oziroma se čutiti prisiljene, da morajo seksati pogosteje ali redkeje od tega, česar so navajeni.

TOLE moškega osreči veliiiko bolj kot SEKS!

"Seveda je zelo pomembno ohranjati seksualno povezanost s svojim partnerjem, a hkrati je pomembno tudi razmišljati realistično ter se zavedati, da so mnogi pari prezaposleni s službenimi in drugimi obveznostmi.

Naše raziskovanje je pokazalo, da reden seks vpliva tudi na srečo ter da pogosto seksanje pelje do zadovoljstva in osebne sreče, a vendar le-to ni obvezno, prav tako pa ne bo znatno vplivalo na razmerje kot celoto. Pravzaprav seks 'na silo' lahko naredi več škode kot koristi," je za Cosmo pojasnila Amy Muise, avtorica raziskave o povezavi med pogostostjo seksa in srečo, ki je trajala kar 23 let, vanjo pa je bilo zajetih 25 tisoč ljudi.

Če torej zaključimo: Povezava med seksualnim zadovoljstvom in srečo definitivno obstaja – še posebej, če seksata enkrat tedensko.

Gifi: Giphy.com

Preberi še: "Moj partner ve, da si želim seksa, pa ves čas le masturbira" (izpoved Slovenke)

Priporočamo tudi: "Bila sva popoln par z eno samo napako - on je GEJ!!!" (iskrena izpoved)