TOLE moškega osreči veliiiko bolj kot SEKS!

Si že slišala, da je vse, kar moški potrebuje, hrana, pijača in (predvsem!) obilica seksa? Njegov edini cilj v življenju je preživetje in razplod, radi rečejo, a ta trditev še zdaleč ni pravilna!

TOLE moškega osreči veliiiko bolj kot SEKS! (foto: Profimedia) Profimedia
6. 3. 2022

Enako kot ženske, moški cenijo mahne podrobnosti. Uživajo v romantičnih klišejih. V njihovih glavah je iskreni poljub veliko več kot sam seks. "Tako občutimo sleherni dan, le da se enostavno ne znamo izraziti, ker smo (beri: 'moramo biti') hrabri in neobčutljivi," nam je razkril naš zgovorni novinar.

Ta nam je povedal tudi sledeče …

To so v resnici stvari, ki moške osrečijo in se ne navezujejo na SEKS:

(Spodnje točke kažejo, kako čustveni so moški v resnici!)

1. Ko nam ženska nariše portret, risbo ali sliko, ki upodablja ljubezen

Pravijo, da smo moški zelo vizualna bitja, tako je lahko popoln trenutek, ki ga boš svojemu fantu namenila ta, da mu podariš fotografijo, ki bo krasila njegovo sobo ali delovni prostor, hkrati pa ga opominjala, kako čudovita je tvoja ljubezen do njega.

2. Pohajkovanja s prijatelji vsaj enkrat mesečno

Včasih se njegovi prijatelji s tabo ne počutijo ravno lagodno, četudi si še tako prijetna. Preprosto dejanje, ki ga bo osrečilo je, da ga vsaj enkrat na mesec pošlješ ven z njegovimi prijatelji. To so (poleg tebe) njegovi najljubši ljudje.

3. Ustvarjanje zaupanja, da lahko izrazimo, kaj resnično občutimo

Strpnost in spoštovanje na dolgi rok ustvarjata močen občutek zaupanja. Ko pride do zadnjega, lahko fantje iskreno izražamo, kaj nas boli, česa nas je strah in katere so naše šibkosti.

Parček

4. Preživljanje noči skupaj brez seksa

Pisatelj Milan Kundera je nekoč dejal, da je velika razlika med 'imeti spolne odnose' ali 'zgolj spati skupaj'.

Seks je užitek, se ve, ampak spati v objemu nekoga, ki ga ljubiš … S preprostim dotikom srce oživi in duša lahko tisti hip za trenutek počije.

5. Ko dekle nudi ljubečo skrb in podporo …

Ni osebe, ki ne bi marala občutka naklonjenosti, skrbnosti in nežnosti. Preproste fraze, kot so 'pazi nase, ne želim, da zboliš' ali 'nisi sam, jaz sem s tabo' lahko izjemno čutno pokažejo pozornost, ki se ti bo čez čas zagotovo povrnila.

6. Kvalitetno preživljanje časa in spoštovanje individualnosti

Najpomembnejša stvar v odnosih je deljenje trenutkov iskrenosti in resnične zavezanosti. Ravno tako je dobro vedeti, kdaj je treba spoštovati samoto ljubljene osebe.

7. Izkazovanje zanimanja za konjičke in razkrivanje sanj iz mladosti

Lepo je, ko lahko deliš svoje veselje do glasbe, literature in drugih umetnosti še z nekom.

Sreče ni mogoče najti v materialnih stvareh, skriva se v simbolih. Ne glede na to, s kako majceno gesto sporočaš in kažeš svojo ljubezen, bo tvoj moški razumel in dojel, da ima ob sebi žensko, ki ga resnično ljubi. Seks pač ni vse!

Preberi še: 12 resničnih romantičnih zgodb, ki premagajo vse ljubezenske filme (pripravi robčke!)

Priporočamo tudi: 13 čudovitih misli, ki te bodo spomnile, kako lepo je ljubiti